Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Možná někdo, kdo je zámečník nebo něco takového, já to nemám jak změřit. :sad01_anim: Nebo si napiš o specifikaci do Eltonu, mají na stránkách info mailovou adresu.

Tam bych napsal ale pokud oni renovují tak jsem to pochopil tak, že dávaj nová pouzdra , přepokládám celá - tam může být už jiný závit.

Standa

Odesláno

Renovované jedničky nemám, ale do renovačního nerezového pouzdra na dvojky původní dýnko pasuje. Očekával bych, že to bude stejné.

To je dobrá zpráva , zkusím to tam napsat. Předpokládal jsem, že ten rozměr bude někdo vědět.

Dík za pomoc.

Standa

Odesláno

To je dobrá zpráva , zkusím to tam napsat. Předpokládal jsem, že ten rozměr bude někdo vědět.

Dík za pomoc.

Standa

To mi neprijde jako dobry napad. Proc by Ti posilali technicke specifikace komponentu na svoje vyrobky zvlast, kdyz si je chces vyrabet svepomoci. Nemam nic proti Tvemu napadu, ale tahle informace je soucasti dusevniho vlastnictvi vyrobce, takze bych se divil, kdyby Ti dali odpoved.
Odesláno

Měřil jsem ten závit a je to průměr 31mm přesně,stoupání bude cca 0,25mm /nedá se to úplně přesně v domácích podmínkách/ ,takže pěkný atypický závit.To se nebavím o profilu závitu,takže trochu oříšek vyrobit.To by někdo musel dát přesné specifikace. :crying_anim02:

Odesláno

To mi neprijde jako dobry napad. Proc by Ti posilali technicke specifikace komponentu na svoje vyrobky zvlast, kdyz si je chces vyrabet svepomoci. Nemam nic proti Tvemu napadu, ale tahle informace je soucasti dusevniho vlastnictvi vyrobce, takze bych se divil, kdyby Ti dali odpoved.

Ten zavit by sel i zmerit to zas neni takove umeni. Jenom ti opravu zkomplikuji ale nic vic.

Standa

Odesláno

Tak jsem napsal do PRIM a jeste dnes prisla odpoved. Je to od nich velice pekne a moc chvalim.

Na PRIM SPORT IGEN je M31 x 0,4

Standa

Takže je to pěkný atyp,jak jsem říkal.Vyrobit se dá cokoliv,je na to potřeba jen šikovného řemeslníka /teda soustružníka/,nějaký závitový nůž a příslušenství.
Odesláno

Zdravím všechny přítomné. Vidím, že se tady debatuje o alternativách renovace v rámci svépomoci. Nechci zakládat nové vlákno, takže bych rád využil tohle. Sháním vymezovací vložku do Prim sport igen. Nepředpokládám, že bych ji tady sehnal hotovou a tak se chci zeptat, za na ni někdo nemá rozměrový výkres. Jak tady již padlo, zkušený kovoobráběč nebo modelář nemá problém cokoliv vyrobit. Potřebuje však vzor, nebo výkres. Děkuji za případné odpovědi a podněty.

Odesláno

Zdravím všechny přítomné. Vidím, že se tady debatuje o alternativách renovace v rámci svépomoci. Nechci zakládat nové vlákno, takže bych rád využil tohle. Sháním vymezovací vložku do Prim sport igen. Nepředpokládám, že bych ji tady sehnal hotovou a tak se chci zeptat, za na ni někdo nemá rozměrový výkres. Jak tady již padlo, zkušený kovoobráběč nebo modelář nemá problém cokoliv vyrobit. Potřebuje však vzor, nebo výkres. Děkuji za případné odpovědi a podněty.

http://www.ceske-kralovstvi.cz/2589,vlozka-pro-uchyceni-strojku-nd.100.html

jestli je to toto tak se to nevyplatí dělat

Standa

Odesláno

Honzo, jedná se o vložku označenou na obrázku, který jsem si tady na fóru vypůjčil. V pouzdru, které mám, není vložka žádná, viz foto.Jistě nebude problém ji vyrobit.

post-18595-096305700 1328290624.jpg

post-18595-072730900 1328290645.jpg

Odesláno

To záleží na tom, jak je kdo šikovnej a jaký má technický vybavení - pro mně by to problém byl a asi téměř neřešitelnej. Já mám doma nějaké vraky strojků a některé i s rámečky. Můžu příležitostně poměřit, jestli nemám ten správnej.

Odesláno

Díky, to by bylo super. Moc by mi to pomohlo. Jinak velmi zdatní ve výrobě takových a mnohem menších dílů jsou modeláři. Vlastní mini soustruhy a jsou neobyčejně zruční. Toto by pro ně byla už nadrozměrná zakázka.

Odesláno

Kdysi jsem chtěl předělat sportky na automat, tak jsem si to kreslil. Porovnej to s pouzdrem a strojkem. nejsem si jistý tou výškou, myslím, že už jsem započítal navíc výšku rotoru.

post-967-040870600 1328293496.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...