Přejít na obsah

Omega PO staré nebo nové

ZdenekS

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 196
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

A v kterych, napis aspon tri, krome toho, ze na servis se musis poslat do JP.

Edit: svuj jibilejni prispevek jsem promrhal reakci na takovy blabol :(

Pokud je to blábol, tak jsi na něj nemusel reagovat. Měl jsem staré a nové taky na ruce, myslím, že mohu porovnat.

Tak zaprvé, jsou to už vyzkoušené a léty prověřené hodinky. Jsem zvědavý, kdo vám tohle bude servisovat tohle, až se něco posere ... Zadruhé si nemyslím, že zpracování pod lupou bude u Omegy lepší, viz recenze a fotky Instanta. Jsou taky cca minimálně 2x levnější. Znovu opakuju, pouzdro je z jednoho kusu. Pokud jsem četl vesměs všechny recenze a postřehy majitelů, jelikož je sám plánuju, přesnost je na stejné úrovni. Měl jsem nové na ruce a mít 100 klacků, jdu jinde. Taky v balení je rovnou i kaučuk.

(Mlůj blábol je stejný asi jako Tvůj se servisem) Kolik hodinek jsi musel servisovat, když jsi je koupil nové? Dříve, než by měly jít na servis, měl je někdo jiný. Asi tak.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mel jsi MM v ruce nebo mas jen okoukane fotky z netu ?

Tady mas fakta:

MM

Zaruka 1 rok

WR 300m

Hardlex

Luneta ocel

Rezerva 50 hod.

Plechova spona

Servis v JP (pripadne snad ve Francii)

PO

Zaruka 4 roky !!!

WR 600m

Safir

Keramika

Rezerva min. 60 hod.

"Plnotucna" spona

Servis za barakem

Jinak nic proti MM, mel jsem je par dni doma uz 2x, jsou to paradni hodinky a zpracovanim sve cene naprosto odpovidaji, ale nove PO jsou proste jinde.

Omlouvam se zakladateli vlakna za OT, vecer to promaznu.

Odkaz ke komentáři

(Mlůj blábol je stejný asi jako Tvůj se servisem) Kolik hodinek jsi musel servisovat, když jsi je koupil nové? Dříve, než by měly jít na servis, měl je někdo jiný. Asi tak.

Ne kazdy je takovy idot jako ja, jsou zde lide, kteri si vybiraji a kupuji hodinky na dyl nez pul roku. ;)
Odkaz ke komentáři

Já se na to dívám tak, že staré PO jsou super hodinky za ty prachy opravdu luxusní. Ale za 117k po slevě 100, to si vyberu něco od Panerai s třídenním inhousem a nebo úplně něco jiného. Řeknu to jinak, raději bych si koupil staré PO a k nim jedny MM a byl bych lehce nad cenou za nové PO.

Odkaz ke komentáři

To Bakerovo srovnání vypadá papírově hezky, ale realita je zase trochu jiná...

Když si je koupíš ve Francii (cena dobrá), tak je záruka 2 roky. Dávat výhodu WR600 oproti WR300 je asi jako ty máš v autě maximálku 300kmh a já 350kmh. Oboje k ničemu. Navíc víme jak Seiko testuje WR, žejo.

Stejně tak rezerva 50 a 60h - pokud už chceš řešit, že hodinky vydrží v chodu odložené přes víkend, tak to znamená že hodinky střídáš a máš pravděpodobně winder. 50, 60 nebo 72h u automatů je příjemná věc, ale ne zásadní. No a s tou sponou, to snad ne...

Porovnání lunety je opět čistě subjektivní záležitost, resp. marketingová. Oboje hodinky jsou potápky, tzn. do náročného prostředí. A tam je keramická luneta z praktického hlediska nesmysl.

Servis v Japonsku nebo Francii taky taková překážka není. Jestli strávím deset minut vyplněním formuláře u UPS nebo dvacet minut docházkou k AD Omegy, to je stejné. Nemluvě o ceně servisu.

Takže Viktore všechno není hned tak jednoznačné.

A proč jsem se tak snažil, když to stejně bude smazané...

Odkaz ke komentáři

Ja tem vasim omegam howno rozumim, ale jak tak cumim na fotky stare - nove a na ceny na trhu ( cca 65 a 100 ) tak me ty nove nak nedavaji smysl, no :D bo keramicka luneta je me u zadnice stejne jako jiny strojek, ktery bude v provozu vykazovat stejne parametry jako 2500, tech 10 hod rezervy chodu stejne nikdo z majitelu nepotrebuje bo je nosi furt a jeste ma winder ;) toz tak, nez se do me pusti usoun a lastam, tak znova opakuju, ze tomu howno rozumim :D

Odkaz ke komentáři

Hele Vojto, chapu, ze se ted vezes na Seiko vlne (nic ve zlem diky takovym jako Ty a instant jsem opet zacal tuto sekci cist), sam pisu hodinky jsem nosil par dni na ruce a jsou fajn.

