Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Celkem jsem váhal, jestli mám tento příspěvek vyvěsit, ale mám pocit, že by nebylo fér mlčet.

Zaujal mne inzerát v prodejním vláknu. V rámci objektivity odcituji celý inzerát:

Prodám SEIKO SBCM023. Jedná se o již nevyráběné hodinky s velmi přesným hi-end quartz (odchýlka 15s/rok). Hodinky mají také nekonečný kalendář. Stáří hodinek je necelý rok. Vodotěsnost 200m. Pouzdro a sklíčko naprosto bez škrábanců, na tahu (na sponě) mírné vlasové škrábance. Cena 4000,-Kč vč.pošty. Případným zájemcům zašlu aktuální foto.

Reagoval jsem a požádal o foto. To jsem obratem dostal. Neviděl jsem žádný problém a s prodejcem se rychle dohodnul na zaslání peněz na účet a na poštu. Po připsání peněz mi bylo oznámeno, že je vše v pořádku a že hodinky jsou odeslány. Byl připojen i tracking. Hodinky dorazily po čtyřech pracovních dnech (pošta, obyčejný balík). Nechal jsem si je poslat na firmu. K hodinkám jsem se proto dostal až další den. Byly velice pečlivě a vzorně zabaleny a bylo tam vše co bylo avizováno. Problém byl jediný a to stav hodinek. Byl poškrábané sklíčko a i pouzdro neslo několik ne nevýznamných šrámů. Pouzdro jsem tolik neřešil, řešil jsem to sklíčko. Napsal jsem prodejci, že oproti textu inzerátu je poškrábané sklíčko. Prodejce reagoval, že to není možné, že bylo vše v pořádku a ať pošlu foto. Foto jsem udělal a poslal. Prodejce napsal, že si toho nevšiml a co navrhuji, jestli např. slevu. Na tuto zprávu jsem nestačil v příštích 36 hodinách reagovat a prodejce napsal, že jelikož nemá odpověď, považuje věc za vyřešenou a celou komunikaci tímto uzavírá. A skutečně zavřel dialog v SZ. Já reagoval, další den (opravdu jsou dny, kdy na fóru nejsem, byť se tomu sám divím). Napsal jsem, že věc není uzavřena a že chci hodinky vrátit. Prodejce nereagoval. Založil jsem nové vlákno v SZ a vše napsal znovu. Až potud je vše v rámci normálu a korektnosti. Tady ale slušnost a korektnost končí. Prodejce napsal, že znovu kontroloval své fotky a žádné škrábance nikde nenašel a že kde má jistotu, že jsem škrábance neudělal sám. Hodinky údajně odešly v naprostém pořádku. Já na to napsal, že jsem hodinky rozhodně nepoškrábal a že trvám na vrácení hodinek. Poslední zpráva od prodejce už byla dost agresivní a kategorická. Napsal nejsou to mé hodinky, jsou to Tvé hodinky a já je nazpět nechci a něco ve smyslu že nemám psát nějaké své konstrukce jak co bylo či nebylo. A tím ukončil komunikaci.

Já poškrábané hodinky (relativně zřetelné škrábance na hardlexu) nechtěl a hlavně jsem se cítil podveden. Hodinky, které mi to vše připomínaly jsem obratem prodal (samozřejmě s pravdivě popsaným stavem) a věřím, že novému majiteli budou dělat již jen samou radost.

Nechci v žádném případě říct, že je Petrson podvodník jako třeba Pete. To určitě ne. Jen mi jeho přístup nepřipadá správný. Proto pokud něco budete kupovat od uživatele Petrson, raději doporučuji osobní předání.

Odkaz na prodejní inzerát:

Edit: nefungovaly odkazy ...

Upraveno uživatelem lukin_ova
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...