gougy Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Odesláno 15. února 2012 V den, kdy mi byly ukradeny vintážní Omegy s quartz chronometrem cal 1346, jsem ze zoufalství zabrousil na Aukro a objevil tohle. První dvě rychlé fotky, ale důležitá je samozřejmě ta velká (foceno na 1/500s abych tu potvoru točivou zastavil.. Takže vše zlé je k něčemu dobré a nakonec to dopadlo dalším přírůstkem do sbírky Navíc jsem si dnes vyzkoušel, že se dají i nosit ke svetru, LoL. Přesnost chodu cca 7s plus/24h. Co na to říct? Já nikdy nic podobného neviděl, asi začnu hledat..Jakékoliv info od velevážených členů bude vítáno Rychlý popis:pouzdro bohužel pochromované, rozměr cca 43x42mm, indexy a nápisy plastické, chod sekudovky plynulý (tipoval bych to na stejnou rychlost jako Unitas), ciferník neurčité zeleno-modro-šedé barvy. Kalibr vypadá jak vyrobený kladivem a day-date v azbuce
NIGHTinGALE Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Odesláno 15. února 2012 (upraveno) Pěkný jsou a velikost je super Já měl kdysi LIP, strojek vypadal lépe, princip pohonu byl stejnej. Upraveno 15. února 2012 uživatelem NIGHTinGALE
gougy Odesláno 16. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 16. února 2012 V 15. 2. 2012 v 21:46, 'NIGHTinGALE' napsal: Pěkný jsou a velikost je super Já měl kdysi LIP, strojek vypadal lépe, princip pohonu byl stejnej. Ten Tvůj strojek je vymazlenej, můj vypadá jak pájenej ručně Rád bych sehnal nějaké info o těchto hybridech, připadá mi to jako skvělá varianta. Je to ruská specialita, nebo "alternativa cizího patentu"?
NIGHTinGALE Odesláno 16. února 2012 Nahlásit Odesláno 16. února 2012 V 16. 2. 2012 v 8:20, 'gougy' napsal: Ten Tvůj strojek je vymazlenej, můj vypadá jak pájenej ručně Ono i JLC vypadalo, jako by to pájel Lenin. Ručně.
PavelK Odesláno 16. února 2012 Nahlásit Odesláno 16. února 2012 Ruční práce se přece cení, ne A jaký že je ten princip pohonu? S touhle elektromechanickou kombinací jsem se ještě nesetkal.
gougy Odesláno 16. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 16. února 2012 (upraveno) V 16. 2. 2012 v 12:06, 'PavelK' napsal: Ruční práce se přece cení, ne A jaký že je ten princip pohonu? S touhle elektromechanickou kombinací jsem se ještě nesetkal. To jistě, ruční práce, nebo nehorázně seřízené mašiny Jinak se imho jedná o elektromagnet a statický magnet,to obstarává kinetickou energii a zbytek je stejný jako u standardních hodinek. Pro mě zatím asi nejpříjemnější varianta baterkového pohonu. (protože to prostě tiká ) Upraveno 16. února 2012 uživatelem gougy
PavelK Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 V 16. 2. 2012 v 19:16, 'gougy' napsal: ... Jinak se imho jedná o elektromagnet a statický magnet,to obstarává kinetickou energii a zbytek je stejný jako u standardních hodinek. Ano, princip rozkývání setrvačky je celkem jasný; co mi ale jasné nebylo je, jak setrvačka rozpohybuje krokové kolo (a tím nakonec ručičky). Po prostudování následujícího odkazu už mi to jasné je. Důležitý je ještě jeden magnet, který přitahuje vždy jeden zub krokového kola. Tady je podrobně vysvětlena funkce kalibru LIP R148 a tenhle web taky stojí za zmínku.
gougy Odesláno 17. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2012 V 17. 2. 2012 v 11:39, 'PavelK' napsal: Ano, princip rozkývání setrvačky je celkem jasný; co mi ale jasné nebylo je, jak setrvačka rozpohybuje krokové kolo (a tím nakonec ručičky). Po prostudování následujícího odkazu už mi to jasné je. Důležitý je ještě jeden magnet, který přitahuje vždy jeden zub krokového kola. Tady je podrobně vysvětlena funkce kalibru LIP R148 a tenhle web taky stojí za zmínku. Exceletní odkazy, díky ale obávám se, že především ten druhý měl být před baterkomagorem, jako jsem já, utajen
bandicoot Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Prosim mody aby opravili nazev vlakna. Dekuji.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se