Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsou tu ke stažení hodinářské knihy a učebnice. Popisovat to je zbytečné, stejně se člověk nejlíp naučí vlastními chybami :) Jsou to jen primky a tohle je celkem jednoduchá demontáž.

• Odpovědi 312
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ahoj,

mám několikery Prim Sport II a mlží se mi.

Byl by tu někdo schopný a ochotný mi je přetěsnit? A případně vyměnit sklíčko? Ideálně z Ostravy nebo okolí.

Jde o původní nerenované Primky.

Díky

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

Jestli se do nich nešahalo, tak sklíčko bude asi těsnit. Ale už nemusí těsnit korunka a těsnění pod víkem může být v háji. Pokud vyměníš korunku za tu co drží vodo a dáš nově těsnění mělo by se to snad zlepšit. Tady to není problém udělat zvládl bys to aj sám. Je to otázka 5 minut. Pokud není sklo prasklé tak ho neměnit pouze vyleštit. Nové nemusí držet vodo. Pracuji v OVĚ takže kdyby si to nezvládl sám, a sehnal si korunku a těsnění jsem schopný ti to udělat.

Upraveno uživatelem Georg.S
Odesláno

Právě že na jedněch je sklíčko naprasklé a na jiných jsou zase takové vrypy.

Co se týká výměny korunky apod, nikdy jsem nic takového nedělal, nemám ani žádný vercajk. Ale možná pod dohledem někoho zkušeného bych se i pokusil...

Odesláno

Pokud je sklo naprasklé tak vyměnit. Co se týče nějakých vrypů tak jsem se zprvu divil co vše se dá přeleštit. Výměna sklíčka u sportů pokud se chce aby to bylo 100% vodo tak se to řeší prý lisem. Já jsem to vždy dělal ručo ale za vodo jsem neručil a prsty mně bolely jak sviňa. S drobnými opravami jak se bavíme jsem začal taky nedávno. Před rokem a půl jsem začal teprve primky sbírat. Brzy zjistíš že to není zas taky problém aby sis to neudělal sám a běhal za hodinářem s výměnou korunky nebo s vyleštěním skla a dával za to velké prachy. Doporučuji si z alliexpresu z číny objednat základní hodinářské vybavení (precizní šroubováčky, pinzetu, kleštičky i pavouka na skla koupíš ...) vše za pár šupů, na takové občasné domácí práce to stačí. Jinak nejlíp se člověk naučí chybama a když nevíš najdeš tady na fóru nebo se dá i stáhnout literatura. Není na škodu si koupit nějaké šroty za kilo, rozložit do mrtě a znovu složit, člověk trošku zjistí jak co patří a tak. Co se týče dílu tak se na parexo vyprdni. Jediné co jde tak je korunka na Igeny. Nejlepší je hledat a kupovat staré zásoby. Elton je prý momentálně pro díly nedostupný, jen celé renovace i to prý teď nějak omezil. Tak v kostce.

Odesláno

Poradíš, kde sehnat korunku, těsnění, sklo apod?

Jinak mám 4x Prim Sport II, v podstatě to jsou všecko "šroty" za pár šupů, ale plně funkční a nositelné. Jen se mi teda mlží, což mě nebaví.

Na aliexpress mrknu, jen nevím pod jakým názvem to hledat. Hodinařinou jsem nepolíbený, poradíš mi nějakou sadu z toho AE?

Díky moc.

Odesláno

Něco se dá koupi na nejpanskehodinky.cz, ale myslím že je to taky parexo. Ale těsnění se dá použít. Sklo bych asi vzal z jiných ps2 a vyleštil. Musíš holt kvůli ND koupit celé hodinky. A korunka je problém. Já mám ještě z eltonu jsem stihl koupit ale to mám pro sebe. Jestli je to korunka pohledově dobrá tak bych ji neměnil udělal bych to ostatní a zkusil u hodináře těsnost. Když by to nebylo tak potom bych zkusil vyměnit korunku. Sem tam se korunka objeví na antikhodinky.cz. Rozhodně navštiv antikprim.cz. Na AE je tam toho spousta vše je stejné záleží jen na ceně. Zadej watchtools a naskočí ti tam toho hafo.

Odesláno

Lenze on chce aby sa mu nemlzili, teda nejaka ta vodotesnost, takze sklicko z druhych ps2 nepripada v uvahu. Pri dalsom nasadeni uz nebude tesnit. Klasika kupit nove armovacie a dat hodinarovi nech to tam nalisuje.

Odesláno

Pokud je sklo naprasklé tak vyměnit. Co se týče nějakých vrypů tak jsem se zprvu divil co vše se dá přeleštit. Výměna sklíčka u sportů pokud se chce aby to bylo 100% vodo tak se to řeší prý lisem. Já jsem to vždy dělal ručo ale za vodo jsem neručil a prsty mně bolely jak sviňa. 

Výměnu armovaného skla u sportů holýma rukama bych rád viděl na vlastní oči. Je to můj osobní vlhký sen. Zatím se mi nepodařilo si ho splnit.

Odesláno

Království za informaci, kde sehnat vodotěsnou korunku :-)

Btw lze na Aliexpress sehnat nějaké udělátko na zalisování skla? Pokud ano, co hledat? něco jsem tam viděl, ale vypadá to, že tím "lisují" dýnka

Odesláno

Království za informaci, kde sehnat vodotěsnou korunku :-)

Btw lze na Aliexpress sehnat nějaké udělátko na zalisování skla? Pokud ano, co hledat? něco jsem tam viděl, ale vypadá to, že tím "lisují" dýnka

V Eltonu. Některé těsní.

Odesláno

Výměnu armovaného skla u sportů holýma rukama bych rád viděl na vlastní oči. Je to můj osobní vlhký sen. Zatím se mi nepodařilo si ho splnit.

Možná to zní blbě, ale povedlo se mi to i  u I genů, nikde jsem před tím neslyšel že to nejde tak jsem to zkusil. Šlo to ven, řekl jsem si že to půjde i dovnitř. Sice mi to zabralo i půl hodiny, ale nakonec se to povedlo. Místo lisu, což jsem nedělal u sportu se mi podařilo použít psací stůl, pod jehož nohu jsem strčil hodinky a pak jsem si na něj přisedl. Samozřejmě opatrně a přes krytí. Jinak se rád nechám poučit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...