standa77 Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Pěkný večer,prosím , může mi někdo prozradit typ a velikost závitu na pouzdře PRIM SPORT IGEN.Rád bych ho renovoval.Děkuji Standa
standa77 Odesláno 30. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 jako že by sis vyrobil pouzdro? Dost s tou myšlenkou koketuji.
Honza.manta Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Možná někdo, kdo je zámečník nebo něco takového, já to nemám jak změřit. Nebo si napiš o specifikaci do Eltonu, mají na stránkách info mailovou adresu.
standa77 Odesláno 30. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Možná někdo, kdo je zámečník nebo něco takového, já to nemám jak změřit. Nebo si napiš o specifikaci do Eltonu, mají na stránkách info mailovou adresu. Tam bych napsal ale pokud oni renovují tak jsem to pochopil tak, že dávaj nová pouzdra , přepokládám celá - tam může být už jiný závit. Standa
Honza.manta Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Renovované jedničky nemám, ale do renovačního nerezového pouzdra na dvojky původní dýnko pasuje. Očekával bych, že to bude stejné.
standa77 Odesláno 30. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Renovované jedničky nemám, ale do renovačního nerezového pouzdra na dvojky původní dýnko pasuje. Očekával bych, že to bude stejné. To je dobrá zpráva , zkusím to tam napsat. Předpokládal jsem, že ten rozměr bude někdo vědět. Dík za pomoc. Standa
skalis Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 To je dobrá zpráva , zkusím to tam napsat. Předpokládal jsem, že ten rozměr bude někdo vědět. Dík za pomoc. Standa To mi neprijde jako dobry napad. Proc by Ti posilali technicke specifikace komponentu na svoje vyrobky zvlast, kdyz si je chces vyrabet svepomoci. Nemam nic proti Tvemu napadu, ale tahle informace je soucasti dusevniho vlastnictvi vyrobce, takze bych se divil, kdyby Ti dali odpoved.
bohus76 Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 Měřil jsem ten závit a je to průměr 31mm přesně,stoupání bude cca 0,25mm /nedá se to úplně přesně v domácích podmínkách/ ,takže pěkný atypický závit.To se nebavím o profilu závitu,takže trochu oříšek vyrobit.To by někdo musel dát přesné specifikace.
standa77 Odesláno 31. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 Tak jsem napsal do PRIM a jeste dnes prisla odpoved. Je to od nich velice pekne a moc chvalim.Na PRIM SPORT IGEN je M31 x 0,4 Standa
standa77 Odesláno 31. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 To mi neprijde jako dobry napad. Proc by Ti posilali technicke specifikace komponentu na svoje vyrobky zvlast, kdyz si je chces vyrabet svepomoci. Nemam nic proti Tvemu napadu, ale tahle informace je soucasti dusevniho vlastnictvi vyrobce, takze bych se divil, kdyby Ti dali odpoved. Ten zavit by sel i zmerit to zas neni takove umeni. Jenom ti opravu zkomplikuji ale nic vic. Standa
bohus76 Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2012 Tak jsem napsal do PRIM a jeste dnes prisla odpoved. Je to od nich velice pekne a moc chvalim. Na PRIM SPORT IGEN je M31 x 0,4 Standa Takže je to pěkný atyp,jak jsem říkal.Vyrobit se dá cokoliv,je na to potřeba jen šikovného řemeslníka /teda soustružníka/,nějaký závitový nůž a příslušenství.
Fajkus Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Zdravím všechny přítomné. Vidím, že se tady debatuje o alternativách renovace v rámci svépomoci. Nechci zakládat nové vlákno, takže bych rád využil tohle. Sháním vymezovací vložku do Prim sport igen. Nepředpokládám, že bych ji tady sehnal hotovou a tak se chci zeptat, za na ni někdo nemá rozměrový výkres. Jak tady již padlo, zkušený kovoobráběč nebo modelář nemá problém cokoliv vyrobit. Potřebuje však vzor, nebo výkres. Děkuji za případné odpovědi a podněty.
standa77 Odesláno 2. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Zdravím všechny přítomné. Vidím, že se tady debatuje o alternativách renovace v rámci svépomoci. Nechci zakládat nové vlákno, takže bych rád využil tohle. Sháním vymezovací vložku do Prim sport igen. Nepředpokládám, že bych ji tady sehnal hotovou a tak se chci zeptat, za na ni někdo nemá rozměrový výkres. Jak tady již padlo, zkušený kovoobráběč nebo modelář nemá problém cokoliv vyrobit. Potřebuje však vzor, nebo výkres. Děkuji za případné odpovědi a podněty. http://www.ceske-kralovstvi.cz/2589,vlozka-pro-uchyceni-strojku-nd.100.html jestli je to toto tak se to nevyplatí dělat Standa
Fajkus Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Díky za tip, na tento vymezovák jsem již psal a nesedí. V podstatě se jedná o jednoduchou záležitost k výrobě. Jen mít ten výkres.
Fajkus Odesláno 3. února 2012 Nahlásit Odesláno 3. února 2012 Honzo, jedná se o vložku označenou na obrázku, který jsem si tady na fóru vypůjčil. V pouzdru, které mám, není vložka žádná, viz foto.Jistě nebude problém ji vyrobit.
Honza.manta Odesláno 3. února 2012 Nahlásit Odesláno 3. února 2012 To záleží na tom, jak je kdo šikovnej a jaký má technický vybavení - pro mně by to problém byl a asi téměř neřešitelnej. Já mám doma nějaké vraky strojků a některé i s rámečky. Můžu příležitostně poměřit, jestli nemám ten správnej.
Fajkus Odesláno 3. února 2012 Nahlásit Odesláno 3. února 2012 Díky, to by bylo super. Moc by mi to pomohlo. Jinak velmi zdatní ve výrobě takových a mnohem menších dílů jsou modeláři. Vlastní mini soustruhy a jsou neobyčejně zruční. Toto by pro ně byla už nadrozměrná zakázka.
Luk Odesláno 3. února 2012 Nahlásit Odesláno 3. února 2012 Kdysi jsem chtěl předělat sportky na automat, tak jsem si to kreslil. Porovnej to s pouzdrem a strojkem. nejsem si jistý tou výškou, myslím, že už jsem započítal navíc výšku rotoru.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se