kiwaf Odesláno 20. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2011 Zdravim všechny členy Chronomagu. Třináct let už nosím jedny hodinky (Pierre Helvet) a už to prostě dávno není ono. Čekal jsem na nějakou příležitost ke které si koupit něco lepšího, ale nikdy jsem se k tomu nedostal. Nedávno mi ukázal bratranec své nové Vostok K3-Submarine, já začal procházet zdejší forum a nové hodinky se pro mne staly najednou nutností Po pár týdnech pročítání, prolejzání eshopů, jsem se nakonec akorát přesvědčil, že na takové hodinky které by splnily všechna moje očekávání zkrátka zatím nemám peníze. Rozhodl jsem se tedy snížit laťku, začít při zemi a jako první ?lepší? hodinky pořídit nějaké Seiko. Jediné na čem trvám je mechnika, žádný kvartz a alespoň nějaka voděodolnost. Naopak co na mých hodinkách nechci je tachymetr. Možná by mi někdo mohl osvětlit proč je na tolika hodinkách, jeho použitelnost vidím jako rovnou nule, nebo mi něco uniká? Nakonec jsem si vybral Seiko SNZJ55KL, velikost zápěstí mám cca 17,5cm což si myslím by mohlo být akorát. Rád bych znal alespoň pár názorů zkušenějších, jestli by nedoporučili něco jiného, nebo se můžu směle pustit do nákupu se kterým bych potřeboval asi také trochu poradit. Hodinky jsem našel ve dvou českých eshopech za částky šest a sedm tisíc, což za ně rozhodně dát nemíním, když v zahraničí stojí sotva polovic. Takže jsem si zřídil PayPal, registraci na ebay.cz a našel je zde za daleko sympatičtější částku. http://viewitem.eim....0886410035/item Prodejce se zdá být solidní, podle toho co jsem zde četl, spíš mi jde o to, že jsem ze zahraničí nikdy nic nekupoval. Nevím jaké je poštovné, jestli ho mám kontaktovat, nebo rovnou prostě na ebay závazně potvrdit nákup a už jen čekat na balík? Díky za každý názor a radu.
ggrand Odesláno 20. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2011 Ahoj,vítej na fóru a gratuluju k výběru automatů. Osobně bych šel do něcěho jiného. Tyto hodinky houby svítí a luneta se ti může kdykoliv pootočit,protože nemá žádnou aretaci. Jsem zatížený na divery, takže za mě Seiko SKX007/009 , Monster, Stargate,SNZF17(a jiné čísla), SRP043 ; Orient Mako, Ray,; Citizen NY0040.Ano tachymeter je v praxi těžko použitelný.
kiwaf Odesláno 21. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2011 Ahoj, že moc nesvítí by mi ani tak nevadilo, v noci spím ale to s tou lunetou mě zaskočilo, měl jsem za to, že se ovládá korunkou na devítce, tudíž by se sama pootočit neměla... pokud je to jak říkáš, to by mě to dost štvalo. Po diverech jsem taky pokukoval, ale přijdou mi moc robustní, raději bych něco s jemnějším ciferníkem.
ggrand Odesláno 21. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2011 kiwaf :je to tak, ovládá se korunkou na 9,ale korunka není nijak jištěná proti pohybu, takže se to může stát. Jestli ti lumi nevadí,tak běž do těhle. Strojek je stejně všude u lacinějších Seiko stejný.
mmcmxcix Odesláno 21. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2011 Seiko alebo Orient sú dobrá voľba, niektoré Citizeny sú taktiež v pohode v tejto cenovej kategórii. Len škoda tých sklíčok, Hardlex (minerálne) sklíčko je náchylné na škrabance...