Moje srovnani bylo reakci na toto prohlaseni, ktere mi prislo dost silne.

Zvaž ještě Seika Marinemastery - v mnoha ohledech si s PO vytřou p...l

Podle ceho nez papirovych udaju chces hodinky porovnavat kdyz je nemas vedle sebe ?

Bdw. zaruka 2 roky vs. 4 roky je treba pro me velmi silny argument.

Odkaz ke komentáři

Zatím se víc přikláníte ke staým PO.

K cenám : Staré PO 84 tisíc, nové PO 117 tisíc, u AD v Česku. Z toho vycházím.

K novým SMP (taky se mi líbí) cena je 82 tisíc a jen o 2 tisíce dražší jsou PO cal.2500 a ty jsou podle rad v minulém vlákně lepší než SMP.

Díky za další rady.

Stary sezenez u AD v pohode za 65-69 tisic,tady u nas v Cechach.40 litru bych za novy vic nedal,i kdyz se mi libej.

Chumpus-to s tim servisem se ti fakt povedlo,to me nenapadlo,ze to je stejny,Japonsko nebo Praha

Peta-Biker-proc sem pletes Seika a Panerai to mi neni jasny

Edit:Chumpus 300m nebo 600m je jedno,ale pokud je to zbytecny,stacej Casia za dvojku ne?

Upraveno uživatelem panedge
Odkaz ke komentáři

Hele Vojto, chapu, ze se ted vezes na Seiko vlne (nic ve zlem diky takovym jako Ty a instant jsem opet zacal tuto sekci cist), sam pisu hodinky jsem nosil par dni na ruce a jsou fajn.

Moje srovnani bylo reakci na toto prohlaseni, ktere mi prislo dost silne.

Podle ceho nez papirovych udaju chces hodinky porovnavat kdyz je nemas vedle sebe ?

Bdw. zaruka 2 roky vs. 4 roky je treba pro me velmi silny argument.

OK, beru. Jenom dvě věci:

1. Na Seiko "vlně" jsem se vezl už před příchodem na toto fórum.

2. Papírové srovnání je možná nějaký úplný základ, ale že to tu doplníme svými vlastními náhledy a zkušenostmi, to je to nejdůležitější. Viz ta WR - na papíře 600 vyhraje, ale v praxi je to úplně jiný příběh. Takže z toho tvého seznamu je opravdu 100% relevantní jenom ta záruka, v tom Tě samozřejmě podpořím.

Ale ruku na srdce, už jsi měl takhle drahé hodinky víc jak 4 roky?

Odkaz ke komentáři

panedge: Protože Seiko MM je alternativa k PO, jsou to hodinky stejné kategorie. A Panerai proto, že 312 stojí cca tolik, co nový PO, možná lehce nad, ať nekecám, ale mají 3 denní stroj. Je to můj pohled na věc. Pro mne by to bylo cennější než nějaká kravina s keramickou lunetou a nebo tím, že to má 600m vodotěsnost.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odkaz ke komentáři

Takže z toho tvého seznamu je opravdu 100% relevantní jenom ta záruka, v tom Tě samozřejmě podpořím.

Ono je toho vic, ale kazdy holt mame jiny preference

Ale ruku na srdce, už jsi měl takhle drahé hodinky víc jak 4 roky?

Ja zadny, pokud si matne vzpominam tak nejdyl pul roku, duvod ...? Cesta je cil. :D
Odkaz ke komentáři

Chumpus-to s tim servisem se ti fakt povedlo,to me nenapadlo,ze to je stejny,Japonsko nebo Praha

Edit:Chumpus 300m nebo 600m je jedno,ale pokud je to zbytecny,stacej Casia za dvojku ne?

btw, budou ten inhouse servisovat v ČR nebo se to bude posílat jinam? Pak už bych v tom opravdu neviděl rozdíl. Při dnešních přepravních službách opravdu ne.

A s těmi Casio za dvojku, to chceš rozpoutat flame? Příměr k WR už jsem jeden uvedl, pokud jsi to z toho nepochopil, tak už k tomu nemám co říct.

Já to chápu, Omega má nový eňo ňůňo kalibr, ale to z nich snad nedělá nedotknutelný hodinky bez chyb.

Odkaz ke komentáři

Peto-tazatel si neni jistej,jestli ma vysolit o 40 litru vic za novy PO a ty mu nabidnes 312 o dalsich 30 navic,nevim no

Tak to sorry, myslel jsem, že stojí míň. Já prostě se snažil říci, že za 100k už bych koupil třeba lehce ojetý Rolexky a nebo Panerai, kde bych viděl vyšší užitnou hodnotu, To je celé, pokud je ta cena o tolik vyšší, omlouvám se.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...