bovien Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Odesláno 5. února 2012 Tak zhruba po měsíci a půl jsem si konečně vybral své první automaty od méně známé značky Cover, typ M3. Chtěl jsem je na denní nošení, něco sportovně elegantního, ne vyloženě k obleku. Vybíral jsem z více značek, cenový strop byl nejprve 10t kč, později 12t Kč. Tyhle hodinky se mi líbily od první chvíle, kdy jsem je viděl v obchodě a kdy jsem si vyzkoušel, jak perfektně sedí na ruce. Zkoušel jsem pak ještě několik dalších, ale k těmto jsem se v myšlenkách stále vracel. Cena 12790 Kč, koupil jsem je, když byly v akci se slevou 30%. Pár údajů: tělo: nerezová ocel řemínek: nerezová ocel; velmi pohodlný; prostřední články jsou broušené, krajní leštěné strojek: ETA 2824-2 WR: 100M sklo: safír s antireflexní vrstvou dýnko: průhledné (zřejmě taky safír, ale nejsem si jistý) korunka: nesignovaná; 2 polohy; nelze s její pomocí natáhnout hodinky rozměry: průměr bez korunky 40mm, průměr s korunkou 44mm, tloušťka 9mm, šířka pásku 20mm, "délka" (12-6) s nožičkama 48mm Pokud by byl problém s fotkama (množství, velikost), dejte mi vědět. Všechny fotky mají délku delší strany 1000px. Detail zdobení ciferníku a snad je i trochu poznat vystupující indexy: Strojek s rotorem na pozici 12h: a s rotorem na pozici 6h: Ty škrábance na pozdru jsou zřejmě od tahu a přesto jak jsou na fotkách viditelné, okem viditelné nejsou. Ještě fotka na ruce: a nakonec lumi, které je sice dost mizerné, ale to mi nevadí, protože ho prakticky nepotřebuju. Foceno po nasvícení silnou halogenkou po dobu jedné minuty.
Návštěvník Kamil Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Odesláno 5. února 2012 Pěkný, přehledný, jednoduchý. A takhle řešené okénko datumovky je lépe čitelné než jen na jedno číslo. A za 9 slušná cena pro swiss made s 2824 se safírem a antireflexem. Dokonce na tvé ruce vypadají větší. Dobrý výběr! A fotky jsou v pořádku.
bovien Odesláno 6. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2012 V 5. 2. 2012 v 22:23, 'Kamil' napsal: Pěkný, přehledný, jednoduchý. A takhle řešené okénko datumovky je lépe čitelné než jen na jedno číslo. A za 9 slušná cena pro swiss made s 2824 se safírem a antireflexem. Dokonce na tvé ruce vypadají větší. Dobrý výběr! Díky! Swiss made, ETA, safír a WR alespoň 50m byly podmínkou. Mám zápěstí jen 17cm, proto se zdají větší. Ono ale hodně záleží na tvaru a velikosti pouzdra kolem ciferníku, na zahnutí nožiček a na tloušťce dýnka. Třeba Certina DS Podium mi seděly stejně dobře, byť mají jen 38mm a jen o 1mm větší Certina DS-1 už mi dobře neseděly. Jinak Cover není žádnou zavedenou firmou s více, než stoletou tradicí jako jiné švýcarské hodinářské firmy, snad ale budou sloužit stejě dobře.
Radimk Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Odesláno 6. února 2012 Velmi pěkné, střízlivé, neurazí.tah je na denní nošení parádní a trvanlivější, nicméně kůže by jim slušela náramně!Ta korunka je, předpokládám, na focení povytažená, je tak?A ten cifr je vymazlený- žádná placka, ale pěkně plastický.Cena víc než dobrá. A navíc- hned tak je na někom neuvidíš.Rozměrově jsi zůstal rozumně při zemi, což se tu o mnohých nedá říct, ta míra +-40 je na denní nošení ideální.
bovien Odesláno 6. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2012 V 6. 2. 2012 v 8:12, 'Radimk' napsal: Velmi pěkné, střízlivé, neurazí. tah je na denní nošení parádní a trvanlivější, nicméně kůže by jim slušela náramně! Ta korunka je, předpokládám, na focení povytažená, je tak? A ten cifr je vymazlený- žádná placka, ale pěkně plastický. Cena víc než dobrá. A navíc- hned tak je na někom neuvidíš. Rozměrově jsi zůstal rozumně při zemi, což se tu o mnohých nedá říct, ta míra +-40 je na denní nošení ideální. Díky! Já byl původně pro kůži, ale nakonec mi lépe seděl tah. Navíc černý kožený řemínek k nim dodávaný mi k nim nějak neseděl, spíš nějaký dokoupím v budoucnu. Korunka byla vytažená jen na focení, protože expoziční čas byl1-2s. Cifr mě taky mile překvapil, protože takhle "zdobený" jsem normálně viděl až u hodinek kolem 20t Kč. Nicméně v bílé barvě vypadal jako z papíru, hrůza. A to kruhové zdobení je vidět až hodně z blízka a pod určitým úhlem. Nerozšířenost téhle značky byl jeden z důvodů, proč jsem do nich šel. Rozměr - s mým útlým zápěstím si nemůžu moc vybírat a rozměrově mi tyhle přijdou na denní nošení ideální. Menší než 38mm už byly moc malé, větší než 40mm už zas moc velké a osobně se mi nelíbí, když vidím, jak někomu hodinky přesahují šířku ruky. Je to jak pěst na oko.
Dantechno Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Odesláno 6. února 2012 Gratuluju ke koupi - at ti delaji radost. Muj salek kavy to neni ale jsou docela pohledne. Jedine co by mi vadilo jsou plechove koncovky tahu - pri teto cene mohli byt plne... Ale treba jsou opravdu kvalitne udelane a nebude s tim problem.
Baker Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Odesláno 6. února 2012 V 5. 2. 2012 v 22:14, 'bovien' napsal: korunka: nesignovaná; 2 polohy; nelze s její pomocí natáhnout hodinky To by snad melo jit, pokud je tam 2824-2.
bovien Odesláno 6. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2012 V 6. 2. 2012 v 9:29, 'Dantechno' napsal: Jedine co by mi vadilo jsou plechove koncovky tahu - pri teto cene mohli byt plne... Ale treba jsou opravdu kvalitne udelane a nebude s tim problem. Myslíš koncovky u ciferníku? Jsou jako by nasunuté na tělo hodinek, ale působí solidně. Samotný tah je kříženec - krajní leštěné části jsou plné, prostřední kartáčované jsou ohýbané. Snad něco vydrží, když za origo chtějí dva litry.
bovien Odesláno 6. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2012 V 6. 2. 2012 v 9:31, 'Baker' napsal: To by snad melo jit, pokud je tam 2824-2. Tak vida, ono to zřejmě jde! V obchodě mi řekli, že to nejde, ale teď jsem to zkoušel a nejprve se zdálo, že jde točit jen dolů, což nevyvolává ve strojku žádnou rekaci, ale ono to jde i nahoru, akorát dost ztuha a nepohodlně - korunka je na to malá, ale na strojku jde vidět, že se tak hodinky natahují. Díky za pošťouchnutí!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se