Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

NO....uzdy som si myslel, ze super compressor je typ puzdra napr. Longines LD, ci JLC deep....,

ale...to bol dost obmedzeny nazor....:wallbash:

?Super-Compressor? refers to a patented case sealing method developed by

watch case manufacturer Ervin Piquerez S.A. (EPSA). The design takes advantage of the water pressure the case is exposed to

at depth to press the case back against the o-ring seal . More depth equals more water pressure equals greater seal. Dual crown

Super-Compressor watches typically have a depth rating of 600 ft. This same concept was employed by Omega in the Naiad

crowns used on Seamaster 300 watches in the ?60s.

Well regarded as being very high quality and watertight, EPSA manufactured the S-C cases in a variety of styles from the late '50s

until bankruptcy closed the business in the mid-'70s. The fact that so many survive today is a testament to their quality.

Are all Super-Compressors dual-crown, internal bezel watches? No. Super?Compressor refers to the method of case

sealing and nothing else. Dual crown styles are the most commonly seen, but there are single crown cases that have the Super-

Compressor designation.

Posted Image

zdroj:

Upraveno uživatelem Leviathan
Odesláno

Vdaka Leviathan, tiez som sa k tomu vcera dopracoval, az po precitani zbytocneho balastu...

moc tomu ale nerozumiem, princip je sice jasny - vacsi tlak na dynko/korunku - vacsi tlak na tesnenia a teda lepsia vodotesnost... ale... ako moze korunka alebo dynko pracovat ked su skrutkovacie?

Kto vie ci nejde skor o pekne znejuci nazov "compressor", ako o prakticke vyuzitie. Mrte hodiniek to nemaju a kvalitu maju super aj bez toho...

Odesláno

BS300-vke bolo smutno tak o tyzden dostane braceka (valalo sa mi doma dvojo hodin tak som vymenil. Ide o ZINEX, nie ZIXEN... 46mm trimix, 2000mm... limitka 300 kuse, este pred premenovanim brandu na zixen)

hmm, este by to chcelo zixen heliox, aj ten sa mi paci. A crepas tektite... Nuz ale nic z toho, kto by to unosil ze hej...

post-13937-058114700 1328547879.jpg

post-13937-056062400 1328547891.jpg

Odesláno

Vintážne Super Compressory dual-crown nemali šroubovaciu korunku a napriek tomu slušne tesnili, niektoré mali viacdielne púzdro a namiesto šroubovacieho víčka bajonetové, napr. Enicar. Verím, že po pretesnení môžu slúžiť pod vodou aj po desaťročiach, ale vzhľadom k problému zohnať vhodné diely, napr. sklo, korunky, by som ich určite šetril. Zaujímavé sú aj ich pomerne vysoké ceny na aukciách za zachovalé kúsky a to aj u menej známych výrobcov. Taktiež ma zaujali podobné, ale dokonca aj úplne totožné púzdra rôznych značiek, akokeby ich vyrábali v rámci nejakej kooperácie, alebo združenia. Často boli odlišné len ciferníky a niekedy len logo a názov značky.

Odesláno (upraveno)

Vintážne Super Compressory dual-crown nemali šroubovaciu korunku a napriek tomu slušne tesnili, niektoré mali viacdielne púzdro a namiesto šroubovacieho víčka bajonetové, napr. Enicar. Verím, že po pretesnení môžu slúžiť pod vodou aj po desaťročiach, ale vzhľadom k problému zohnať vhodné diely, napr. sklo, korunky, by som ich určite šetril. Zaujímavé sú aj ich pomerne vysoké ceny na aukciách za zachovalé kúsky a to aj u menej známych výrobcov. Taktiež ma zaujali podobné, ale dokonca aj úplne totožné púzdra rôznych značiek, akokeby ich vyrábali v rámci nejakej kooperácie, alebo združenia. Často boli odlišné len ciferníky a niekedy len logo a názov značky.

