Anty Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2011 Zdravím... Přemýšlím o koupi hodinek ze zahraničí, konkrétně z ebaye. Narazil jsem na jednoho prodejce, který má docelá dobré ceny a vybral jsem si u něj tyto hodinky http://www.ebay.com/itm/2009-CITIZEN-ECO-DRIVE-CHRONO-GENTS-WATCH-AT0786-07E-/230649290148?pt=Wristwatches&hash=item35b3c4dda4 Prodejce uvádí, že hodinky jsou dodávány z celesvětovou zárukou, konkrétně - Official Citizen 1 Year International, ale v nějakým vlákně tady na fórum jsem se dočetl, že celosvětová záruka neplatí u některých hodinek v ČR. Jak to tedy je? Když je celosvětá, tak by mi měl záruku uznat distributor hodinek v ČR, nebo se mýlim? Dále bych se chtěl zeptat jak je to z clem? Jestliže hodinky stojí 179 dollarů = cca 3600,- Kč, tak v ČR zaplatím daň 20% z kupní ceny, tedy dalších 720,- Kč jestli dobře počítám + clo? Takže hodinky by mě měli vyjít na 3600+720 = 4320Kč + clo (nevíte kolik je poplatek za clo?). Předem díky za odpovědi
Návštěvník Snow Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2011 nevíte kolik je poplatek za clo? U hodinek si se clem nelámej hlavu, nikdo ho po Tobě nebude chtít. Částka je asi 1,5?.
Luna Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2011 Ahoj, u hodinek Citizen vím 100% že jestli pocházení z Ameriky, tak na ně v ČR neseženeš náhradní díly. Distributor (Goldtime) opravuje a servisuje hodinky pouze pro Evropský trh, takže dejme tomu z Nemecka by to neměl být problém. Citizen v Americe má úplně jiné strojky než v ČR i když je model úplně stejný POZOR na to!!!! Zdravím... Přemýšlím o koupi hodinek ze zahraničí, konkrétně z ebaye. Narazil jsem na jednoho prodejce, který má docelá dobré ceny a vybral jsem si u něj tyto hodinky http://www.ebay.com/...=item35b3c4dda4 Prodejce uvádí, že hodinky jsou dodávány z celesvětovou zárukou, konkrétně - Official Citizen 1 Year International, ale v nějakým vlákně tady na fórum jsem se dočetl, že celosvětová záruka neplatí u některých hodinek v ČR. Jak to tedy je? Když je celosvětá, tak by mi měl záruku uznat distributor hodinek v ČR, nebo se mýlim? Dále bych se chtěl zeptat jak je to z clem? Jestliže hodinky stojí 179 dollarů = cca 3600,- Kč, tak v ČR zaplatím daň 20% z kupní ceny, tedy dalších 720,- Kč jestli dobře počítám + clo? Takže hodinky by mě měli vyjít na 3600+720 = 4320Kč + clo (nevíte kolik je poplatek za clo?). Předem díky za odpovědi
Anty Odesláno 10. prosince 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2011 Ahoj, u hodinek Citizen vím 100% že jestli pocházení z Ameriky, tak na ně v ČR neseženeš náhradní díly. Distributor (Goldtime) opravuje a servisuje hodinky pouze pro Evropský trh, takže dejme tomu z Nemecka by to neměl být problém. Citizen v Americe má úplně jiné strojky než v ČR i když je model úplně stejný POZOR na to!!!! No ten prodejce je z Hong Kongu, takže předpokládám, že ten strojek tady taky nebude stejný jako v Evropě. Každopádně díky za dost důležitou informaci, která bude hrát asi velkou roli ve výběru hodinek... Nevite jak je to u jiných značek hodinek s rozdílnosti strojků v jednotlivých kontintech? Mám možnost zakoupit v USA hodinky Zodiac. A někdo kdo mi objasnění pojem celosvětová záruka a kde všude záruka platí? Abych byl konkrétní tak u značek Citizen a Zodiac. Díky
klaucz Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2011 No ten prodejce je z Hong Kongu, takže předpokládám, že ten strojek tady taky nebude stejný jako v Evropě. Každopádně díky za dost důležitou informaci, která bude hrát asi velkou roli ve výběru hodinek... Nevite jak je to u jiných značek hodinek s rozdílnosti strojků v jednotlivých kontintech? Mám možnost zakoupit v USA hodinky Zodiac. A někdo kdo mi objasnění pojem celosvětová záruka a kde všude záruka platí? Abych byl konkrétní tak u značek Citizen a Zodiac. Díky Celosvětová záruka platí jen tehdy, pokud jsou hodinky kupovány u oficiálního prodejce Citizenu. To v případě nákupu mimo Evropu většinou není. I v zemích mimo EU jsou autorizovaní prodejci dražší. K tomu 20% DPH si ještě připočti cca 200,- Kč za vyclení.
klaucz Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2011 Ahoj, u hodinek Citizen vím 100% že jestli pocházení z Ameriky, tak na ně v ČR neseženeš náhradní díly. Distributor (Goldtime) opravuje a servisuje hodinky pouze pro Evropský trh, takže dejme tomu z Nemecka by to neměl být problém. Citizen v Americe má úplně jiné strojky než v ČR i když je model úplně stejný POZOR na to!!!! To co tady píšeš je nesmysl, který se mi snad ani nechce vyvracet. Možná by jsi měl uvést zdroj.
