kony Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 Tento tyden mi prisly Seika z 21jewels.com Bylo tam napsano "GIFT", jak jsem chtel. Ale clo jsem neplatil. Libi se mi, ze to 21jewels posilaji tak, ze to vypada jakoby to poslala soukroma osoba. Mozna to je tim.
Pavel34 Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 Balíky které jsou určeny pro soukromou osobu nesmí přesahovat cenu 45 Euro. Pak se mají clít. Dík
Ciferník Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 Honza49: OK, taky díky, ale čeho se tedy týká ten limit 22 EUR? Opravdu pouze zboží [zjevně] objednaného přes internet?
Pavel34 Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 Pavel34: To, co cituješ, se ovšem týká jen zboží zasílaného mezi soukromými osobami. Drtivá většina mých zásilek vypadá jako od soukromých osob. Jinak docela plodná diskuse, pěkně jsme si to vyjasnili :-) SHRNUTÍ: Jak je to s proclením zásilek ze zemí mimo EU: Zásilka od firmy musí být do hodnoty 22 Eur (uvedeno na průvodce balíku odesílatelem), zásilka od soukromé osoby do 45 Eur, obojí myšleno pro soukromou osobu, včetně ceny poštovného uvedené na známce (razítku). Pokud to bude dražší, bude zásilka proclena, tj. přičteno clo (hodinky 4,5%), DPH 19% a zdrží se její doručení o 5 až 14 dní. Pokud je na zásilce uvedeno gift (dar), je výsledek nejistý, záleží na namátkovém přístupu celníků. Někteří z Vás mají s "gifty" dobrou zkušenost (= bez cla), já špatnou (=otevřeno, stanovena cena, procleno, zdrženo). (po příspěvku Ciferníka pode mnou jsem se nad sebou zamyslel a smazal nejapnou část textu v těchto místech)
Ciferník Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 Hm, no tak většina lidí, od kterých nakupuju já, naopak uvádí velkými písmeny I WILL NOT FALSIFY CUSTOMS DOCUMENTS :/
TomasEU Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 To jsou svině ty celníci. Proč se serou do soukromých zásilek. Je to hrozné všechna ta cla, kvóty, omezení. Nejlépe by všem lidem bylo bez nich.
emka Odesláno 15. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2006 Nojo, intervence statu. Souhrnne se to oznacuje jako "ochrana domacich vyrobcu a prodejcu" :-(
RomanP Odesláno 16. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2006 No myslím, že těm našim prodejcům nepomůže ani clo a dph.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se