Pavel34 Odesláno 20. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2006 Je to normální, aby nerezový tah po 2 týdnech nošení nechával černou stopu na ruce? Určitě není. Čím to je? Že by nebyl nerezový?
dehyd Odesláno 20. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2006 Je to naprosto normální. Úroveň a rychlost "znečištění" zavisi hlavně na míře pocení, což se liší podle jednotlivce. Mě například stačí, když si jdu na 40 minut zaběhat a mám zápěstí jako komíník. Ale žádnou paniku - stačí umýt mýdlem ruku i hodinky (tedy pokud jsou vodotesné) a je po problému Vodotěsné hodinky dokonce výrobci doporučují pravidelně omývat mýdlovou vodou, pravě kvůli zbavení zbytků potu, který má negativní vliv na stav těsnění atd.
Pavel34 Odesláno 20. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2006 dehyd: dík za odpověď, uklidnils mě, už jsem se bál, že jsem koupil špatně :-). Je pravda, že to nešpiní pořád, ale od včerejška chodím o berlích, a to je pěkná dřina, tahat ty kila... :-), tak to černí silněji.
falkkon Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Řekl bych že tah jen udržuje špínu která je všude ve větší koncentraci.Právě tím pocením.
afrikab Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Je to normální, aby nerezový tah po 2 týdnech nošení nechával černou stopu na ruce? Určitě není. Čím to je? Že by nebyl nerezový? Me se tohle bezne stavalo jen u levneho kovoveho tahu z ohybaneho plechu. S tahem napriklad od Seika se me to nestalo ani po mesici noseni.
safi Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Stejný problém jsem také řešil - viz toto vláknum: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=2078
ctenar Odesláno 21. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Po čase špiní každý tah. Ty kvalitní po delší době, ty méně kvalitní takřka ihned. Jednak je to potem, který vniká do všech spár a mezer v tahu a jednak prachem obecně. Doporučuju mýt vodotěsné hodinky včetně tahu vlažnou mýdlovou vodou a pak opláchnout čistou. Případně jemně poiužít měkký kartáček na zuby. Praktikuji to tak roky a hodinkám to nevadí, resp. dle mého jim to svědčí. Tahy ze špatného - měkkého - materiálu špiní obecně otěrem a to je zlé...
Pavel34 Odesláno 21. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Stejný problém jsem také řešil - viz toto vláknum: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=2078 Dík. Hledal jsem, ale použil jiná klíčová slova... :-)
Pavel34 Odesláno 21. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2006 Po čase špiní každý tah. Ty kvalitní po delší době, ty méně kvalitní takřka ihned. Jednak je to potem, který vniká do všech spár a mezer v tahu a jednak prachem obecně. Doporučuju mýt vodotěsné hodinky včetně tahu vlažnou mýdlovou vodou a pak opláchnout čistou. Případně jemně poiužít měkký kartáček na zuby. Praktikuji to tak roky a hodinkám to nevadí, resp. dle mého jim to svědčí. Tahy ze špatného - měkkého - materiálu špiní obecně otěrem a to je zlé... Dík, zkusím je umýt.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se