Přejít na obsah

Festina 16488-3

Doporučené příspěvky

Ono spíš ,,není možné" bylo myšleno ,,není vhodné".

Jinak gratuluju k novým hodinkám. Jak už jsem psal, tato konfigurace mě osobně moc sexy nepřijde, ale nějak se začít musí. Ať slouží.

Ano, beriem s5. Tak nejako som to myslel.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 83
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Měl jsem TDF 2006 a TDF 2007, super hodinky na sport ( myšleno na kolo i do hor na lezení ). Bohužel s tahem je to horší, vydržel mě jen kov, ostatní nebylo ani na polovinu sezony. Jsou na velkou tlapu.

Odkaz ke komentáři

Ohledně přesnosti, buď v klidu. Jednak nejsou hodinky zajeté a druhak můžou během měsíce tu vteřinu doběhnout. U kvarců je vážně lepší sledovat přesnost měsíčně. No a taky záleží,podle čeho to šteluješ. Jinak hodinky vypadají ok. Osobně mám raději jednoduhší ciferníky,ale každý máme jiný vkus. Takže gratulace k hodinkám.

Odkaz ke komentáři

koukám, že debata se tu rozvášnila :) podle toho co sem četl se přikláním k tomu, že festiny ( mám na mysli levnější provedení jako mám já) jsou hrozné :( ano je to tak. Střed ciferníku je nepřehledný, fluorescence je priserna ( po nasviceni nevydrzi ani celou noc) casia co mi tu lezi 3 roky sviti porad jen tak pro info, nemaji sroubovaci korunku, ctvrta rucicka radoby ukazujici letni cas hrozne mate, střední část řemínku je snad z plechu podle zvuku, který vydávaj, u datumu vidite pomalu 3 dny. Designove provedeni cerna s modrou je opravdu hezke, ale bohuzel je to jen pozlatko :(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník eleven

No, kamaráde, jestli sis jich neměl trochu víc užít, než ses dostal sem:-)

Já si na těch svých Festinách na nepřehlednost nemohl stěžovat, ale pozoroval jsem ten zvláštní trend, který Festina později zvolila směrem k nepřehlednosti a přeplácanosti. Co se týče nepřesnosti jedné sekundy denně, tak ti to řeknu asi takto. U těch mých Festin píšou, že přesnost je 20s/měsíc ( v reálu je těch výše zmiňovaných 1s/měsíc). A u mojich bývalých digitálek Casio výslovně psali, že víc jak 15s/měsíc je důvod k reklamaci. Tak bych si z těch dvou vět vyvodil svůj laický názor, že sekunda denně je důvod k reklamaci.

BTW, šroubovací korunku nemám taky a u vodotěsnosti 100M ji nedává třeba ani Seiko. Aspoň co vím u některých modelů. Luminescence byla o něco horší než u Seika, ale do rána mi vydržela vždycky vpoho. Jen jestli nevstávám oproti tobě příliš brzo :-D

A na nepřehlednost se dá do jisté míry zvyknout. Pokud sis je koupil sám, a věděl jsi do čeho jdeš, tak tím tuplem :-) Přidám fotku těch mojich..

post-13643-083345000 1326144175.jpg

post-13643-092486600 1326144205.jpg

post-13643-065831100 1326144219.jpg

post-13643-024969300 1326144273.jpg

post-13643-039378100 1326144418.jpg

Odkaz ke komentáři

Ja jsem tu uz rok, takze to neni duvod toho ze bych si jich nechtel uzit, spis neni co si uzit. Mám vybrané tyto :)

CERTINA DS FIRST C115.7184.42.51

Strojek: ETA 955.112

Sklíčko: Safírové antireflexní

Průměr pouzdra: 41 mm, tloušťka: 11,35 mm

Šířka pásku: 20 mm

Hmotnost: 172g

Funkce:Datum, fluoresčenční indexy a ručičky, indikátor stavu baterie, luneta otočná, šroubovací korunka,

Vodotěsnost: 200M

Typ Strojku: Quartz(bateriový)

DS: Díky dual safe protection jsou odolnější vůči vodě a nárazům, šroubovací korunka má speciální těsnění tzn., že můžete korunku vyšroubovat i pod vodou a nehrozí ani sebemenší riziko pruniku vody.

