Jeremy Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 Ahoj,mám takové dilema, myslel jsem, že i u cvičení platí zákon zachování energie. Tj když člověk žere furt stejně a výdej se mu zvýší o 20% za tejden, že začne hubnout. Ale prdlajs..Vážil jsem dycky 106-107 a od června chodím pravidelně 4x týdne cvičit - půl hodiny na strojích a hodinu na běhadle nebo Tyršově běholyžovacím stroji.Cítím se fakt o dost líp a už jsem si zvyknul, takže super... Ale jako vedlejší efekt jsem tak nějak čekal, že začnu hubnout - třeba půl kila za měsíc.. Ale teď mám 108 a jsem drobet naštvanej.. (A není to tím, že bych si nasadil dvoje hodinky).Některý lidi tvrděj, že se tvořej svaly, který jsou těžší.. atd.. a až jich bude dost, začne mizet tuk. Co já vím, nerozumím tomu.. Nerozumí tomu někdo z Vás?Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 A změnil jsi i stravovací návyky? To je dost podstatné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 Jo,taky mi tam chybí strava. Já co omezil pivo, pět kilo dole ani nevim jak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarcelG Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 ...to o svalech je částečně pravda, ale...Základem Tvého "problému" bude rozdíl mezi přijatou a vydanou energii, v tomto případě ve prospěch příjmu.Dalším elementem může být i to, že si začal prostě dlouhodoběji pravidelně cvičit, tělo si zvyklo a aby jsi dále hubnul, budeš muset přidat ve výdeji energie(více kardia v aerobní zóně) nebo mít více ujasněn příjem energie a její zdroje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 ...strava strava strava... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 Ještě jedna věc, než se to tady zaplní fundovanými radami (každému totiž funguje trochu něco jiného, takže očekávám zajímavou diskuzi) - pokud chceš hubnout, zaměř se na vytrvalostní, nikoliv silové aktivity, tzn. držet při zátěži tepovku na 65 - 85% maximální tepovky. Subjektivně to poznáš tak, že po výkonu nejseš úplně odrovnaný, ale cítíš "příjemnou" únavu, tzn.nedřít do úmoru.V kombinaci s vhodným jídelníčkem to funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 (upraveno) Tvoje tělo na vyšší zátěž reaguje tak, že si jednak navýšilo zásoby uložené energie a jednak vybudovalo svalovou hmotu, aby se s tou pravidelnou zátěží dokázalo lépe vyrovnávat. Buď rád, že máš takhle perfektně fungující tělo. Takovéhle cvičení v kombinaci s takovýmhle stravováním vede tedy k vyšší váze. Jestli chceš zhubnout, bude tedy potřeba změnit buď stravovací režim, nebo cvičení. Ale nejlíp oboje. Tedy pokračuj, postupně měň jak cvičení, tak stravování a sleduj jak bude tvoje tělo reagovat. Tohle funguje u každého trochu jinak, takže ani žádná univerzální rada není. Ode mě máš uznání za výdrž. EDIT: a k té váze - vždyť je to jen číslo na ukazateli, podle mě je daleko podstatnější jak se člověk sám cítí. Pokud se cítíš dobře a stále líp, tak je to signál, že to děláš správně a já bych nic neměnil a pokračoval v tomhle stylu dál. Upraveno 18. února 2012 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 Nebo drž tvrdou dietu a cvič a budeš vypadat jak Sylvestr. Prdlajs tomu rozumím, ale jiný vysvětlení pro ty jeho svaly, vystouplý žíly a tělo snad bez gramu tuku nemám. edit: Na Madonně pozoruji něco podobnýho To jsi mu poradil :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendr Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 chvíli bude určitě trvat, než si tělo zvykne a začne spalovat místo ukládánístrava je nedílnou součástí změny, nestačí jen cvičit a cpát se dál tučnými jídly, pro začátek alespoň omezit pozdně večerní jídla a nahradit proteinovým koktejlemnení problémn nechat si sestavit jídelníček od někoho kdo tomu rozumí, horší to bývá s dodržováním :-), zvlášť když je člověk v časovém presusvěřil bych se na rozjezd odborníkům, byť v Praze jsou hodně drahý a ne vždy kvalita odpovídá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 18. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 Právě, že žeru furt stejně - nebo spíš míň.. Tak nějak jsem přestal mít chutě na sladký.. Řek bych, že nárůst výdaje energie je o těch 20% a pokles příjmu třeba za 100% na 90%..Mám nějakou naději, že začne padat váha, nebo se to moje božský tělo :-D bude furt připravovat na zátěž a budu mít za chvíli 200? