obchodnik-o3 Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 http://www.worldwatchreview.com/2010/10/28/tag-heuer-300-slr-caliber-1887-chronograph/
koveras Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 NA pultoch sú už dosť dlho, v reále mi príjdu oproti klasickým Carrerám také všedné. A hlavne mi na ruke prišli strašne malé.
gcom Odesláno 12. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2012 Ty vole, vidím poprvé a sedám si na zadek... Fakt nádhera. Sportovně vintážní čistota s, jestli se nepletu, Inhousem, co víc chtít...
Stepino Odesláno 12. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2012 (upraveno) ty vole nevim co jsi GCOMe zac ale Tvoje prispevky jsou uplne vo HOvNE. jaky inhouse? je to prevzety seiko- jsi tu novej nebo to za Tebe pise nekdo jinej nebo nectes ? EDIT:temahle prispevkama se dostavame na uroven mimibazaru a jinych podobnych for kde se jen pinda "jeeee" "oooo" " to je ale krasne" "to je miloucke" EDIT 2:videl jsi je na zivo? v porovani s jinejma to zas takova slava neni - aspon teda pro me EDIT 3dal jsem si tu praci kdyz ty jen pises ale nic nectes Hi, I'm J.C. Babin the CEO of TAG Heuer, and YES, the new Caliber 1887 is based on a SII (Seiko Instruments Inc.) TC78 platform developped and patented in 1997 (filing) and eversince produced in very limited quantities, apparently for Junghans and Seiko watches in Japan. Upraveno 12. dubna 2012 uživatelem Stepino
parnass Odesláno 12. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2012 jestli je to "inhouse" nebo ne a dá se za "inhouse" označovat je přinejmenším na diskusi ...článek na tohle téma zde: http://www.calibre11.com/1887-calibre/ a jinak netuším, proč kritizuješ příspěvek za to, že jeho autor napsal, že se mu něco líbí? vkusovej soud je vždycky subjektivní a relativní..pokud by vůbec bylo nutný zabývat se tím, že se někomu něco líbí nebo nelíbí, doporučil bych se držet třeba zásady e.h.gombricha - podle něj neexistuje špatný důvod k tomu, aby se něco líbilo..ale možná existujou špatný důvody k tomu, aby se něco nelíbilo V 12. 4. 2012 v 12:06, 'Stepino' napsal: ty vole nevim co jsi GCOMe zac ale Tvoje prispevky jsou uplne vo HOvNE. jaky inhouse? je to prevzety seiko- jsi tu novej nebo to za Tebe pise nekdo jinej nebo nectes ? EDIT: temahle prispevkama se dostavame na uroven mimibazaru a jinych podobnych for kde se jen pinda "jeeee" "oooo" " to je ale krasne" "to je miloucke" EDIT 2: videl jsi je na zivo? v porovani s jinejma to zas takova slava neni - aspon teda pro me EDIT 3 dal jsem si tu praci kdyz ty jen pises ale nic nectes Hi, I'm J.C. Babin the CEO of TAG Heuer, and YES, the new Caliber 1887 is based on a SII (Seiko Instruments Inc.) TC78 platform developped and patented in 1997 (filing) and eversince produced in very limited quantities, apparently for Junghans and Seiko watches in Japan.
parnass Odesláno 12. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2012 pardon, ještě pro upřesnění plná citace k tvému edit 3 Hi, I?m J.C. Babin the CEO of TAG Heuer, and YES, the new Caliber 1887 is based on a SII (Seiko Instruments Inc.) TC78 platform developped and patented in 1997 (filing) and eversince produced in very limited quantities, apparently for Junghans and Seiko watches in Japan. The caliber we propose and announced last week in London is a major evolution of this platform even though I aknowledge that the overall construction may look similar at first glance. However, the TAG Heuer movement is much different in terms of components, size and eventually performances, not to mention it is manufactured (all its key components including plate, bridges, assortment, cannon pinion, eccentrics etc?.) in Switzerland in TAG Heuer workshops of Cornol (Cortech ? a company owned by TAG Heuer and already producing TAG Heuer and Zenith cases) and La Chaux-de-Fonds (where we have also the HQs and where we added 30.000 sq feet more last year for movements assembling and other manufacturig projects) as well as from ?best in class? partners such as Nivarox. - Dimensions: it?s broader (29.3 mm vs 28 mm) and thinner (7.13 mm vs 7.27 mm) - Therefore the main plate, bridges ? especially the chronograph bridge ? and oscillating mass have been significantly modified to allow this evolution - Its assortment is a swiss asortment specifically developped by Nivarox for TAG Heuer, and allowing to improve further accuracy and shocks resistancy - New assortment centring of the balance wheel also specifically developped by KIF, a leading swiss expert company in balance wheels centrings - Change and development of a new