speedmaster Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 Jak jsem už psal, pokud stačí na zničení pouzdra vystěžejkovač, tak je to horší, než jsem si myslel. Samozřejmě to nemohu nijak dokázat, ale myslím, že ta tvoje teorie "paka v podobě vystěžejkovače" nebude pravda. To už by byl vrchol edit: teď nemám na mysli, že by to ten týpek udělal vystěžejkovačem, ale že to není ani možné vystěžejkovačem pomocí páky zničit. To se mi zdá jako nesmysl. JE to mozne takto znicit. Videl jsem uz i odrolena pouzdra od TG, znicena vystezejkovavacema. Ale kdyz myslis.
boo-beek Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 Speedmaster: ano, cetl Jednak jsem chtel napsat neco jako Hasna s Aldou a druhak, pri vsi ucte k manikovi, ten clanek zni jako pr a misty je trosku nesmyslnej.Konkretne - kdyz zminuje, ze je to material vyjimecne tvrdej, blabla, je temer nemozne ho rozbit. To je proste hloupost. ZrO2 je tvrdej material a jako vetsina tvrdejch materialu je kvuli te tvrdosti pomerne krehkej, to je proste fyzika.
Potkan Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 Sám určitě víš, co dokáže safírové sklo při pádu na tvrdý povrch, nechci ani pomyslet, co se stane s tímto materiálem takového tvaru jako je hodinkové pouzdro při pádu. Safir je na rozdil od keramiky monokrystal, porusuje se jinak.
Potkan Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 Nějakému odštípnutí viz. příspěvek Nighta jo, ale abych narušil pouzdro tak, že ho pak polovinu uvalím. Nevím nevím, nemám s tím zkušenost, může to být jak píšeš, nebudu to vyvracet. V tom případě pro mě tím tuplem platí výše napsané, že je to horší než jsem si myslel a je to naprosto nevhodný materiál . Kdyby raději použili keramiku na ložiska do svých kalibrů, udělali by lépe. To je to same. Jak jsem jiz psal. Jakmile se jednou trhlina zacne materialem sirit krehce, uz ji nic nezastavi. Je jedno, jestli ustipnes kousek, nebo kus. Vsichni se asi shodneme na tom, ze nejvhodnejsi pro hodinkova pouzdra se jevi pouziti kovu s tvrdou povrchovou upravou. To je logicke. Nicmene stojim za nazory Speeda, ze keramicke pouzdro muze byt fajn, pokud majitel vi, co muze cekat. Tak uz se prestante hadat. Diky Speedmasterovi za dokument o zirconii, prispel do tohoto vlakna prinosem. Vy ho akorat kritizujete na zaklade domnenek, to se mezi gentlemany nedela.
Potkan Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 Jasně, mě šlo o tu křehkost. edit: při pádu topgunů bych měl větší strach o to pouzdro, jak o safír. protoze safirove sklicko nema koncentrator napeti, na rozdil od pouzdra, ktere ma vrub mezi telem o nozkami. Kdyz srovnas pouze safir a keramiku jako materialy, bal bych se vic o safir. Kdyz srovnas tvarovou slozitost pouzdra a "sklicka", jasne ze se bojime vic o pouzdro. Navic pri padu na sklo je namahani rekneme tlakove (byt dynamicke), zatimco jak to ruplo jemu, slo o namahani tahove (at uz dynamicke, nebo staticke, pokud to fakt treba pacil). A vysledek srovnani tlakoveho a tahoveho namahani u keramik (mono i polykrystalickych) asi nemusim komentovat.
