Přejít na obsah

služba "Extract of the Archives Omega"

sodik

Doporučené příspěvky

Možná se Vám toto téma bude zdát nesmyslné, možná někoho bude inspirovat.

Při procházení a pročítání fóra chronomagu je párkrát zmíněna služba "Extract of the Archives Omega", kterou výrobce hodinek Omega nabízí. Ano, jedná se o výpis informací, které Omega poskytne k hodinkám daného výrobního čísla, vlastně je to jejich rodný list. Jako všude jinde nic není zadarmo. Poskytnuté informace si Omega cení na 75 švýcarských franků. Samotný výpis je tuším na fórů i jednou vyobrazen, ale není popsán žádným děním okolo něj. Proto jsem napsal pár řádků ohledně výpisu a poskytnul fotky jak ve skutečnosti vypadá.

Při nedávné koupi Speedmasterů, které byly bez karet, jsem jejich rok výroby odhadl dle výrobního čísla okolo 2005. Chtěl jsem vědět skutečnost, ale ta, jak jsem psal výše není zadarmo. Já platil v přepočtu 1630kč. Úplně slyším jak si v duchu říkáte: "pořídit výpis u takto nových hodinek nemá smysl, vyhozené peníze". Ale stalo se.....Získat samotný výpis je jednoduché, stačí vyplnit výrobní číslo hodinek na webu Omegy, uvést adresu, kam chcete odeslat obálku a zaplatit :crying_anim: Pak jsem čekat pošťáka.

A jak to vlastně dopadlo:

Včera na dno schránky dopadla obálka s logem Olympijských her a Omegy s nápisem "Official timekeeper"

Samozřejmě jsem věděl co v obálce bude, ale se vší graciézností jsem jí zasunul pěkně do šuplíku.

Až dnes po práci jsem si našel čas obálku otevřít.

Po rozříznutí obálky jsem pomalu vytáhl šedé desky z tvrdého papíru se stříbrným logem a nápisem Omega v pravém dolním rohu. Oči mi však hned sklouzly na krásné zapečetění desek. Jemný provázek, kterým byly desky svázány, byl zakončen krásnou pečetí s logem Omegy.

Pokračování příště.

post-13676-022374300 1327085262.jpg

post-13676-072809400 1327085271.jpg

post-13676-065735500 1327085275.jpg

post-13676-055214000 1327085279.jpg

post-13676-049362000 1327085285.jpg

post-13676-089655300 1327085288.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ty brdo ty ses vazne Cimrman. Kdy se budou otevirat obalky? :smile_anim: Ja nejvic hodnotim tvou trpelivost, a jak te znam urcite prijdes na zpusob, jak to otevrit bez poskozeni pecete. Jak na to koukam, tak to zdrazeni na 75CHF asi zpusobil ten kus pecetniho vosku, predchozi obalky to nemaj. Jsem zvedav na pokracovani, to bude jeste nervak :D

Odkaz ke komentáři

Tak teď nevím co napsat, jsem totálně :crying_anim:v obálce ve skutečnosti byl výpis uplně jiných hodinek. Mnou zadané "case number" bylo spravné, kontroloval jsem to v odpovědním mailu, který mi přišel od Omegy. Výpis, který byl v obálce patří k hodinkám s výrobním číslem, kde chybí jedna číslice, oproti číslo mému. :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři

teď ještě jednou pročítal informace na webu ohledně výpisu a prvně jsem si nevšiml:

The OMEGA Archive link makes it possible for all owners of OMEGA watches made before 2000 to place an order online for an Extract of the Archives relevant to their watch.

Takže chyba je asi u mě, ale i tak, kdo má vědět z jakého roku hodinky jsou, když žádám o výpis. Měli mi poslat mail, že tuto službu nelze pro tento rok výroby hodinek poskytnout. Sem na*ranej, ani nevím jestli na sebe nebo na ně.

Odkaz ke komentáři

Mnou zadané "case number" bylo spravné, kontroloval jsem to v odpovědním mailu, který mi přišel od Omegy.

kdo má vědět z jakého roku hodinky jsou, když žádám o výpis. Měli mi poslat mail, že tuto službu nelze pro tento rok výroby hodinek poskytnout.

To říká vše - tak doufám, že to u Omegy zvládnou a těším se na pokračování. :smile_anim:
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...