swiss engineered cannon pinion to increase time-setting overtime reliability - Redesign of the fixing of ball bearings of the mass to contribute reducing the thickness - Adjustements to pass the famous ?60 TAG Heuer torture tests? in terms of accuracy, reliability, thermical and physical shocks resistancy, chemical agressions etc?. We have today already 45 TAG Heuer people working full time on that project in Switzerland and work with 21 other suppliers for additional parts, most being swiss. Total investment is several tenth of mio USD. I would therefore qualify that movement as really in-house and manufactured by TAG Heuer even though, yes, the original IP has been acquired from SII. Please note that the original SII Caliber has always been praised by watches experts. I hope I answer your questions as well as our fellow Watchuseek lovers !!! Good evening ? JCB V 12. 4. 2012 v 23:14, 'parnass' napsal: jestli je to "inhouse" nebo ne a dá se za "inhouse" označovat je přinejmenším na diskusi ...článek na tohle téma zde: http://www.calibre11.com/1887-calibre/ a jinak netuším, proč kritizuješ příspěvek za to, že jeho autor napsal, že se mu něco líbí? vkusovej soud je vždycky subjektivní a relativní..pokud by vůbec bylo nutný zabývat se tím, že se někomu něco líbí nebo nelíbí, doporučil bych se držet třeba zásady e.h.gombricha - podle něj neexistuje špatný důvod k tomu, aby se něco líbilo..ale možná existujou špatný důvody k tomu, aby se něco nelíbilo
ivan_989 Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2012 V 12. 4. 2012 v 23:19, 'parnass' napsal: I would therefore qualify that movement as really in-house and manufactured by TAG Heuer Ty vole, Stepino, co sa rozculujes, necitas poriadne a potom pises blbosti, skratka o HOvNE. A little bit of nice Friday flame, just for having fun..
Stepino Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2012 ja mam pod pojmem inhouse uplne jine mineni. me to prijde podobne jako kdyz by ford napsal ze vymyslel 5ti valcovej motor ve Focusu RS a pritom je to motor z Volva.a to ze tam daly jine turbo a vstriky z nej preci nedela inhouse motor. ale mozna se pletu a pak jsem vul.
Dantechno Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2012 Jasny je to Seiko inhouse akorat v TH Stepino tomu nemuze rozumet , ten videl Heuerky z rychliku
Stepino Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2012 @Dantechno - diky nacelniku ze ses me zastal mimochodem mozna i grand carrera calibre 36 RS calliper je inhouse, ne? ale zenith el primero co? No ale mozna, kdyz to ted oboji patri pod LVMH tak je to jedna znacka? Dlouho jsem nic nepsal a koukam ze asi dlouho nic nenapisu.
Chumpus Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2012 (upraveno) Je fajn, že TH s tím šel naplno ven, ale ta oblbovačka z minulých dob způsobila, že hodně lidí to opravdu považuje za inhouse. A to samozřejmě není pravda. To by pak každá firmička, která si upraví 7750, měla inhouse. Zkráceně: žádná diskuse se o tom vést nemusí. Pravdou ale je, že kdyby Seiko dělalo u 6s37 tak pěkný rotor jako má TH, tak by ty hodinky vypadaly zase o kus lépe (teď už to neplatí, vše je pod Anantou). A Štěpáne ty piš, nějak se ty příspěvky od gcomů a podobným přebít musí. EDIT: a ještě bych dodal, že 300 SLR jsou naživo celkem nudné hodinky. Vůbec mě nezaujaly. Upraveno 13. dubna 2012 uživatelem Chumpus
gcom Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2012 V 12. 4. 2012 v 12:06, 'Stepino' napsal: ty vole nevim co jsi GCOMe zac ale Tvoje prispevky jsou uplne vo HOvNE. jaky inhouse? je to prevzety seiko- jsi tu novej nebo to za Tebe pise nekdo jinej nebo nectes ? EDIT: temahle prispevkama se dostavame na uroven mimibazaru a jinych podobnych for kde se jen pinda "jeeee" "oooo" " to je ale krasne" "to je miloucke" EDIT 2: videl jsi je na zivo? v porovani s jinejma to zas takova slava neni - aspon teda pro me EDIT 3 dal jsem si tu praci kdyz ty jen pises ale nic nectes Hi, I'm J.C. Babin the CEO of TAG Heuer, and YES, the new Caliber 1887 is based on a SII (Seiko Instruments Inc.) TC78 platform developped and patented in 1997 (filing) and eversince produced in very limited quantities, apparently for Junghans and Seiko watches in Japan. No tak to fakt sorry za názor. Nechápu, proč do mě jdeš, jak kdybych ti tímhle ublížil... Měl jsem za to, že je tenhle kalibr od TH, alespoň tak jsem to prostě vždycky vnímal a dokonce to mám někde v knížce nebo katalogu... Když se mi něco líbí, napíšu to sem stejně tak, jako když s něčím nesouhlasím. V ruce jsem je neměl a tvůj subjektivní názor mě absolutně nezajímá...
