Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Primaci,

predem se omlouvam, ze pridavam nove tema, ale hledal jsem a hledal vice informaci ohledne antimagnetickych hodinek, ale nic moc jsem tady nenasel.

Proto bych se vas chytrych i ostatnich chytraku chtel zeptat, v cem spocivaji antimagneticke hodinky a take, jestli i soucastna produkce Prim jde touto cestou.

Osobne nosim jen stare Prim a magnetickeho zareni je okolo mne az presprilis. iPhone, iPad, Mac.... :( , tyto vsechny pristroje jsou castecne zmagnetizovany. Nejvice se obavam iPadu, se kterym jsem si koupil jejich slavny obal zalozeny na magnetickem pasku. Genialni, ale je treba se zamyslet nad nasledkami.

Timto bych chtel podekovat a pokud jiz tato diskuze probehla, tak mi prosim zaslete link a klidne tento prispevek smazte.

Stastny Novy rok.Posted Image

Tomas

Odesláno

pokusím se odpovědět srozumitelně. V mechanických hodinkách je na magnetické pole nejcitlivější vlásek, tedy ta jemná pružina která zajišťuje že se setrvačka kýve sem tam. Pokud se vlásek zmagnetizuje, začnou se jeho závity přitahovat k sobě, říká se tomu že se vlásek lepí. Tím dochází k velkým změnám jeho pružnosti a činné délky čímž jde přesnost chodu do háje. Většinou se hodinky velice zrychlí. Antimagnetické hodinky jsou proti tomu chráněné v zásadě dvěma metodami. Vlásek je vyroben z nemagnetické slitiny. A druhá metoda je že v pouzdru naopak použitý materiál magneticky měkký. Vlastně to abych tak řek na sebe přitáhne magnetické siločáry, magnetické pole se odchýlí mimo strojek. Většinou se používají obě metody současně. A buď v klidu, magnetické pole z různých zavírání pouzder, z reproduktorů v telefonech a podobně ani nestojí za řeč. Jisté riziko je u velkých magnetů v reproduktorech, u výkonných svářeček a podobně.

Odesláno
  V 29. 12. 2011 v 17:27, 'PepaSFI' napsal:

pokusím se odpovědět srozumitelně. V mechanických hodinkách je na magnetické pole nejcitlivější vlásek, tedy ta jemná pružina která zajišťuje že se setrvačka kýve sem tam. Pokud se vlásek zmagnetizuje, začnou se jeho závity přitahovat k sobě, říká se tomu že se vlásek lepí. Tím dochází k velkým změnám jeho pružnosti a činné délky čímž jde přesnost chodu do háje. Většinou se hodinky velice zrychlí. Antimagnetické hodinky jsou proti tomu chráněné v zásadě dvěma metodami. Vlásek je vyroben z nemagnetické slitiny. A druhá metoda je že v pouzdru naopak použitý materiál magneticky měkký. Vlastně to abych tak řek na sebe přitáhne magnetické siločáry, magnetické pole se odchýlí mimo strojek. Většinou se používají obě metody současně. A buď v klidu, magnetické pole z různých zavírání pouzder, z reproduktorů v telefonech a podobně ani nestojí za řeč. Jisté riziko je u velkých magnetů v reproduktorech, u výkonných svářeček a podobně.

Diky. Byla to dostacujici odpoved.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...