Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Vážení přátelé,

asi jsem magor, ale musel jsem koupit tento měsíc už 2 hodinky. Včera přišly tak se musím podělit o první dojmy i s vámi.

Jedná se o hodinky zn. Deep Blue DayNight OPS T-100 Diver 500m, automatic. Výrobce by měl být někde v USA a asi je jen skládá. Jinak ve své nabíce má velice zajimavé hodinky a to i se swiss made strojkem ETA. Předem se omlouvám za neodborné výrazy a prosím o schovívavost.

Informace k hodinkám:

Pohon: japonská Miyota 8215 automatic, 21 kamenů, bez ackingu

Pouzdro: průměr 45 mm bez korunky, s korunkou 49,6 mm. tloišťka pouzdra: 16,2 mm z nerez ocel 316L

Korunka: šroubovací

Zadní víčko: na závit

Sklo: safírové a asi bez AR (nepoznám to), rovné

Luneta: jednostraně otáčející v protisměru hod. ručiček s aretací ( jde celkem ztuha)

Tah: ocelový s plnými dílky, šíře 22 mm po celé délce, celkem pohodlný, s plechovou ppřeklápěcí sponou

Osvětlení: Tritionové trubice, 3,6,9,12 zdvojené oranžová, 1,2,4,5,7,8,10,11 a ručičky s vteřinovkou - zelená barva,

označení arabských číslic 1-12 zelenou superlumninovou.

Váha: 217g

Vodotěsnost: 500 m (zajímalo by mě jestli je to pravda)

Jinak další informace: ZDE

Hodinky přišly v plastové krabiče, která je celkem povedená a musím uznat, že za tu cenu je při prvním seznámení kvalita na vysoké úrovni.

Samozřejmě hodnoceno okem amatéra.Zatím nic nemůžu vytknout. Možná zdejší odborníci napadnou japonský strojek Miyota 8215, ale to už je daň za nižší

cenu. Pro informaci porovnání se strojkem swiss made Etou juknite ZDE

Co mě na hodinkách fascinuje, je čitelnost ve tmě. S porovnáním s hodinkami Twatec titan drive automatic, které také mám a chlubil jsem se v tomto

vlákně začátkem ledna, tak jas a svítivost je podstatně větší jak u Tawatec. Super. Abych nezapoměl, chtěl bych poděkovat zdejšímu členovi fora pod nickem Patrik, bez kterého bych hodinky nebyl schopem koupit. Patriku vřelý dík.

Přidávám pár foto pro představu:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem synek
Odesláno

Měříl jsem přesnost a jako nové zatím dělají +7sec/24 hod.

Tak to je dobré - radši být někde dřív než-li později ;-)

Odesláno

Co musím vyzdvihnout tak je svítivost, je lepší jak u Tawatec a to Titan dive automatic blue a Titan dive quartz green, které také mám

Odesláno

ty hodinky vypadají z tvých fotek fakt kvalitně zpracované, líbí se mi jak pouzdro tah tak i lumi, možná fakt škoda toho strojku, že tam není eta 2824, ta se dá dokopat k přesnosti +/- 1s denně, nevím jak v tomto myiota...

Odesláno

Spona je v pohodě. Co se týče přesnosti, tak jsem dnes měřil a dělají za 24 hod/+20sec

Bohužel musím hodinky z finančních důvodu prodat, viz prodejní vlákno.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...