Stepino Odesláno 15. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2012 jedna vec je nazor a druha vec je kvalita pripsevku. kdyz se podivam na poslednich par prispevku v sekci Tag Heuer tak jich tu par mas, ale zadny z nich nema zadnou vyssi hodnotu pro toto forum. chapu slova obdivu v sekci tomu urcene. no a taky jsem asi nemel svuj den a tak jsem mel potrebu napsat co si o tom myslim. kdybys nemel 100 prispevku tak si myslim ze honis 50 prispevku abys nam mohl prodat nejaky inhouse.omlouvam se a priste uz nic nenapisu.
Jirka68 Odesláno 15. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2012 Stepino - jen piš. Gcom napsal svůj názor a ty jsi napsal svůj. Vzhledem k tomu, že tohle je diskusní fórum, tak je to snad v pořádku. Nemusí být přece všechny příspěvky o "souhlasím s tebou v plném rozsahu".
gcom Odesláno 17. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2012 V 15. 4. 2012 v 13:43, 'Stepino' napsal: jedna vec je nazor a druha vec je kvalita pripsevku. kdyz se podivam na poslednich par prispevku v sekci Tag Heuer tak jich tu par mas, ale zadny z nich nema zadnou vyssi hodnotu pro toto forum. chapu slova obdivu v sekci tomu urcene. no a taky jsem asi nemel svuj den a tak jsem mel potrebu napsat co si o tom myslim. kdybys nemel 100 prispevku tak si myslim ze honis 50 prispevku abys nam mohl prodat nejaky inhouse. omlouvam se a priste uz nic nenapisu. Ok, hele, kašlem na to ... Já jsem na jednu stranu rád, že mi někdo pročistil info o cal1887 BTW příspěvky nehoním, obchoduji tu od začátku a nejsem tu zas tak novej. Bohužel nemám moc času na brouzdání, tak se tu vždy na deset minut objevím a okomentuji, co se mi líbí/nelíbí.
utrejch Odesláno 17. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2012 Ja to za inhouse povazuju. Sice ho vyvinulo seiko, ale je zcela vyraben TH takze porovnani s upravami s 7750 je mimo ... dokonce si myslim, ze na nej ma TH vysadni prava a ze ho seiko nemuze pouzivat, s cimz si ovsem nejsem jistej ...
Chumpus Odesláno 17. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2012 Seiko ho samozřejmě normálně používá. Kalibr TC78, který si TH mírně modifikoval, je jenom jinak pojmenovaný strojek 6S37. Ten lze kromě Seiko chronografů najít např. i u Erhard Junghans a pravděpodobně i jinde. Když se rozebírala ta podobnost kalibrů, tak na wus zaznělo: they are ?basically? the same movement with a new plates and bridges. Jestli má TH na něco výhradní práva, tak to bude ta jejich úprava. To zmatení s inhousem a následnými nehezkými reakcemi je následkem jejich ofic. press release, kde stálo toto: ?The Calibre 1887 is the fifth movement designed 100% in-house by TAG Heuer? Což je samozřejmě lež
parnass Odesláno 17. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2012 otázka je, jak definujete inhouse.... před časem jsem psal, že případ kalibru 1887 je na diskusi dovedu si zjednodušeně řečeno představit 3 situace 1) firma vyvine sama kalibr a sama ho používá (např V4) - pak je to mimo diskusi inhouse 2) firma kupuje ETU a montuje do pouzdra - pak to mimo diskusi není inhouse 3) firma koupí licenci, něco doupraví a následně sama vyrábí (příklad 1887) - no a to je na diskusi..je to pak inhouse nebo ne?????? V 17. 4. 2012 v 11:20, 'Chumpus' napsal: Seiko ho samozřejmě normálně používá. Kalibr TC78, který si TH mírně modifikoval, je jenom jinak pojmenovaný strojek 6S37. Ten lze kromě Seiko chronografů najít např. i u Erhard Junghans a pravděpodobně i jinde. Když se rozebírala ta podobnost kalibrů, tak na wus zaznělo: they are ?basically? the same movement with a new plates and bridges. Jestli má TH na něco výhradní práva, tak to bude ta jejich úprava. To zmatení s inhousem a následnými nehezkými reakcemi je následkem jejich ofic. press release, kde stálo toto: ?The Calibre 1887 is the fifth movement designed 100% in-house by TAG Heuer? Což je samozřejmě lež
Chumpus Odesláno 17. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2012 V 17. 4. 2012 v 11:52, 'parnass' napsal: 3) firma koupí licenci, něco doupraví a následně sama vyrábí (příklad 1887) - no a to je na diskusi..je to pak inhouse nebo ne??????Z mého pohledu ne. Pod inhouse si představuju, že si to firma udělá od začátku sama. Licence (navíc pochybná jako u TH) mi nestačí. To bych pak mohl označovat staré strojky Durowe v hodinkách od Schauera za inhouse jenom z toho důvodu, že Schauer vlastní práva na značku Durowe
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se