Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den všem,

plánuji přesunout část majetku do zlata. Hledám tudíž zlaté hodinky, at už nové, jeté nebo nefunkční kt. obsahují co nejvíce zlata za co nejlepší cenu.

Zatím jsou favoritem kapesní hodinky z období 1900-1930. Možná budete mít jiný tip.

Děkuji za názor, ať už do fóra nebo do soukromné zprávy, pokud nechcete psát veřejně.

Odesláno

Já bych doporučoval spíše kupovat hodinky, které mají cenu nezávislou na ceně zlata, ale jejich cena tkví v jejich jedinečnosti. Investice do samotného zlata u hodinek není zrovna to pravé ořechové.

Odesláno

Za prvé,člověk musí mít k těm hodinkám nějaký vztah.Pokud chceš přesunout část majetku do zlata,nakup zlaté cihličky a dál to neřeš.Pokud jsi velký fanda do hodinek a chceš z nich mít radost nejenom kvůli penězům kup si hodinky.Zlaté Omegy,IWC,Pateky /dle vkusu každého soudruha/.

Odesláno

Ano, já naopak doporučuji investovat do zlatých slitků, tj. investičního zlata. U hodinek to nemá smysl.

Na druhou stranu, má cenu investovat do hodinek bez ohledu na materiál ale s velkým ohledem na značku a model. Tam jsou v případě dobrého odhadu zisky mnohem vyšší, než u zlata, a to bez ohledu na materiál

Odesláno
  V 25. 2. 2012 v 21:22, 'Jay Doll' napsal:

Ano, já naopak doporučuji investovat do zlatých slitků, tj. investičního zlata. U hodinek to nemá smysl.

Na druhou stranu, má cenu investovat do hodinek bez ohledu na materiál ale s velkým ohledem na značku a model. Tam jsou v případě dobrého odhadu zisky mnohem vyšší, než u zlata, a to bez ohledu na materiál

mas nejaky konkretni priklad hodinek, ktere za 9 mesicu udelaly 300%, tedy 400% p.a.?

Odesláno (upraveno)

Nevím, ale Rolex 1225 nemá velkou hodnotu. Kvalitní hodinky pro investici mají klidně i 10x větší cenu, než je cena samotného zlata. Můžeš koupit třeba 20 ks zlatých hodinek Omega z 40-tých let a cena zlata bude cca 140 tisíc, cena hodinek bude 500 tisíc. O zlatě to je jenom částečně, někdy vůbec.

P.S. Cena zlata zase nema tak závratný vývoj.....

post-11110-044143500 1330206650.png

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno
  V 25. 2. 2012 v 21:48, 'Jay Doll' napsal:

To mám no, třeba Single Red Deepsea. Proč mi jenom u Steinera o tom modelu řekni až když byl vyprodanej :wallbash:

z odkazu jsem nenacerpal info kolik byla nakupka a jak se vyvijela cena. kazdopadne ve srovnani s emisi zlatych minci CNB to bude zrejme pokulhavat minimalne z pohledu snadnosti/rychlosti/likvidity prodeje a vyse startovni castky + pravdepodobnost rustu takove investice..

Odesláno

MOC asi 12 v Eurech, po půl roce šly jedny v Aukci za 25 v Eurech a prodaly se.

Ale nebudu se přít, mám přesně o tomhle napsaný článek, jen ho upravit a postnu ho sem, a můžete si počíst

Odesláno
  V 25. 2. 2012 v 21:46, 'Josef01' napsal:

P.S. Cena zlata zase nema tak závratný vývoj.....

To mas pravdu, ale tochu diverzifikace neni na skodu i do zdanlive neperspektivni komodity. Kdybych mel presvedceni o rustu, koupim cihlicky jak radil MichalV nebo bohus76. Tuto formou chci spojit ulozeni hodnoty a vasen k hodinkam. V urcovani ceny hodinek, zvlast novych modelu nemam pudu pod nohama a radeji bych se spekulaci na jisty model vyhnul.

Odesláno

Pokud SRD, pak jsou na prodej :)

Lidoop: Raději bych investoval do hodinek, jejichž cena roste neustále a nezávisle na ceně zlata. To se týká nejen vintážních Rolex, ale i nových. Pokud ale přesto chceš investovat, tak klidně i do nových zlatých Rolex za rozumnou cenu, tedy nekupovat nové u AD.

Odesláno
  V 25. 2. 2012 v 21:57, 'Jay Doll' napsal:

MOC asi 12 v Eurech, po půl roce šly jedny v Aukci za 25 v Eurech a prodaly se.

Ale nebudu se přít, mám přesně o tomhle napsaný článek, jen ho upravit a postnu ho sem, a můžete si počíst

postni, rad si prectu.

pro srovnani:

kveten 2011 emise CNB, Goticky most v Pisku, nakupka 15,5kkc, dneska na aukru 51kkc a aukce stale bezi. oproti slitkum je rust tvoren rustem zlata jako komodity (prakticky zadny nebyl) a druhak formou sberatelske hodnoty, ktera dramaticky prevysuje prvni faktor. dalsi peknou ukazkou jak se to vyviji v case je prvni emise z 2005, kdy byl nominal jeste 2500 kc, konkretne u mince papirna Velke losiny, ktera zacala na 5kkc a kulminovala na 80kkc, dneska kolem 60kkc.

tato forma investovani je nesrovnatelne pristupnejsi nizkou nakupni cenou a likvidnejsi (ve srovnani s jednou aukci single redu). ale to je mozna jen muj nazor :)

Odesláno (upraveno)

Otázka je, že těm mincím musí člověk hodně rozumět, protože desítky vydaných mincí žádný velký zájem nebudí myslím.

P.S. Goticky most v Pisku se dá koupit dnes za 27 tis.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno
  V 25. 2. 2012 v 22:19, 'Josef01' napsal:

Pokud SRD, pak jsou na prodej :)

To nejsou ony. Tyhle Pro-hunter jsou takovou méně populární parodií na mnou zmíněné, ale asi taky mají investiční potenciál

Odesláno
  V 25. 2. 2012 v 22:24, 'Josef01' napsal:

Otázka je, že těm mincím musí člověk hodně rozumět, protože desítky vydaných mincí žádný velký zájem nebudí myslím.

P.S. Goticky most v Pisku se dá koupit dnes za 27 tis.

to mozna ano, ale v bk provedeni. bavime se o proofu. viz muj odkaz

Odesláno

Protoze vetsina lidi neumi premyslet. Kazdopadne to povazuju za mnohem pristupnejsi a vyhodnejsi nez investice do hodinek. Cimz nerikam, ze investice do hodinek nemuze byt v konkretnim pripade zajimava, ale to uz vyzaduje taky nejake knowhow..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...