Hasňa Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 (upraveno) No, takze po rade, nepotrebujem, aby nas tu nekdo soudcoval. Normalne klabosime, hodnotu jednodlivych prispevku posoudime sami a umoderujem si to v pohode taky sami. A, asi po desate, nic o paceni nebylo majitelem receno, ani naznaceno, to je konstrukce zalozena na pritomnosti jineho pasku, coz je podle me dost slaba indikace nejakeho imaginarniho paceni, ktere odlomi ctvrt pouzdra. Majitel psal, ze mu hodinky spadly v koupelne na kameninovou podlahu. Manik ma na IWC strankach svou historii, ma vice stroju, vypada jako fanda, nemam jediny duvod mu neverit a vytvaret konstrukce o jeho meganesikovnosti a nejakem tajemnem paceni takovou silou, ze zlomil pouzdro; za ktere mimo jine vysolil nemale penize, coz vetsinou samo o sobe neutralizuje jakekoliv myslenky na jakekoliv paceni uz v zarodku. Speedmaster tady proste vari z vody, vinu za praskle hodinky hazi na majitelovu nevedomost a nesikovnost a vhodnost oceli k vyrobe pouzdra oznacuje za subjektivni nazor. Pritom si myslim myslim, ze vysvetleni, ze keramika proste je krehci, ocel je v obecne rovine vhodnejsi, majiteli spadly keramicke hodinky na kameninovou podlahu a keramika to, jak se da predpokladat, nevydrzela, je prece jen blize realite. Jak proste mily Watsone. Upraveno 6. ledna 2012 uživatelem Hasňa
Potkan Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 No, takze po rade, nepotrebujem, aby nas tu nekdo soudcoval. Normalne klabosime, hodnotu jednodlivych prispevku posoudime sami a umoderujem si to v pohode taky sami. Tak to pardon pane moderatore. Topkan: Speedmaster je úplně v pohodě, nad věcí, jako hádku to předpokládám nikdo nebere, je to diskuze, tak je to třeba brát To, že je nejvhodnější materiál pro hodinkové pouzdro kov s tvrdou povrchovou úpravou, na tom se s tebou teda neshodnu OK, v tom pripade je vsechno v poradku ;-) Jaky je podle tebe vhodnejsi material? :-)
montemar Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 co "napéct" keramiku na kovový základ. /u zubů to funguje perfektně/
Potkan Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 Damasko používá ocel Cronidur 30 dále upravenou pro ještě větší odolnost proti korozi. Vidis to. Tak to Konrad vychytal. Ja jsem myslel, ze pouziva nejakou vrstvu a on ma paradni ocel. Tohle je opravdu nejlepsi reseni. Akorat bacha na kryogenni teploty, to potom muzes dopadnout jako ten chlapik s Top Gunama.
Axel Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 Mozna to tu nekdo psal, kdyz tak me smazte, ale to pouzdro neprasklo padem nebo pri vymene remene/tahu, ale v koupelne pri umyvani tvare, pilot chtel vzit rucnik a pritom tuknul pouzdrem o roh stolu nebo police. IWC mam moc rad, v jejich kolekci jdou najit krasne kousky (skoda jen te ceny) ale tohle moc nezvladli, sh_t material, na pouzdro naprosto nevhodny, kdyz takhle praskne. Ostre hrany a prechody s keramikou nejdou dohromady:)
Hasňa Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 (upraveno) Precist si vlakno, do ktereho je prispivano, je zasadni a nanejvys doporucenihodne. :-) Nebud liny a nepridelavej praci adminum a jinym zadostmi o overovani jiz napsaneho a mazani tvych prispevku. Ale to je jen takova moje soukroma vsuvka, nemyslim to nijak zle. Hodinky shodil rucnikem z lavice na terakotovou podlahu koupelny. Jinak mas samozrejme pravdu. Kdyby ty mechanicke vlastnosti slozitych tvaru vyrobenych z keramiky byly dobre, tak uz davno mame keramicke motorove bloky, na kterych se maka uz dvacet let ve vyzkumu a stale nic. Upraveno 6. ledna 2012 uživatelem Hasňa