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Já přesně před 10 lety koupil tyto:

Posted Image

Byl to klon hodinek s rotorem, který svým pohybem dobíjel baterku - tehdy se mi to moc líbilo. Před tím jsem měl mechanické Citizeny. Z dnešního pohledu jsem za ně dal spoustu peněz, na druhé straně dodnes jdou a to nejpřesněji ze všech mých hodinek. Bez servisu, přetěsňování - v době, kdy jsem netušil, co znamená vodotěsnost, jsem s nimi plaval :)... Jěště dnes je beru na aktivity, kdy by mohly dojít nějaké újmě, ale ony potvory vždy přežijí. Takže pokud se ti líbí ty tvoje, není co řešit. Za pár let se možná pousměješ, jako já... ale rozhodně nelituji a ani ty bys neměl.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník eleven

Tak jo, všechno nejlepší.

Barva fajn, vzhled pěknej, vodotěsnost taky fajn, jen si nejsem jist tím, jestli je opravdu tak bezpečný šroubovat korunku pod hladinou. Safír bude taky fajn, luminescenci to má a luneta je pro mě nutnost, takže tady je to taky oukej. Nevím co si mám představit pod pojmen Indikátor stavu baterie. Tah vypadá slušně taky a jestli ti vyhovuje velikost... Hele, ony jsou dost podobný těm mojim Festinám, takže co se vzhledu týče, u mně dobrý. Jinak o nich nevím nic.

Odkaz ke komentáři

Indikator stavu baterie funguje tak, ze kdyz se zacne vterinova tucicka pohybovat po 4 vterinach tak mas 24 hodin na to aby si vymenil baterii, takova blbustka jenom :), jinak s tim sroubovanim korunky pod hladinou jsem si 100% jistej :) viz.http://www.certina.com/Technology/DS-Concept.aspx . K te velikosti 41mm bez korunky si myslím, ze je akorat. Vzhledem k tomu, ze ted mam 45mm bez korunky a jsou velky, takze pro me je tak max 42-43mm bez korunky :).

Dekuju za kladne hodnoceni hodinek, ale jeste bych rad slysel nazor nejakeho chronomagora :) nikdo je tady nezminoval a to je muj duvod k obavam, ze je neco spatne. Jeste by me zajimalo info co se tyce strojku a jdu do nich, teda pokud nekdo nenajde podobny styl (neni podminkou modra ale je to+) za stejne penize v kvalitnejsim provedeni :)

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Zdravím všechny.

Po přečtení toho tři a půl roku starého tématu, který jsem zde vytvořil bych si dal facku. Náhodou koukám, že toto je stý příspěvek, tak se pokusím napsat alespoň něco rozumnějšího než tehdy.

Zmíněné Festiny stále mám, jiné hodinky nemám. Koupil jsem si k nim již před čase originální řemínek, který se dodával ( já koupil na tahu). Tento kožený řemínek měl pouze půlroční životnost (následovalo trhání u pouzdra). Je to asi rok zpět a koupil jsem pryžový řemínek od ZRC (cena kolem 4 stovek a žádná sláva). Cca po roce intenzivního používání se začal trhat úchyt (nevím jak to nazvat) na přečnívající řemínek. Nezbylo nic a stále je nosím s kovovým originálním tahem. Kromě toho, že tahá stěžejku dost na středu a tak dochází k poměrně častému problému s ohnutím a následným zlomením stěžejky, s ním nemám další problémy. U pryže ani u koženého řemínku tento problém nenastal.

K minulosti bych rád zmínil, že hodinky mi naprosto dostačují. Vzhledem k mému použití - nesundavám je, šnorchluji v moři, pracuji a vlastně dělám s nima úplně všechno, tak by byla škoda mít na ruce nějaký pěkný kousek a zdevastovat ho. Přesnost hodinek vůbec neřeším. Baterie má životnost kolem dvou let.

Jediná závada, dá li se to tak nazvat, je odchlípnutý modro býlí plíšek (nebo co to je) znázorňující 8h.

Níže přikládám aktuální fotky na pryži.

Je pravda, že stále pokukuji po nějaké náhradě, ale jsem natolik nerozhodný, že to raději odložím na později. Nevím čím to je, ale zatím mě žádné hodinky svým vzhledem nezaujaly natolik abych si je chtěl koupit (vyjma hodinek na které peněžně nedosáhnu - cca do 20 tisíc).

Upraveno uživatelem Jochne
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...