lindys Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 (upraveno) Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak často využíváte těchto funkcí. Přemýšlím o nějakých hodinkách do přírody a aby něco vydržely. Př. Ráno se vzbudim, jdu sekat dřevo, pak s nima pojedu na kole, půjdu na houby, na ryby a v létě vyrazim na nějakej ten vejlet. Přemejšlim o Casio Riseman, ale zas si nemyslim, že bych jejich funkce využíval často, resp. je nepotřebuju. Měly by být tak do 5 tisíc a asi ne automaty. Dík. Upraveno 30. ledna 2012 uživatelem lindys
Blues Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Podle mě je třeba si nejprve říct, co ty hodinky mají umět a co to má být za druh. Zda digi nebo klasika s ciferníkem. Zda quarz nebo mechanika. Bez tohoto základního roztřelu se ve světě hodinek může jeden tak leda utopit. Pokud si člověk typově nevymezí, že to má být něco jako Risemany od Casia, Monstra od Seika nebo třeba nějaké Trasery, nehne se z místa.
Davros Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Jojo treba troška popisu ale podla mna hodinky do prírody jednoznačne Tissot T-touch ...
lindys Odesláno 30. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Dobrá dobrá...1) Automaty ne - už jedny mám, nosím je rád, ale na toto se moc nehodí.2) Analog vs. digitál - Radši bych analog, přecejen to vypadá trochu jako hodinky, ale digitál by taky nějak extra nevadil. Dotaz je spíš směřován tak, jestli používáte funkce jako je barometr, teploměr atd., pokud někdo máte hodinky na stejné použití jako hledám, popř. jste si koupili superturbodigitály a nevyužíváte je, jestli radši něco od Traseru, nebo byste volili G.Shock....tak pro a proti. A jestli se Vám zdá dotaz moc debilní a máte nutkání odpovědět "sakra, vyber co se ti líbí", tak Vás chápu. :-)
lindys Odesláno 30. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Jojo treba troška popisu ale podla mna hodinky do prírody jednoznačne Tissot T-touch ... Taky bych je chtěl, mít v rozpočtu o 17 000 víc... :-)
StanoBare Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 To si už musíš zadať sám, či sa budeš pohybovať v prostredí, kde to využiješ, túry v známom/neznámom prostredí, viacdňové vysokohorské atď. Inak to budeš používať ako hračku a nakoniec sa na to vybodneš a ostane ti len sledovanie času. Samozrejme, nič proti ABC hodinkám, verím, že ich užitočnosť za zíde...máš na zápästí komplet. Ale tak či tak bereš do batohu zábezpeku - mapu, buzolu a ak smerujete do neznámeho prostredia tak aj GPS. Osobne preferujem aj u quartziek analógové zobrazenie času, lebo ak by náááhodou prdlo všetko, aspoň na ručičkách vieš určiť svetové strany a základný smer, ale to už tlačím do extrému. Už som to písal v inom vlákne, tak len zopakujem, pozri si v Recenziách hodiniek vlákno o využití týchto hodiniek.
JanC Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 taky řeším, spíš výhledově, podobný problém. Ty Risemany mě zajímaly, říkal jsem si, že ten barometr a teploměr by mohl být fajn, ale potom jsem přečetl pár recenzí a nějak mě to upustilo. Od hodinek na práci, hrubé zacházení očekávám asi nejvíce tu odolnost a přehlednost, reps. čitelnost displaye, a jestli je třeba sklíčko zapuštěné a je chráněno trochu. Sečteno podtrženo hledám dál v řadách G-shock. Někde na fóru ty byl uváděn model s velkými číslicemi, zkusím pohledat. Jinak pokud analog, tak Traser, nebo Marathon, mají něco do sebe...
lindys Odesláno 30. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Vysokohorskou turistiku nedělám, právě si myslím, že bych měl barometr jako hračku a přestalo by mě to bavit :-) Nehledě na to, že s dá koupit tohle: http://www.hanibal.cz/turisticke-vybaveni/hodinky-a-pocitace/3050-silva-adc-summit/ pro ty, co to fakt potřebují :-)
fermuello Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 tu ponúka Kubson za 6000 T-touche http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44196-4x-tissot-1x-certina/ prípadne by som sa pozrel na značku Suunto
StanoBare Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Summa summarum zameral by som sa prioritne na čas. Ale spomínam si na jedného kolegu, čo vďaka ABC hodinkám, začal s turistikou
Martyp Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 (upraveno) Dobrá dobrá... ...Dotaz je spíš směřován tak, jestli používáte funkce jako je barometr, teploměr atd., pokud někdo máte hodinky na stejné použití jako hledám, popř. jste si koupili superturbodigitály a nevyužíváte je, jestli radši něco od Traseru, nebo byste volili G.Shock....tak pro a proti. Ja pred x lety koupil Casio PRG-40, v tu dobu byly lehce neco pres 5K..Maji barometr,kompas, vyskomer,teplomer, 5 budiku, a jeste par dalsich fičur.. Hodinky pouzivam vylozene jako "volnocasove",takze na kolo, brusle, lyze, lehkej treking a turistiku obecne..Z funkci vyuzivam hlavne vyskomer,a kompas..Barometr zustava jako takova "kravinka"..Co se teplomeru tyce,tak vyrobce vzdy uvadel,ze pokud chces co nejpresnejsi data, je dobre nechat hodinky odlozene cca 20min, kvuli vlivum telesneho tepla...Coz je sice skoda,ale taky to clovek vydrzi.. Jsem maximalne spokojeny a navic se mi proste moc libi.. Pro predstavu, zapesti mam 18,5cm.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. ledna 2012 uživatelem Martyp
lindys Odesláno 31. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 Ja pred x lety koupil Casio PRG-40, v tu dobu byly lehce neco pres 5K..Maji barometr,kompas, vyskomer,teplomer, 5 budiku, a jeste par dalsich fičur.. Hodinky pouzivam vylozene jako "volnocasove",takze na kolo, brusle, lyze, lehkej treking a turistiku obecne..Z funkci vyuzivam hlavne vyskomer,a kompas..Barometr zustava jako takova "kravinka"..Co se teplomeru tyce,tak vyrobce vzdy uvadel,ze pokud chces co nejpresnejsi data, je dobre nechat hodinky odlozene cca 20min, kvuli vlivum telesneho tepla...Coz je sice skoda,ale taky to clovek vydrzi.. Jsem maximalne spokojeny a navic se mi proste moc libi.. Pro predstavu, zapesti mam 18,5cm.. Dík, taky nad nima přemejšliml, takhle na zápěstí vypadaj líp než v eshopu....