Luna Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 Proč myslíš, že je to nesmysl? Zavoje na Goldtime panu Vosmíkovi, který řídí celý servis a dal mi toto prohlášení, když jsem mu tam zasílala dovje hodinky. Jedny své Citizeny a jedny od známého, který je koupil někde na netu z Ameriky. Moje mi bez problému opravily za super cenu a na ty jeho ani neměli náhradní díly, i když byly v katalogu pro ČR. Prostě jiný stroj pro Americký trh!!! To co tady píšeš je nesmysl, který se mi snad ani nechce vyvracet. Možná by jsi měl uvést zdroj.
gougy Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2011 jiný stroj pro Americký trh!!! Než tohle, tak bych se přikláněl k variantě "tiché dohody" přístupu ke zboží ze zdrojů mimo EU. Vyrábět rozdílné strojky do shodných modelů, to snad jen u rádiem řízených (ne multiband), tam je to pochopitelné.
klaucz Odesláno 14. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2011 (upraveno) Proč myslíš, že je to nesmysl? Zavoje na Goldtime panu Vosmíkovi, který řídí celý servis a dal mi toto prohlášení, když jsem mu tam zasílala dovje hodinky. Jedny své Citizeny a jedny od známého, který je koupil někde na netu z Ameriky. Moje mi bez problému opravily za super cenu a na ty jeho ani neměli náhradní díly, i když byly v katalogu pro ČR. Prostě jiný stroj pro Americký trh!!! je Napiš ten model, ať se máme o čem bavit. Docela by mě zajímalo, který model pro USA je v nabídce českého Citizenu. Jinak zkus popřemýšlet, proč je na mezinárodním záručáku z USA napsán servis v ČR - Goldtime. Asi jen proto, aby ti tam řekli, že servis nedělají. Jinak nevěř všemu co ti v Goldtimu řeknou. Jim se jen nechce servisovat dovážené hodinky. Upraveno 14. prosince 2011 uživatelem klaucz
Marfael Odesláno 20. března 2012 Nahlásit Odesláno 20. března 2012 Když si objednám nové Seika v originální krabici a se vším z Francie,jak je to se zárukou tady u nás?Nevíte někdo prosím?
mmcmxcix Odesláno 21. března 2012 Nahlásit Odesláno 21. března 2012 Když si objednám nové Seika v originální krabici a se vším z Francie,jak je to se zárukou tady u nás?Nevíte někdo prosím? Pokud kupujes hodinky od AD, tak je tam mezinarodni zaruka 1 rok. Ale pozor, ne vsechno co ma originalni papiry ma taky zaruku!
jacob Odesláno 21. března 2012 Nahlásit Odesláno 21. března 2012 ne vsechno co ma originalni papiry ma taky zaruku! Jen bych to trochu upřesnil, aby kupující věděl, jak to myslíš. Záruční karta musí být potvrzená od autorizovaného prodejce. Seznam autorizovaných prodejců je většinou na internetu. Seika jsou ale kvalitní a nepříliš drahé hodinky. Pokud jsou za dobré peníze, tak bych to ani neřešil :-).
mmcmxcix Odesláno 21. března 2012 Nahlásit Odesláno 21. března 2012 Jo, diky jacob. Ja taky doporucuji koupit seika za co nejnizsi moznou cenu, klidne i bez zaruky a papiru. Kdyz neco vyskoci, tak ti to klidne spravi i bezny hodinar. A navic, vis jaky to je pocit, kdyz ti hodinky za 40 eur delaji radost nekolik let?
Marfael Odesláno 21. března 2012 Nahlásit Odesláno 21. března 2012 Jo, diky jacob. Ja taky doporucuji koupit seika za co nejnizsi moznou cenu, klidne i bez zaruky a papiru. Kdyz neco vyskoci, tak ti to klidne spravi i bezny hodinar. A navic, vis jaky to je pocit, kdyz ti hodinky za 40 eur delaji radost nekolik let? Jasný,máte asi pravdu.Jí tak trošku myslel i na zadní vrátka.kdybych hodinky náhodou časem prodal,tak že se se zárukou určitě líp prodávají.Ale jinak máš jistě pravdu,nakoupit levně a navíc spolehlivě,není nic lepšího:-).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se