Fiha... dik za info, potesi, ze niekto vie o com hovori... stretol si sa s tym uz v davnejsej minulosti ci az teraz? No vidim ze musim prist na nejaky zraz ked pojdes aby sme opat pokecali...

Btw, v dnesnej dobe je tiez vela modelov a znaciek, stavajucich na jednotnom tzv "factory" dizajne. Cize nejaky koncept/dizajn vlastni nejaka fabrika z azie (a je ich tam hodne) a ten dizajn si objednaju hned viaceri vyrobcovia a ozaj su potom rozdiely minimalne, dial, rucky, pripadne vlozka lunety... zvysok je rovnaky. Mozem vymenovat vela prikladov, ale co ma hned napadnu:

Armida A3 = Artego seaking (ale svoju vlajkovu lod, A1, co je mimoriadne popularny diver, je ich vlastny dizajn)

Enzo Mechana EM/EMV = Ocean7 LM3

Deep blue tiez toto robi

Nie je to ale na ukor kvality, vseobecne su azijske mikro brand hodinky povazovane za rovnako kvalitne ako swiss alebo german! Teda aspon na WUS. Mat swiss alebo german je teda skor o pocite.

Viac prestizne azijske su potom znacky, ktore pouzivaju vyhradne vlastne dizajny - helson, benarus, zenton, halios, crepas, zixen. Rychlo rozpredane su takmer vzdy halios, crepas (z modelu tektite, ktory bude v limitke 199 ks a uvedie sa v maji na trh, je uz 170ks predanych - dnes mi odpisali a poslali mozne cisla).

Stale sme v oblasti mikro brands, resp. butikovych, ktore ma najviac beru...

Upraveno uživatelem vrcan
Odesláno

To Vrcan: Zatiaľ som nemal možnosť vidieť naživo niečo od spomínaných mikro brandov, na foto vyzerajú kvalitne, ani som nevedel, že majú niečo spoločné s Áziou, hoci to dnes majú aj niektoré Swiss Made značky a dokonca už od začiatku 80-tych rokov. Aspoň ciferníky nespochybniteľne.

U tých vintážnych Super Compressorov je spoločný patent od fy. EPSA, ktorý rieši vodotesnosť puzdier, ale neviem o tom, že by táto firma robila všetky puzdrá pre také veľké množstvo značiek. Dostalo sa mi do ruky viac takýchto hodiniek od rôznych tradičných výrobcov a niektoré mali puzdrá úplne totožné, vrátane cifrov, indexov, ručičiek, len značka bola iná.

Odesláno

som myslel, ze Crepas je Europsky brand. konk. Spaniel. Ci?

inak ten Zinex je tiez super. vlozka lunety je safir?

Fiha... dik za info, potesi, ze niekto vie o com hovori... stretol si sa s tym uz v davnejsej minulosti ci az teraz? No vidim ze musim prist na nejaky zraz ked pojdes aby sme opat pokecali...

Btw, v dnesnej dobe je tiez vela modelov a znaciek, stavajucich na jednotnom tzv "factory" dizajne. Cize nejaky koncept/dizajn vlastni nejaka fabrika z azie (a je ich tam hodne) a ten dizajn si objednaju hned viaceri vyrobcovia a ozaj su potom rozdiely minimalne, dial, rucky, pripadne vlozka lunety... zvysok je rovnaky. Mozem vymenovat vela prikladov, ale co ma hned napadnu:

Armida A3 = Artego seaking (ale svoju vlajkovu lod, A1, co je mimoriadne popularny diver, je ich vlastny dizajn)

Enzo Mechana EM/EMV = Ocean7 LM3

Deep blue tiez toto robi

Nie je to ale na ukor kvality, vseobecne su azijske mikro brand hodinky povazovane za rovnako kvalitne ako swiss alebo german! Teda aspon na WUS. Mat swiss alebo german je teda skor o pocite.

