sodik Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Možná se Vám toto téma bude zdát nesmyslné, možná někoho bude inspirovat. Při procházení a pročítání fóra chronomagu je párkrát zmíněna služba "Extract of the Archives Omega", kterou výrobce hodinek Omega nabízí. Ano, jedná se o výpis informací, které Omega poskytne k hodinkám daného výrobního čísla, vlastně je to jejich rodný list. Jako všude jinde nic není zadarmo. Poskytnuté informace si Omega cení na 75 švýcarských franků. Samotný výpis je tuším na fórů i jednou vyobrazen, ale není popsán žádným děním okolo něj. Proto jsem napsal pár řádků ohledně výpisu a poskytnul fotky jak ve skutečnosti vypadá. Při nedávné koupi Speedmasterů, které byly bez karet, jsem jejich rok výroby odhadl dle výrobního čísla okolo 2005. Chtěl jsem vědět skutečnost, ale ta, jak jsem psal výše není zadarmo. Já platil v přepočtu 1630kč. Úplně slyším jak si v duchu říkáte: "pořídit výpis u takto nových hodinek nemá smysl, vyhozené peníze". Ale stalo se.....Získat samotný výpis je jednoduché, stačí vyplnit výrobní číslo hodinek na webu Omegy, uvést adresu, kam chcete odeslat obálku a zaplatit Pak jsem čekat pošťáka. A jak to vlastně dopadlo: Včera na dno schránky dopadla obálka s logem Olympijských her a Omegy s nápisem "Official timekeeper" Samozřejmě jsem věděl co v obálce bude, ale se vší graciézností jsem jí zasunul pěkně do šuplíku. Až dnes po práci jsem si našel čas obálku otevřít. Po rozříznutí obálky jsem pomalu vytáhl šedé desky z tvrdého papíru se stříbrným logem a nápisem Omega v pravém dolním rohu. Oči mi však hned sklouzly na krásné zapečetění desek. Jemný provázek, kterým byly desky svázány, byl zakončen krásnou pečetí s logem Omegy. Pokračování příště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Ty brdo ty ses vazne Cimrman. Kdy se budou otevirat obalky? Ja nejvic hodnotim tvou trpelivost, a jak te znam urcite prijdes na zpusob, jak to otevrit bez poskozeni pecete. Jak na to koukam, tak to zdrazeni na 75CHF asi zpusobil ten kus pecetniho vosku, predchozi obalky to nemaj. Jsem zvedav na pokracovani, to bude jeste nervak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Teda fuj, tohle se nedělá, takhle navnadit a v nejlepším přestat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Tak já zaplatil 75 švýcarských korun loni a ani pečeť nebyla, jen stříbrná složka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obchodnik-o3 Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 rozbaluj! kto ma cakat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 No tohle je prííma vlákno Už teď to stálo za to! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 20. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2012 Super. Ale že se nestydíš, takhle nás napínat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 hustý ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodik Odesláno 21. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Otevírání obálky ve formě složité operace, tak aby se nepoškodila pečeť bude dnes ve v pravě poledne. Pro Seamaster: pokusím se, aby pacient (pečeť) při otevírání nedošla k úhoně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Se tesiiim a uz ted se mi asi chce utratit 75CHF... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zeeberdee Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Se tesiiim a uz ted se mi asi chce utratit 75CHF... ......to mně taky a to ani nemám Omegy, třeba by mi to švýcarská společnost udělala i na moje parádní Casia s databankou. http://forum.chronom...741#entry620741 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodik Odesláno 21. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Tak teď nevím co napsat, jsem totálně :crying_anim:v obálce ve skutečnosti byl výpis uplně jiných hodinek. Mnou zadané "case number" bylo spravné, kontroloval jsem to v odpovědním mailu, který mi přišel od Omegy. Výpis, který byl v obálce patří k hodinkám s výrobním číslem, kde chybí jedna číslice, oproti číslo mému. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 To je na pytel, tolik peněž chtějí za takovou ptákovinu a ještě to zmastí Stát se to Primu, tak ho rozcupujem na kusy. Napiš jim, ať ti to pošlou správně a zdarma! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Ber to z té lepší stránky - budeš mít další rozbalovací rituál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodik Odesláno 21. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Ber to z té lepší stránky - budeš mít další rozbalovací rituál To se teprve uvidi, napsal jsem jim, jsem zvedav jak to dopadne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baza Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 To se dějí věci. Rozhodně to reklamuj.I tak bych rád viděl, co je uvnitř obálky. Dej sem nějaké foto prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 To se teprve uvidi, napsal jsem jim, jsem zvedav jak to dopadne. Dobře to dopadne, oni (narozdíl od jiných) imho dobře ví, že nestojí za to dělat obstrukce a chybu uznají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodik Odesláno 21. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Vkládám foto, ale radost z toho nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodik Odesláno 21. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 teď ještě jednou pročítal informace na webu ohledně výpisu a prvně jsem si nevšiml: The OMEGA Archive link makes it possible for all owners of OMEGA watches made before 2000 to place an order online for an Extract of the Archives relevant to their watch. Takže chyba je asi u mě, ale i tak, kdo má vědět z jakého roku hodinky jsou, když žádám o výpis. Měli mi poslat mail, že tuto službu nelze pro tento rok výroby hodinek poskytnout. Sem na*ranej, ani nevím jestli na sebe nebo na ně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Mnou zadané "case number" bylo spravné, kontroloval jsem to v odpovědním mailu, který mi přišel od Omegy. kdo má vědět z jakého roku hodinky jsou, když žádám o výpis. Měli mi poslat mail, že tuto službu nelze pro tento rok výroby hodinek poskytnout. To říká vše - tak doufám, že to u Omegy zvládnou a těším se na pokračování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se