lastam Odesláno 21. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2011 (upraveno) 6-7 tisíc je na nákup málo, přišetři ještě, nespěchej, to se ti pak roztáhne spektrum hodinek na mnohem více pěkných kousků, seiko sice asi nejsou špatné, ale designový šlágr to taky zrovna není... Upraveno 21. listopadu 2011 uživatelem lastam
kiwaf Odesláno 21. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2011 Tak jsem znovu přehodnotil svůj výběr a asi opravdu ještě počkám a přišetřím pár peněz. Teď mě jen mrzí, že jsem tu zbytečně zakládal tohle téma. Na druhou stranu děkuju za rady a nejspíš i ušetřené peníze, časem by mě to nejspíš štvalo, že jsem ještě chvíli nepočkal a nepořídil hodinky lepší
ggrand Odesláno 21. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2011 kiwaf,lastam : já mám na to jiný názor
lastam Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Tak jsem znovu přehodnotil svůj výběr a asi opravdu ještě počkám a přišetřím pár peněz. Teď mě jen mrzí, že jsem tu zbytečně zakládal tohle téma. Na druhou stranu děkuju za rady a nejspíš i ušetřené peníze, časem by mě to nejspíš štvalo, že jsem ještě chvíli nepočkal a nepořídil hodinky lepší V pohodě, času dost, já si hodinky vybíral 3/4 roku lítal jsem z jednoho do druhýho jak cvok, nakonec jsem si vybral a objednal, teď už jen na ně čekám až přijedou:-) klidně virtuálně vybírej i nad limit svých možností, ale reálně, aby sis to mohl případně splnit, schválně jestli u nich vydržíš, pokud jo tak na ně našetři a kup je...
kiwaf Odesláno 22. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Dnes jsem objevil docela zajímavé Orienty, čím víc na ně koukám, tím více se mi líbí. ET0H001B http://www.youtube.com/watch?v=hrNkrjmo6Us pár fotek
lastam Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 hmm tos teda dlouho nečekal...tak pokračuj v hledání:-)
kiwaf Odesláno 22. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 hmm tos teda dlouho nečekal...tak pokračuj v hledání:-) Tak já už víceméně dávno našel: Steinhart Military automatic black nebo Steinhart Ocean Vintage ale prostě pořád si nejsem jistej, jestli chci utratit za "první" hodinky tolik
lastam Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Ty steinharty ocean vintage GMT za cenu do 10 litrů, co bys chtěl víc, bezva strojovna, za málo peněz hodně muziky
kiwaf Odesláno 22. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Já bych sáhl raději po těch militarkách, ale ta vodotěsnost mne celkem odrazuje, takže asi oceány. Otázka je, jak by mi padly na zápěstí, mých 17 cm je celkem bída. Líbí se mi i Tritony a to moc na potápky nejsem.
kaliw124 Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Já bych sáhl raději po těch militarkách, ale ta vodotěsnost mne celkem odrazuje, takže asi oceány. Otázka je, jak by mi padly na zápěstí, mých 17 cm je celkem bída. Líbí se mi i Tritony a to moc na potápky nejsem. tech 17cm obvodu zapesti nemusi byt stopka pro ty vetsi steiny. zkus si zjistit rozmer mezi stezejkami a podle toho uz se celkem da poznat jestli to bude vypadat blbe nebo ne. mam necelych 18cm, ale ruku docela placku, tak jsem spokojenej, protoze se mi male hodinky, prozatim, nelibi(rekl bych, ze je to castecne i otazka veku a casem po necem decentnejsim, mensim, sahnu ).
Petr Svenda Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Tak já už víceméně dávno našel: Steinhart Military automatic black nebo Steinhart Ocean Vintage ale prostě pořád si nejsem jistej, jestli chci utratit za "první" hodinky tolik To záleží na tom, jak moc ?zblbnes ?. Já utratil koncem srpna za ?první? 2200.-. Teď mam čtrnáct ks a v tom cca. 120 000. Co tohle? http://www.chronoshop.cz/katalog-detail.php?p=758
ggrand Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Petr Svenda : tak to už se těším na sraz až těch 14ks vezmeš s sebou!
Petr Svenda Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Petr Svenda : tak to už se těším na sraz až těch 14ks vezmeš s sebou! Tovizejo, na každé pazoure sedm :-) Ty vem ty SARBy nebo co to mas za krasavice, na ty jsem moooc zvedavy!
kiwaf Odesláno 23. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 To záleží na tom, jak moc ?zblbnes ?. Já utratil koncem srpna za ?první? 2200.-. Teď mam čtrnáct ks a v tom cca. 120 000. Co tohle? http://www.chronosho...etail.php?p=758 Já až takhle "zblbnout" nemůžu, leda bych vyhrál ve sportce. U těch Archimedek mi nesedí ten tvar rafiček, jediný hodinky s takovejma rafičkama co se mi líbí jsou Seiko SARB017 ?Green Alpinist?, na ty se nemůžu vynadívat Jinak dnes jsem koukal na HAMILTON Khaki Field a moc pěkný, hlavně ta vteřinovka. Na ebay za necelých osm tisíc.
Petr Svenda Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 (upraveno) Alpinisty mas v prodejni sekci. Taky po nich pokukuju. ;-) Upraveno 23. listopadu 2011 uživatelem Petr Svenda
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se