Viac prestizne azijske su potom znacky, ktore pouzivaju vyhradne vlastne dizajny - helson, benarus, zenton, halios, crepas, zixen. Rychlo rozpredane su takmer vzdy halios, crepas (z modelu tektite, ktory bude v limitke 199 ks a uvedie sa v maji na trh, je uz 170ks predanych - dnes mi odpisali a poslali mozne cisla).

Stale sme v oblasti mikro brands, resp. butikovych, ktore ma najviac beru...

Odesláno

Opps ano sorka, Crepas je spanielky samozrejme, dokonca nemaju niektore casti webky prelozene do eng :)

Kaja suhlas, kto vie kde to robia... nuz ale tou TOP ETA si splhli u mna a za tu cenu... to je absolutne najvyhodnejsia kupa...

Kaja, kedy si to preorderol?

Vlozka lunety na zinexe je zrejme galvanizovany hlinik, ak by bola safirova, pochvalili by sa na stranke. Aj na pohlad ide o lunetu z ciny, ktoru pouziva vela vyrobcov, rovnaka je na armida, artego a inych - akurat iny font a 12h mark. Od zixenu len DSR1000 a nitrox ma safirovu lunetu, tie su vzdy ploche.

Odesláno (upraveno)

Opps ano sorka, ...

Kaja, kedy si to preorderol?

Ach ano prepac,

kedy si to predobjednal /preorder = predobjednavka/

"sorry za off-topic" :), ale kedysi to bola taká pekná reč... Posted Image

Jedna byvala.. proste znama - mi hovorila "Juraji, mluv na mně slovensky, já úplně taju!".. a veru, vela toho netajila :)

edit: predaj to cele zeleziarstvo a kup si nieco na zakazku od Pitu.. tieto katalogove skladacky su sice ok, ale neverim ze by ma ktorekolvek bavili dlhsie ako 14dni.

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

haha, prodávat aquadive a jít do pity, to by byla dobrá finanční sebevražda :) Nic proti pitě, naopak se mi líbí a celkově mají vynikající styl.

Nějak tuhle módu hovadských a z katalogu složených potápek nechápu...

Odesláno

haha, prodávat aquadive a jít do pity, to by byla dobrá finanční sebevražda :) Nic proti pitě, naopak se mi líbí a celkově mají vynikající styl.

Nějak tuhle módu hovadských a z katalogu složených potápek nechápu...

no len ked jedneho dna zistis ze mas toho plny suplik a das si to v exceli pod seba =SUM(A4:A8).. a juknes na to cislo a čéče - si skoro tam! :)

zdroj: pita.es

post-4112-093242900 1328718199.png

post-4112-065750100 1328718205.png

post-4112-066195700 1328718210.png

Odesláno

Ona uplne tala a vela toho netajila LOL :)

Pita ma oslovila este davno (v zmysle, ze "ahoj ja som Pita"), ale zlakol som sa toho nastavovania casu, dalej su doost hrube a tiez maju nie najhrubsie sklo na take hovado - pyta si to aspon 10mm... Minule som pozeral na ne video na youtube a vsimol som si zaujimavu sekundovku...

Btw, ze to hovoris zrovna mne aby som si kupil "nieco na zakazku" :) Myslim ze som tu takmer rekorder, s troma handmade hodinkami (enzo) robenymi na zakazku, one of a kind. Pita oproti nim vyzera priam az seriovo...

zaujimave su aj VDB vintage alebo kaventsmann, kedze sme uz mimo beznych serioviek.

Ach ano prepac,

kedy si to predobjednal /preorder = predobjednavka/

"sorry za off-topic" :), ale kedysi to bola taká pekná reč... Posted Image

Jedna byvala.. proste znama - mi hovorila "Juraji, mluv na mně slovensky, já úplně taju!".. a veru, vela toho netajila :)

edit: predaj to cele zeleziarstvo a kup si nieco na zakazku od Pitu.. tieto katalogove skladacky su sice ok, ale neverim ze by ma ktorekolvek bavili dlhsie ako 14dni.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...