synek Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2012 (upraveno) Vážení přátelé, asi jsem magor, ale musel jsem koupit tento měsíc už 2 hodinky. Včera přišly tak se musím podělit o první dojmy i s vámi. Jedná se o hodinky zn. Deep Blue DayNight OPS T-100 Diver 500m, automatic. Výrobce by měl být někde v USA a asi je jen skládá. Jinak ve své nabíce má velice zajimavé hodinky a to i se swiss made strojkem ETA. Předem se omlouvám za neodborné výrazy a prosím o schovívavost. Informace k hodinkám: Pohon: japonská Miyota 8215 automatic, 21 kamenů, bez ackingu Pouzdro: průměr 45 mm bez korunky, s korunkou 49,6 mm. tloišťka pouzdra: 16,2 mm z nerez ocel 316L Korunka: šroubovací Zadní víčko: na závit Sklo: safírové a asi bez AR (nepoznám to), rovné Luneta: jednostraně otáčející v protisměru hod. ručiček s aretací ( jde celkem ztuha) Tah: ocelový s plnými dílky, šíře 22 mm po celé délce, celkem pohodlný, s plechovou ppřeklápěcí sponou Osvětlení: Tritionové trubice, 3,6,9,12 zdvojené oranžová, 1,2,4,5,7,8,10,11 a ručičky s vteřinovkou - zelená barva, označení arabských číslic 1-12 zelenou superlumninovou. Váha: 217g Vodotěsnost: 500 m (zajímalo by mě jestli je to pravda) Jinak další informace: ZDE Hodinky přišly v plastové krabiče, která je celkem povedená a musím uznat, že za tu cenu je při prvním seznámení kvalita na vysoké úrovni. Samozřejmě hodnoceno okem amatéra.Zatím nic nemůžu vytknout. Možná zdejší odborníci napadnou japonský strojek Miyota 8215, ale to už je daň za nižší cenu. Pro informaci porovnání se strojkem swiss made Etou juknite ZDE Co mě na hodinkách fascinuje, je čitelnost ve tmě. S porovnáním s hodinkami Twatec titan drive automatic, které také mám a chlubil jsem se v tomto vlákně začátkem ledna, tak jas a svítivost je podstatně větší jak u Tawatec. Super. Abych nezapoměl, chtěl bych poděkovat zdejšímu členovi fora pod nickem Patrik, bez kterého bych hodinky nebyl schopem koupit. Patriku vřelý dík. Přidávám pár foto pro představu: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 20. ledna 2012 uživatelem synek
synek Odesláno 22. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. ledna 2012 Měříl jsem přesnost a jako nové zatím dělají +7sec/24 hod.
Zelus Odesláno 22. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2012 Měříl jsem přesnost a jako nové zatím dělají +7sec/24 hod. Tak to je dobré - radši být někde dřív než-li později ;-)
emef Odesláno 22. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2012 Baví mě lumi ve dvou barvách, taková kapesní (vlastně náramková) diskotéka
synek Odesláno 22. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. ledna 2012 Co musím vyzdvihnout tak je svítivost, je lepší jak u Tawatec a to Titan dive automatic blue a Titan dive quartz green, které také mám
jacob Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 Omlouvám se, ale vidím v tom jasnou inspiraci firmou Marathon. Možná je to naopak a značka Deep Blue je starší a lepší, ale já jsem měl tyto Marathon GSAR a docela je v tvých hodinkách vidím :-).
lastam Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 ty hodinky vypadají z tvých fotek fakt kvalitně zpracované, líbí se mi jak pouzdro tah tak i lumi, možná fakt škoda toho strojku, že tam není eta 2824, ta se dá dokopat k přesnosti +/- 1s denně, nevím jak v tomto myiota...
PokyWolf Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Jenom ta spona vypadá z jiného materiálu než zbytek tahu. Jak je ona na tom ?
synek Odesláno 24. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Spona je v pohodě. Co se týče přesnosti, tak jsem dnes měřil a dělají za 24 hod/+20secBohužel musím hodinky z finančních důvodu prodat, viz prodejní vlákno.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se