m.n. Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Tam by ti fungovala jakákoliv 12V řídící jednotka . Třeba i ta za 900 kč na Aukru. Jenom by jsi musel upravit patici na žárovku. Její napojení totiž nemá žádný vliv na elektroniku auta, kromě napojení na 12V soustavu. Řídící jednotka je totiž takový honosný název, ve skutečnosti to je trochu vylepšené trafo . A já mám pocit, že jeden o koze a druhý o voze. Já se nebavím o trafu, ale o řídící jednotce. Ty mluvíš o tomto: a já o tomto:
Dantechno Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Jeremy ja ti to posteluju - mam se svetlama kladne reference.
jirka404 Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 A já mám pocit, že jeden o koze a druhý o voze. Já se nebavím o trafu, ale o řídící jednotce. a já o tomto: Bavíme se o stejném . Vždyť uvnitř je jedno trafo, pár odporů a dvě relátka a nějaký polovodiče (nejsem elktrotechnik, takže v odborných výrazech se nevyznám) , prostě nic složitého, co by mělo stát 8000 kč.
jirka404 Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Takto vypadají "střeva" . Sice je to z BMW, ale systém je stejný.
m.n. Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Vždyť já mám BMW. Ale ty "čipy" atd. na fotce mi nepřipadají jako obyčejné trafo... ;-)
m.n. Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 A imho se dá do té jednotky vstoupit z diagnostiky, takže si nemyslím, že jakákoli jednotka za 900Kč z aukra to nahradí... Ale mě je to vlastně jedno, já si všechna svá auta udržuji v originálním stavu a nic nebastlím. Kdybych náhodou nenašel, že ta jednotka je opravdu od Valea a dá se koupit jako aftermarket, tak bych těch 8500 v Renocaru vysolil a neřekl ani popel...
jirka404 Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Vždyť já mám BMW. Ale ty "čipy" atd. na fotce mi nepřipadají jako obyčejné trafo... ;-) Psal jsem nadneseně "vylepšené trafo" , které v pohodě nahradí jakékoliv jiné za 900 z Aukra .
Jeremy Odesláno 11. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2012 (upraveno) ja nejak nechapu, jak nekdo muze mit X5 a snazit se si neco opravit doma na kolene svepomoci Hele to je jednoduchý - minulej tejden jsem měnil prasklou žárovku předního blinkru. Protože je to zábava, protože je bezpečnější to vyměnit hned sám, než se hrabat někam do servisu a protože člověk ušetří pětikilo. Interiérový lišty jsem si měnil taky sám, ze stejných důvodů.. Co je na tom špatnýho? Kdybych něco zkazil ještě víc, holt bych frčel do značkovýho a styděl se - ale zatím se mi to nestalo nikdy.. Jo - a jsem línej se někam táhnout.. Upraveno 11. března 2012 uživatelem Jeremy Zapomněl jsem na hlavní důvod (na konci)
sibirnaya Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 (upraveno) listu chapu, zarovku taky, tam nemas co z...vit, i kdyz ja jsem na to uz docela linej, ale stelovani svetel? Upraveno 11. března 2012 uživatelem sibirnaya
Jeremy Odesláno 11. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2012 listu chapu, zarovku taky, tam nemas co z...vit, i kdyz ja jsem na to uz docela linej, ale stelovani svetel? Nojono, vycházel jsem z toho, že tam ten šroubek fakt je.. takže to není zas až takový umělecký dílo.. ale ten mamlas mi tam holt rozhasil něco víc.. No a když vidím, že to nezvládnu, tak hold se pofrčí do servísu.. (Blbý je, že zejtra v 5 ráno jedu do Zlína :-(((
m.n. Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Je pravda, že třeba se Zetkem jezdím do servisu i s tou žárovkou :-D Tam je tak málo prostoru, že to vždycky po 20 minutách vzdávám a jedu si to nechat udělat... :-D
jirka404 Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 (upraveno) Nojono, vycházel jsem z toho, že tam ten šroubek fakt je.. takže to není zas až takový umělecký dílo.. ale ten mamlas mi tam holt rozhasil něco víc.. No a když vidím, že to nezvládnu, tak hold se pofrčí do servísu.. (Blbý je, že zejtra v 5 ráno jedu do Zlína :-((( Vytáhni si štekr ze snimače a světla ti skočej do neutrálu (prostředek). Upraveno 11. března 2012 uživatelem jirka404
Jeremy Odesláno 11. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2012 No ta žárovka u předního světla byla zralá na dětský ručičky - musel jsem sundat hodinky, dokonce :-D
Jeremy Odesláno 11. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Vytáhni si štekr ze snimače a světla ti skočej do neutrálu (prostředek). Já to radši nechci podělat, holt nebudu chvíli nikoho oslňovat :-)
adamo Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Odesláno 12. března 2012 ...hoši v KP Designu... vidím, že jezdíme do stejného servisu
sibirnaya Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Odesláno 12. března 2012 ja jezdim k Lunackovi, kdyz uz mam po zaruce, a su spokojenej..
m.n. Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Odesláno 12. března 2012 Tam jsem nikdy nebyl, známej jezdí se Z4M a M3 a dalšími auty k Morisákovi, ale byla tam docela čekačka, když jsem se chtěl objednat, takže jsem zvolil ten KP Design a chybu jsem neudělal. Zatím mi teda servisovali jen jedničku, Zetko jsem tam nedával, protože to parkuju v garáži 200km od Brna a je mi líto ho tahat na takové dlouhé trasy, takže to servisuju na severní moravě...
adamo Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 (upraveno) Na severu někoho vyzkoušeného máš? Jenom pro případ nouze by se kontakt hodil. Klidně SZ, díky. Upraveno 13. března 2012 uživatelem adamjursa
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se