vikhra Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 Chlapi potřebuji poradit, jak demontovat lunetu u Seiko 5.Hledám, hledám a nemůžu nikde nic najít.
financ Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 Princip je stejný: http://forums.watchuseek.com/f365/how-change-bezel-seiko-skx-diver-photos-263137.html#post1918901
vikhra Odesláno 22. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2012 Financ, dík, šlo to jak po másle Snad ji stejně ,lehce nahodím zpět.
financ Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 Nasadit to jde taky lehce. Rovnoměrným tlakem, žádná velká síla není potřeba.
vikhra Odesláno 23. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 23. února 2012 Nasadit to jde taky lehce. Rovnoměrným tlakem, žádná velká síla není potřeba.Díky, nahodil jsem to zpět sice s trochu větší silou, ale přece(na zkoušku).Teď bych ale potřeboval vyndat kalibr 7S36. Nemůžu přijít na to , jak je na strojku zablokována korunka.
grand Odesláno 24. února 2012 Nahlásit Odesláno 24. února 2012 Díky, nahodil jsem to zpět sice s trochu větší silou, ale přece(na zkoušku).Teď bych ale potřeboval vyndat kalibr 7S36. Nemůžu přijít na to , jak je na strojku zablokována korunka. Pozri si toto: http://www.horologycrazy.com/2009/11/removing-stem-crown-from-seiko.html
vikhra Odesláno 24. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2012 (upraveno) Pozri si toto: http://www.horologyc...from-seiko.html Díky, díky, už dvě hodiny tady laboruju, kam přesně na tu páku zatlačit.Jsem hold lama, zatím jsem nic snad nesprasil. Nemůžete mi někdo namalovat bod, kde to mám přesně zatlačit? Upraveno 24. února 2012 uživatelem vikhra
Marfi Odesláno 24. února 2012 Nahlásit Odesláno 24. února 2012 (upraveno) Díky, díky, už dvě hodiny tady laboruju, kam přesně na tu páku zatlačit.Jsem hold lama, zatím jsem nic snad nesprasil. Nemůžete mi někdo namalovat bod, kde to mám přesně zatlačit? Jak je na obrázku v červeném rámečku ta páčka, tak ji stiskneš shora v místě toho důlku a korunku vytáhneš Zandavání korunky je to samé, stisknout páčku a zasunout hřídelku korunky. A žádné násilí ! Jo a vyšrouboval jsi korunku??? Upraveno 24. února 2012 uživatelem Marfi
vikhra Odesláno 24. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2012 (upraveno) Toto je je seiko 5 sport bez šroubovací korunky( klasika dvě polohy ).Marfi nejde mi to , už mám od lupy oko jak angorák, dám chvilku pauzu ( další dvojku červeného ) a jdu na to znova. Upraveno 24. února 2012 uživatelem vikhra
Marfi Odesláno 24. února 2012 Nahlásit Odesláno 24. února 2012 Toto je je seiko 5 sport bez šroubovací korunky( klasika dvě polohy ). Marfi nejde mi to , už mám od lupy oko jak angorák, dám chvilku pauzu ( další dvojku červeného ) a jdu na to znova. Tak to už nevím. Hlavně v klidu.
vikhra Odesláno 24. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2012 Tak to už nevím. Hlavně v klidu. Bingo, je venku a snad "bez ztráty kytičky". Ještě jednou díky Marfimu a také M.Portugalu. .
vikhra Odesláno 31. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. května 2012 (upraveno) Jelikož nebylo moc času, tak pokračuji až teď s prosbou o další radu. Indexy na lunetě byly v zoufalém stavu, oprava barvičkama se nepovedla, tak jsem ji prsknul na PVD AlTin. Po zhodnocení lunety jsem se rozhodl, že napovlakuji celé hodinky včetně tahu a pouzdra. Jediné co potřebuji je, demontovat sklíčko z poudra, tak prosím, jak na to? Edit: Myslíte, že to bude moc hnusný a mám se na to radši v...t a hodit je do kýblu? Upraveno 31. května 2012 uživatelem vikhra
ramon Odesláno 31. května 2012 Nahlásit Odesláno 31. května 2012 (upraveno) Jelikož nebylo moc času, tak pokračuji až teď s prosbou o další radu. Indexy na lunetě byly v zoufalém stavu, oprava barvičkama se nepovedla, tak jsem ji prsknul na PVD AlTin. Po zhodnocení lunety jsem se rozhodl, že napovlakuji celé hodinky včetně tahu a pouzdra. Jediné co potřebuji je, demontovat sklíčko z poudra, tak prosím, jak na to? Edit: Myslíte, že to bude moc hnusný a mám se na to radši v...t a hodit je do kýblu? Sklíčko vylisovat zevnitř. Může se Ti podařit ho i vytlačit prstem, myslím je dost tlustý na to aby prdlo. Upraveno 31. května 2012 uživatelem ramon
vikhra Odesláno 31. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. května 2012 Sklíčko vylisovat zevnitř. Může se Ti podařit ho i vytlačit prstem, myslím je dost tlustý na to aby prdlo. Ramon díky, prstama to sice nešlo, ale pomocí dřevěného klínku jsem klepal zevnitř po obvodu a je venku bez ztráty kytičky . Přes víkend spáchám rozborku tahu, šup na povlak a uvidím co z toho vyleze.
