kony Odesláno 8. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2006 Zdravim, chtel bych se zeptat, jaky je to s hodnotou hodinek. Roste jejich hodnota casem? A u jakych hodinek to plati, zda jenom u historickych nebo specialnich edici a podobne. Vyplati se do hodinek investovat? Diky za nazory. PS: ja do nich urcite investovat nebudu, na to nemam finance, ale jenom me to tak zajimalo
Viktor Odesláno 8. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2006 Vyplati se do hodinek investovat? Většinou ne. Jedině do starých hodinek s historickou hodnotou - Breguet, P.Patek, ale to je už o velkých penězích v řádu milionů Kč, případně do speciálních modelů např. hodinek s tourbillonem exkluzivních značek, ale i tam může člověk snadno tratit. Navíc likvidita bude většinou bídná. U moderních robotem vyráběných hodinek střední třídy hodnota se stářím skoro vždycky klesá.
Ciferník Odesláno 8. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2006 Já mám trochu jiný názor. Určitě se obecně nevyplatí investovat do nových hodinek. Ale u kategorie "vintage" bych řekl, že se vyplatí investovat skoro do čehokoliv vyrobeného trochu známější firmou, tedy nejen Breguet a Patek. Přes pět let nakupuju na eBay.com a když vidím, jak za tu dobu ceny stouply...
odklizec Odesláno 8. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2006 Ceny na ebay sice stouply, ale klesla hodnota dolaru a eura Na ebay se vetsinou hodinky vyplati koupit, protoze tam se odrazi (obcas) jejich realna cena. Ale podle meho nazoru se hodinky stredni tridy a specialne seriovky vubec nvyplati ve smylu investice. Maximlane rucni vyroba, specialitky, nektere modely znamych znacek. A potom nektere hodinky neznamych vyrobcu (prodejcu), za kteryma je pribeh a nebo prace kolektivu nadsencu. Pekny priklad je napriklad Dreadnought firmy Timefactors.. http://timefactors.co.uk/limited.htm Puvodni cena pri uvedeni 450GBP, hodnota dnes kolem 1200 GBP a vice
Ciferník Odesláno 8. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2006 Ceny na ebay sice stouply, ale klesla hodnota dolaru a eura Vůči koruně. Jistě, pokud tady máme nejrychleji zhodnocující měnu na světě, tak jsou veškeré investice tohoto typu problematické. Nicméně si myslím, že Američan, který v roce 2000 na eBay.com nakoupil nějaké náhodné portfolio hodinek střední třídy ve slušném stavu a za tehdy obvyklé ceny, by dnes mohl jejich prodejem stržit skoro dvojnásobek. Nejsem ekonom, ale mně se takové zhodnocení šestileté investice zdá slušné. Osobně si myslím, že ceny vintage hodinek střední třídy porostou i v budoucnu. (Počkejte, až se o ně začnou zajímat Číňani.) Kdyby mi někdo řekl, zda může kurz dolaru jít ještě níž, než je dnes, vážně bych o takové investici uvažoval Není nad investici, která zároveň přináší potěšení...
Cyber Odesláno 8. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2006 Ceny v současnosti vyráběných hodinek Prim si netroufnu odhadnout, ale staré a zachovalé Primky stoupají na ceně poslední dva roky pořád.
bunny Odesláno 8. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2006 Ceny v současnosti vyráběných hodinek Prim si netroufnu odhadnout, ale staré a zachovalé Primky stoupají na ceně poslední dva roky pořád. jasne stare Prim este aj budu stupat, tie sucasne nebudu, teda myslim open edition... limited by aj stupat mohli, najma Chle a ked raz bude Prim a Vacherom s Patek na rovnakej pozicii, tak ste velmi bohati pani
JENDA Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Když se v tomto vlákně diskutuje o hodnotě hodinek do budoucna nedá mi to abych se nezeptal, co si myslíte o těchto zlatých hodinkách. Nehodlám je prodat, je to rodinná památka a chci se trochu podělit o tu krásu. :-). V případě hodinek Union Horlogere by mě také zajímalo, jestli tuto značku někdo nezná.
MarvinX Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Když se v tomto vlákně diskutuje o hodnotě hodinek do budoucna nedá mi to abych se nezeptal, co si myslíte o těchto zlatých hodinkách. Nehodlám je prodat, je to rodinná památka a chci se trochu podělit o tu krásu. :-). V případě hodinek Union Horlogere by mě také zajímalo, jestli tuto značku někdo nezná. Řekl bych, že v případě těch druhých hodinek se jedná o tyto dnes již dvě značky. http://www.union-glashuette.com/ a http://www.alpina-watches.com/corporate/Home.asp Tady je nějaké info o historii značky http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...uswk&Alpina_000
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se