Axel Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2012 (upraveno) Precist si vlakno, do ktereho je prispivano, je zasadni a nanejvys doporucenihodne. :-) Nebud liny a nepridelavej praci adminum a jinym zadostmi o overovani jiz napsaneho a mazani tvych prispevku. Ale to je jen takova moje soukroma vsuvka, nemyslim to nijak zle. Hodinky shodil rucnikem z lavice na terakotovou podlahu koupelny. Jinak mas samozrejme pravdu. Kdyby ty mechanicke vlastnosti slozitych tvaru vyrobenych z keramiky byly dobre, tak uz davno mame keramicke motorove bloky, na kterych se maka uz dvacet let ve vyzkumu a stale nic. No jo, máš pravdu, jsem to ale vůl, vážně spadly na podlahu.. Jestli to uvidí nějaky moderátor, tož ty moje dva spamovací příspěvky vymažte, díky Upraveno 6. ledna 2012 uživatelem Axel
speedmaster Odesláno 7. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2012 co "napéct" keramiku na kovový základ. /u zubů to funguje perfektně/ To ted zkousi Panerai, je to kompozit. Je to vlastne napecena keramika na aluminium (pokud jsem to nazval nepresne, prosim nekoho, kdo tomu rozumi vic o opravu). Uz pres rok cekam na objednane Panerai Luminor Composite Marina 1950. Jsem zvedavy na tento material. Az je budu mit, tak dam vedet, jak je na tom kompozit vs. keramika u IWC a Panerai z meho subjektivniho pohledu. Keramika je samozrejme nevhodny material . Firmy jako Rolex a AP (a Rado) (dal by sel jmenovat treba GP, Tutima nebo Hublot, Chanel), ktere pochopily, ze keramika je zajimavy material a zacaly ho pouzivat (20 let po tom, co to prukopnici v IWC odladili) celkem standartne pro sve vyrobky, se vezou jen na soucasnem modnim trendu. Diky za podporu vsem, co keramika jako hi-tech material zajima. Mam pripraveny jeste jeden zajimavy clanek o keramice primo od zamestnance IWC, ktery resil taky problem prasknuteho pouzdra u TG. Myslim tim skutecne praskleho po narazu do tvrdeho materialu. (pro Hasnu: ne zniceneho neodbornou manipulaci). Postnu co nejdrive.
Hasňa Odesláno 7. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2012 O me nejde, to napis majiteli, ze mu neodborne spadly na zem. Keramika se celkem bezne pouziva na nektere casti, povetsinou maximalne vlozky lunet. Vyse jmenovane firmy teda urcite bezne nechrli pouzdra z keramiky. AP spise karbon, Rolex jen ocel a drahe kovy. Manipulujes se slovy a s fakty tak, aby to vypadalo,ze keramika je naprosto bezna, je to novy gral na pouzdra a vsichni na ni masove najizdeji. Coz samozrejme neni pravda. Stejne jako ze uvedene fotky hlavne ukazuji neodbornou manipulaci a paceni. Achjo, porad dokola vareni z vody.
speedmaster Odesláno 7. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2012 To bylo pratelske popichnuti Nesnazim se s nicim manipulovat, jen jsem chtel lidem, kteri nemaji moznost si keramiku osahat osobne, priblizit jeji vlastnosti. Jak jsem uz napsal, prijde mi, ze je tady tento material znevyhodnovany a podle mne je to skoda. Manipulaci bych spis nazval zavadejici informace o "nebezpecne" krehkosti keramiky. Procento takovych pripadu je velmi nizke, neni se ceho bat, pokud nema clovek vylozene smulu.