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 (upraveno) Reakce těla je vždy přiměřená zátěži (příroda nedělá nic zbytečně), takže až bude mít tvoje tělo dojem, že se s tou zátěží dokáže dostatečně vypořádat, nebo spíš že se zátěži dostatečně přizpůsobilo, přestane reagovat a ty budeš mít pocit, že sis zvyknul. A pokles příjmu se dá vysvětlit tím, že tvoje tělo teď pracuje mnohem efektivněji, než před začátkem cvičení. Ale to určitě na sobě poznáš i sám. Upraveno 18. února 2012 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 (upraveno) Právě, že žeru furt stejně - nebo spíš míň.. Tak nějak jsem přestal mít chutě na sladký.. Řek bych, že nárůst výdaje energie je o těch 20% a pokles příjmu třeba za 100% na 90%.. Mám nějakou naději, že začne padat váha, nebo se to moje božský tělo :-D bude furt připravovat na zátěž a budu mít za chvíli 200? :-) A kolikrát denně jíš, v jakých intervalech, kdy poprvé a kdy naposled? Jíš před zátěží, po zátěži, co jíš?..... Upraveno 18. února 2012 uživatelem Chorche Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 18. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 Tak nějak normálně, ráno před cvičením mlíko s kakaem (chlapský pití), jindy banán nebo jogurt. Kolem 11 normální jídlo někde na Budějárně (zpravidla čínská nebo indická směska s rejží) a pak večer s rodinou těstoviny nebo něco rychlýho. Po 7 večer už nic. Přes den si tu a tam dám nějakou sušenku od Marks and Spencer, když mě někdo nasere, ale jedno balení mi vydrží 2 tejdny.Pivo nepiju vůbec.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 A jak jsi vlastně vysoký? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kdojinej Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 Ještě jedna věc, než se to tady zaplní fundovanými radami (každému totiž funguje trochu něco jiného, takže očekávám zajímavou diskuzi) - pokud chceš hubnout, zaměř se na vytrvalostní, nikoliv silové aktivity, tzn. držet při zátěži tepovku na 65 - 85% maximální tepovky. Subjektivně to poznáš tak, že po výkonu nejseš úplně odrovnaný, ale cítíš "příjemnou" únavu, tzn.nedřít do úmoru. V kombinaci s vhodným jídelníčkem to funguje. Pro zajímavost - kdysi dávno jsem četl, že na hubnutí je dobré právě silové cvičení, protože se kalorie spalujou i ve chvílích, kdy už necvičíš, kdežto když provozuješ vytrvalostní aktivitu, tak spaluješ jen v tu chvíli, po skončení cvičení už ne. Je to taky sice rada jak od Přemka Podlahy, ale mě se osvědčuje kombinace..alespoň 3x týdně vytrvalostní cvičení, zbytek vyplnit silovým cvičením. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 Tak nějak normálně, ráno před cvičením mlíko s kakaem (chlapský pití), jindy banán nebo jogurt. Kolem 11 normální jídlo někde na Budějárně (zpravidla čínská nebo indická směska s rejží) a pak večer s rodinou těstoviny nebo něco rychlýho. Po 7 večer už nic. Přes den si tu a tam dám nějakou sušenku od Marks and Spencer, když mě někdo nasere, ale jedno balení mi vydrží 2 tejdny. Pivo nepiju vůbec.. Něco ti pošlu v SZ, mně to pomohlo. Pro zajímavost - kdysi dávno jsem četl, že na hubnutí je dobré právě silové cvičení, protože se kalorie spalujou i ve chvílích, kdy už necvičíš, kdežto když provozuješ vytrvalostní aktivitu, tak spaluješ jen v tu chvíli, po skončení cvičení už ne. Je to taky sice rada jak od Přemka Podlahy, ale mě se osvědčuje kombinace..alespoň 3x týdně vytrvalostní cvičení, zbytek vyplnit silovým cvičením. To se mi jeví jako velká chujovina. Nicméně kombinace silového a vytrvalostního tréninku je dobrá, každopádně pokud jde o hubnutí, měl by převládat ten vytrvalostní. Druhá věc je, že každé tělo je úplně jiné, takže těžko hledat nějaké vyloženě univerzální rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 A jak jsi vlastně vysoký? A číslo nohy a čistý roční příjem. Ale vážně. Je to krátkodobá záležitost, vydrž a ono se to zlepší. Asi se ti nejdřív mění tuk ve svalovou hmotu, úbytek váhy přijde později. Ideální je před začátkem aktivity změřit procento tělesného tuku a porovnávat rozdíly.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 No jestli má Jeremy dva metry, tak bych žádnou váhu neřešil. Kilo sem, kilo tam, to je nepodstatný. Nenapadlo mě, že výška je nějak tajná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 18. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 182 cm - takovej normální týpek, žádnej čahoun. Roční příjem bych sem radši nepsal, spousta z Vás by mi pak začala posílat almužny na přilepšenou :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 Tak to potom rozumím, že se chceš dostat na menší váhu. Ale jak jsem už psal - jestli se cítíš dobře a s přibývající dobou cvičení stále líp, tak bych se na čísla asi nedíval. Pokračuj v tom a časem se to bude zlepšovat, uvidíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se