Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny chronomaniaky. Nadešel čas, kdy je nutnost pořídit si kvalitní hodinky , které mě budou těšit a na které budu hrdý. Je mi 35 let, jsem amerikanofil, mám rád tradice a v žádném případě, ale nejsem konzerva, která chodí jen v oblecích a škrtí se v kravatách. Po několika extravagantních designových modelech včetně úletů typu japonských Tokyoflash Kisai Denshoku Posted Image jsem velmi zatoužil po Hamiltonech, které mě prostě baví a připadají mi krásné se skvělým zpracováním. Už několik měsíců pokukuji po modelu Hamilton Pan Europ chrono,což je retro model originálů z r. 1971, mno zdejším nadšencům nemusím představovat ....Oslovil jsem už nějakého prodejce tady v ČR, který by mi je obstaral. Upřednostňuji osobní odběr a koupi v ČR. Malinko mám problém z velikostí hodinek - průměr 45mm, což je poměrně ( k šířce mého zápěstí) dost. Nicméně se jich proto nehodlám vzdát . Rád bych poprosil zdejší znalce a schválení (nebo neschválení) těchto hodinek. Pokud je tu někdo, kdo je vlastní, nebo vlastnil, pak o nějakou osobní zkušenost. Předem díky !!!

http://www.luxist.com/2011/02/03/hamilton-pan-europ-automatic-chronograph-watch/

Odesláno

Za mě - naprosto dokonalé retro hodinky. Líbí se mi od první chvíle a pokud nemáš nějak zvlášť tenké zápěstí - jdi do nich ! :-)

Odesláno

Tak ty vazne supr, osobne bych je taky snesl :crying_anim02:

Az je budes mit, nafot a pokud budes z okoli Brna, rad bych se na ne kouknul nazivo ... Bohuzel situace s AD Hamilton neni stale v CR idealni :crying_anim:

Návštěvník admira
Odesláno (upraveno)

Malinko mám problém z velikostí hodinek - průměr 45mm, což je poměrně ( k šířce mého zápěstí) dost.

Tohle si promysli. 45 je hodne velky prumer. Hodinky mohou byt sebelepsi, ale pokud nejdou k ruce...

Upraveno uživatelem admira
Odesláno

Tak záleží jak máš velkou ruku-pokud je obvod zápěstí třeba 18 cm,tak bych se toho vůbec nebál.Tyhle Hamiltony se mi taky moc líběj,za jakou cenu ti je nabízej naši obchodníci?

Odesláno

Tohle si promysli. 45 je hodne velky prumer. Hodinky mohou byt sebelepsi, ale pokud nejdou k ruce...

Je to jediná překážka před jejich koupí, nicméně manželka má ráda velké hodinky na mé ruce . Mám obvod zápěstí 17,5cm, šířka 55mm .....žádný svalovec, ale mé pacientky to oceňují ;-)

Odesláno

Tak záleží jak máš velkou ruku-pokud je obvod zápěstí třeba 18 cm,tak bych se toho vůbec nebál.Tyhle Hamiltony se mi taky moc líběj,za jakou cenu ti je nabízej naši obchodníci?

o půl cm méně, než píšeš...snad to bude stačit. 33 200 Kč for me ;-)

Odesláno

Aj ja som po nich poškuloval ale 45 mm je znacne preexponovany rozmer a tobôž u retro hodin.Mal som Seiko Stargate na bezne nosenie a hoci sedeli velmi prijemne 44 mm mi bolo vela-v dôsledku čoho išli z nakoniec aj z domu.

Odesláno

Jsou super-osobně bych do nich šel hned.Té velikosti se neboj,tento typ pouzdra většinou sedí i na štíhlejším zápěstí.

Moc děkuji za podporu. Souhlasím.

Každopádně si myslím , že obvod zápěstí není objektivní parametr pro určení jestli hodinky mohu nebo nemohu nosit. Fylogeneticky vzato se nosí větší hodinky než v minulosti, kdy nejúspěšnější modely měly 38mm a méně :). Dneska muži nosí orloje ...a chtějí být vidět! ;-)

Odesláno

Tak jsou Orloje a Orloje,pozor na to-dnešní módní tácky co se nosej, to je krásná ukázka nevkusu.A obvod zápěstí je dost objektivní-nevím o nikom tady,kdo by měl 17 cm zápěstí a nosil třeba pilotky 47mm-nožičky pak nejsou na ruce,ale přečuhujou a to je těžkej úlet.ALe 45mm a 17,5 cm plus tenhle tvar pouzdra si myslím,že bude v poho.Jinak nevím kolik stojej v cizině,ale takhle z fleku mi ta cena za tyhle hodinky přijde jako dobrá.Hlavně pak nezapomeň pořádne nafotit!

Odesláno

Tak jsou Orloje a Orloje,pozor na to-dnešní módní tácky co se nosej, to je krásná ukázka nevkusu.A obvod zápěstí je dost objektivní-nevím o nikom tady,kdo by měl 17 cm zápěstí a nosil třeba pilotky 47mm-nožičky pak nejsou na ruce,ale přečuhujou a to je těžkej úlet.ALe 45mm a 17,5 cm plus tenhle tvar pouzdra si myslím,že bude v poho.Jinak nevím kolik stojej v cizině,ale takhle z fleku mi ta cena za tyhle hodinky přijde jako dobrá.Hlavně pak nezapomeň pořádne nafotit!

Díky, pane! Fotky určitě budou.

Odesláno

Za mě do nich taky jdi, připomínají mě Zodiaky, které také chci, příjemné retro chrono. A rozměru se rozhodně neboj.

Odesláno

Za mě do nich taky jdi, připomínají mě Zodiaky, které také chci, příjemné retro chrono. A rozměru se rozhodně neboj.

Zodiaky ? Můžeš hodit odkaz pro představu? Děkuji.

Odesláno

Je to jediná překážka před jejich koupí, nicméně manželka má ráda velké hodinky na mé ruce . Mám obvod zápěstí 17,5cm, šířka 55mm .....žádný svalovec, ale mé pacientky to oceňují ;-)

Hadam, ze kolega je gynekolog :-)

Krasne hodiny, menší bys mohl v práci ztratit. U mě jako otolaryngologa tohle nebezpečí naštěstí nehrozí. :-)

Návštěvník admira
Odesláno (upraveno)

Mám obvod zápěstí 17,5cm, šířka 55mm .....žádný svalovec, ale mé pacientky to oceňují ;-)

17,5x5,5 ?

Upraveno uživatelem admira
Odesláno

rozhiodně doporučuji - ale také doporučuji si je před finálním rozhodnutím vyzkoušet na ruce, jak padnou, nejde vždy jen o velikost, ale o provedení tahu atp.

Věř, že pocit, jak sechovají na ruce je nakonec ten nejdůležitější pro to, abys později nebyl zklamán.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...