Návštěvník eleven Odesláno 9. června 2012 Nahlásit Odesláno 9. června 2012 To mě taky zajímá, jak se ti to povede. Já jsem zvažoval nanesení PVD potahu na presidentskej tah k SKX007. Tak jsem hledal kdo to provádí a jak se to dělá. Ale co jsem tak surfoval po netu a zjišťoval, co by to obnášelo, tak jsem nadobyl dojmu, že to snad ani nejde. Že bych musel rozebrat tah na jednotlivé dílky a to teda si neumím představit jak bych to udělal. Takže jestli se ti povedeten tvůj tah napovlakovat, tak by mě zajímalo, jaké jsou výsledky a jestli eventuálně by šlo nějak domluvit pokovení toho mojeho tahu.
vikhra Odesláno 14. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. června 2012 (upraveno) Asi tak, tah jsem rozebral na dílky během cca. hodiny a komplet včetně pouzdra, spony, spodního závitu skl. dýnka, korunky odvezl na PVD (povlak).Včera mi volali, že bohužel v pouzdru, asi při osazení sklíčka, zůstalo něco jako silikonové těsnění a neví, co s tím, což samozřejmě do pece dát nejde.Takže čekám, jak to dorazí a kouknu na to, zda to půjde vyndat. Sám jsem si toho nevšiml, ale je jsem hold lama a je logické, že sklo nemůže být jenom jednoduše vsazeno do oceli. Tak jsem dnes alespoň vyleštil Hardlex plný škrábanců a jednoho pořádného vrypu. Výsledek stál snad za to. Upraveno 14. června 2012 uživatelem Jay Doll gramatika
Návštěvník eleven Odesláno 15. června 2012 Nahlásit Odesláno 15. června 2012 Ještě foto rozebraného tahu. Tak jak to vidím já, tak máš jednak na všech dílcích otvory pro vyndání těch sponek, co drží jednotlivé dílky tahu u sebe. To u presidenta nemám. A zadruhé si nejsem jistej, jestli se ty jednotlivý dílky tahu pořád ještě neskládají ze tří částí. U presidenta tomu tak je. Stejně jako se z několika dílků ještě navíc skládá ta spona, kterou jsi v podstatě rozdělil jen na dvě části, místo na minimálně pět, co tam vidím. Já teda moc nevím, proč se to vůbec musí rozebírat, ale takhle jak to máš, to už by mohlo rovnou zůstat v celku, ne? Kdyby stačilo ten tah strčit do nějaké lázně nebo komory tak jak je, tak by to bylo jednodušší... Každopádně čekám na výsledek:-)
vikhra Odesláno 9. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. srpna 2012 PVD hotovo, zpětné vsazení obou Hardlexů se taky zdařilo (sám bych to nedal ani náhodou, hlavně spodního, dýnkového skla, který nemá zkosenou hranu). Dnes se měla už uskutečnit tlak. zkouška kompletně přepovlakovaných Seiko 5.Bohužel poslední problém nastává v těsnění korunky.Potřebuji sehnat nový těsnící kroužek. 1. dotaz: Kde originální těsnění zakoupím, počítám samozřejmně i s korunkou? 2.dotaz: Je toto těsnění kompatibilní k mé korunce?http://forum.chronom...-seiko-samurai/ 3.dotaz: Nahradit těsnění silikonem, případně jinak? viz odkazy na fóru http://forum.chronom...esneni-korunky/http://forum.chronom...itek-a-korunky/ Děkuji za každou radu-poradu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se