Stuclik Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak často využíváte těchto funkcí. Přemýšlím o nějakých hodinkách do přírody a aby něco vydržely. Př. Ráno se vzbudim, jdu sekat dřevo, pak s nima pojedu na kole, půjdu na houby, na ryby a v létě vyrazim na nějakej ten vejlet. Přemejšlim o Casio Riseman, ale zas si nemyslim, že bych jejich funkce využíval často, resp. je nepotřebuju. Měly by být tak do 5 tisíc a asi ne automaty. Dík. Ahoj, Před 14ti dny jsem řešil podobné zadání. S rozšířením, že v zimě s nima budu lyžovat a přes léto se válet v písku na pláži a šnorchlovat. Při těchto aktivitách se mi hodí stopky (za jak dlouho sjedu sjezdovku, jak dlouho vydržím pod vodou atd atd), alarm (je čas jít na oběd/večeři), odpočet (kolik mi ještě zbývá na bazéně při hodinovém vstupu). Předchozí 2x quartz chrona byla po roce dodřená (jak pouzdro tak sklíčko), do jedněch při používání tlačítek ve vodě nateklo, při pádu se ohla hřídelka korunky a byly těžké (ocel. tah) takže na kole v terénu mě sekaly do zápěstí. Dlouhý výběr vyhrály: DW-5600E - nejsou zas tak velké aby zavazely pod rukávem bundy/rukavicí - lehké - sklíčko kryté - v režimu stopek a odpočtu ukazují zároveň i čas - na rozdíl od kulatých g-shocků se mi i skoro líbí :-) - za cca 1100 vočí (ebay) mi na nich nesejde. A když nevydrží (pochybuju), tak je vyhodím s klidným srdcem :-) Ostatní fíčurky bych asi používal jenom jako hračku :-)
lindys Odesláno 1. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 1. února 2012 (upraveno) Včera jsem se nějak tak byl porozhlídnout po hodinkách v nějakých obchodech a narazil jsem na tohle... V obchodech za 1300,-Kč Zkoušel jsem je i na ruku, jsou pohodlný a hlavně nejsou vůbec vysoký, spíš takový "placky". Upraveno 1. února 2012 uživatelem lindys
martini Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 (upraveno) Na sekani a kolo bych prece jen bral Casio Mudman G9000, pokud jsou potreba jen casove funkce. Co se nepohybuje (nebo tam neni), nemuze se uvolni, treba rucicky. Taky koukam po levnych hodinkach pro "bezohledne" zachazeni. Zatim mi z toho vychazi nasledujici varianty: - Mudmany, 110USD, mozna moc velky - mensi Gecka do 20bar, typu GLX5600-1, 100USD, nebo ty DW5600 - Seiko SKX007/009 (co vydrzi, to vydrzi, navic s nima urcis sever a nejsou z plastu), 190-230USD Upraveno 1. února 2012 uživatelem martini
lub Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Odesláno 1. února 2012 Včera jsem se nějak tak byl porozhlídnout po hodinkách v nějakých obchodech a narazil jsem na tohle... svůj účel určitě splní (jako každý levný casia). dřív jsem po nich taky koukal, když vyšly jako novinka. jsou to takový jednoduchý plasťáčky, no. tady je vidět podsvícení displeje. každopádněna ebaji vyjdou o dost levněji. pokud bys chtěl čistě analog, tak casio v téhle třídě nabízí MRW200H s otočnou lunetou, tvářící se jako diversky. naživo vypadají kupodivu docela dobře, i velikost slušná. akorát na WUS psali, že luminiscence je slabá..
lindys Odesláno 6. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2012 Čím víc nad tím přemejšlim, tak se mi začínaj líbit mostra oranžády. Ach jo...se mnou je to těžký :-)
Stuclik Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Odesláno 6. února 2012 Čím víc nad tím přemejšlim, tak se mi začínaj líbit mostra oranžády. Ach jo...se mnou je to těžký :-) Já chtěl jako otloukánky SRP043 nebo černý monstra...vodotěsnost stejná, cena oproti géčkám víc jak pětinásobná, nemá to stopky a nejde s tím mlátit o zem. Ale nikdy neříkej nikdy, pořád se mi moc líbí, ale géčka jsou na huntování vhodnější :-)
Arthur N. Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 do přírody s NOMOSEM na krkunebo levnější verze od firmy MONSTRANZ Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
spineshank Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Odesláno 7. února 2012 na bike používám tyto G a spokojenej jsem,přehledný slušný a za pár Kč
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se