Hasňa Odesláno 7. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2012 (upraveno) Nejaky elektronicky sotek. Takze: O me nejde, to napis majiteli, ze mu neodborne spadly na zem. :-) Keramika se celkem bezne pouziva na nektere casti, povetsinou maximalne vlozky lunet a I ty uz po siti koluji nafocene rozbite a praskle po setkani se zarubni. Vyse jmenovane firmy teda urcite bezne nechrli pouzdra z keramiky. AP a hublot spise karbon, Rolex, pokud vim zadne, jen ocel a drahe kovy. Zadne keramicke seriove vyrabene hodinky GP, nebo Tutima taky neznam. Treba tam nejake jsou, nerikam, ze ne, ty firmy me az tak nezajimaji a jejich sortiment nesleduji. Urcite je hodne keramickych soliteru od nezavislych hodinaru. V kazdem pripade se nejedna o zadnou beznost, jak se tu snazis predkladat. Krome Rada, kde to je jejich trade mark a adekvatne k pouzitemu krehkemu materialu maji vymyslena pouzdra bez nozek a slozitych tvaru, vystupku a ostrych hran, ktere nema rada zadna namahana keramika. Manipulujes se slovy a s fakty tak, aby to vypadalo,ze keramika je naprosto bezna, je to novy gral na pouzdra a vsichni na ni masove najizdeji. Coz samozrejme neni pravda. Stejne jako nebyla pravda ze zde uvedene fotky "hlavne ukazuji neodbornou manipulaci a paceni". Achjo, porad dokola vareni z vody. Keramika je "in", to je pro objevovani se novych kousku v nabidkach firem asi to nejdulezitejsi, na lunetach vypada krasne, neposkrabe se, coz je dobre prave na lunety, ale to je tak vsechno. Najit pro ni nejake dalsi argumenty, proc je vhodna na pouzdra hodinek bude asi sakra tezke. Chces takove hodinky, pohoda, libi se ti, parada, jdi do nich, fandim ti, ja si kupuju zase jine srdcovky, ale nesnaz se to obhajit vhodnosti keramiky, jako konstrukcniho materialu, pro to zadne racionalni argumenty proste nejsou. Praxe, jak vidime v tomhle vlakne, to potvrzuje. Je to lepsi matros jen pro ty, pro nez je vzhled, absence skrabancu a snaha mit neco noveho, jineho, moderniho proste natolik dulezita, ze jsou schopni akceptovat horsi, nebo spise pro vyrobu hodinkoveho pouzdra mene vhodne, mechanicke vlastnosti. To je samozrejme zcela legitimni a je dobre, ze takovi magori tady jsou. Kdyby tu meli vsichni Damaska, tak se tu unudime k smrti. Ano, je to proste alternativa k oceli, ma sve plusy I minusy, ale je hlavne treba divat se na ni kriticky a racionalne, ne zaslepene a lhat si do kapsy. Uz ted se tesim, az ty Panerajky nafotis. Bude to spolu s bronzovyma budikama neco uplne jineho, nez je mistni standard. Upraveno 7. ledna 2012 uživatelem Hasňa
montemar Odesláno 7. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2012 keramika je zajímavý materiál. její použití se vyvíjí. takže za 50 let se její dnešní uplatnění může jevit řekněme naivně, oproti historií prověřené oceli. ale kdo by nechtěl hodinky, které se při denním nošení opravdu nepoškrabou, u kterých může člověk přestat úzkostlivě myslet, jestli s nimi právě "nešmejká" o stůl? navíc, jedna z dalších inspirativních vlastností - tyto materiály se, na rozdíl od oceli, dají probarvit na jakýkoliv z miliónů odstínů..
speedmaster Odesláno 7. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2012 (upraveno) Ted kdyz jsem si docetl cely tvuj prispevek, tak bych to asi (bez osobnich utoku) nevyjadril lip. Panerai jsem nafotil v breznu tento rok, kdyz jsem je byl vyzvednout v Italii (jsou to mizerne fotky, protoze jsem mizerny fotograf-amater), jsou v nejakem z chlubicich vlaken, kdyby ses chtel podivat. Je to Panerai 335, 10ti denni GMT v keramice. Tady je odkaz:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/36504-panerai-pam-335/ Panerai kompozity by mely byt snad v breznu, takze taky se pokusim nafotit a napsat k nim prvni dojmy, to same AP chrono Royal Oak Offshore v karbonu s keram. lunetou, ktere maji dorazit taky v breznu. Zase postnu nejake nekvalitni fotky. Upraveno 7. ledna 2012 uživatelem speedmaster
Návštěvník Snow Odesláno 7. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2012 Ač nejsem s to objektivně posoudit jakým způsobem došlo k poškození zmíněných IWC, stojím za speedmasterem a spolu s ním se odvažuji tvrdit, že je keramika pro hodinky velmi vhodným materiálem. Mluví ze mě zkušenost majitele keramických hodinek.
Hasňa Odesláno 7. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2012 Speed: O tech prvnich fotkach vim, tesim se, az budou fotky tech tvych na tve ruce.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se