Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

byl jsem na STK s X5 - do té doby mi svítilo všechno normálně, nikdo na mě neblikal, že voslňuju, viděl jsem v noci parádně.

Frajer z technický mi ukázal, že mám rozhašený světla - na takový tý jejich mašině.. No a seřídil mi je, podle těch čárek tam..

No a večer jedu dom a obě světla mi svítěj tak cca 10m před auto a bez dálkovejch tak nevidím nic.

Přitom po zatáčce, nebo po zapnutí světel, nebo po kopci, když se světla přenastavujou, tak je vidět, že vejš ukážou, ale pak se zase vrátěj na těch 10m.

Zkoušel jsem to zase stejným šroubem vrátit, ale není to vono - levý světlo jakž takž jo, ale pravý je furt dole :-(

Netušíte, jestli mám šanci to doma vrátit (jak jestli existuje nějaká cesta, jak nakalibrovat to "adaptivní"), nebo mám vyrazit někam do servísu?

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Tada
Odesláno

Ahoj,

byl jsem na STK s X5 - do té doby mi svítilo všechno normálně, nikdo na mě neblikal, že voslňuju, viděl jsem v noci parádně.

Frajer z technický mi ukázal, že mám rozhašený světla - na takový tý jejich mašině.. No a seřídil mi je, podle těch čárek tam..

No a večer jedu dom a obě světla mi svítěj tak cca 10m před auto a bez dálkovejch tak nevidím nic.

Přitom po zatáčce, nebo po zapnutí světel, nebo po kopci, když se světla přenastavujou, tak je vidět, že vejš ukážou, ale pak se zase vrátěj na těch 10m.

Zkoušel jsem to zase stejným šroubem vrátit, ale není to vono - levý světlo jakž takž jo, ale pravý je furt dole :-(

Netušíte, jestli mám šanci to doma vrátit (jak jestli existuje nějaká cesta, jak nakalibrovat to "adaptivní"), nebo mám vyrazit někam do servísu?

Přesně tohle dělá naše 330ci E92 - a servis nepomáhá, respektive nejdéle za pár dní se světla zase nastaví tak, že svítí jen do země...

Odesláno (upraveno)

Na STK mají všeobecně tendenci štelovat světla směrem dolů a tím zk***ví celou sestavu. Proto je nejlepší nedovolit jim na to sahat.

Xenony mají štelování na imbus, jeden je pod plechem nahoře, takže se imbus prostrčí vrchem a musíš se trefit do díry.Druhý je nad startérem xenonů a je to takové ozubené kolečko.

Jenže problém je v tom, že když to budeš dělat doma, tak to nikdy neseřídíš přesně-(budou mít tzv.rozštěp)

Xenony mají na nápravách čidla,které sama staví světla podle zatížení a proto lze xenony seřídit pouze na testru, který mají pouze v BMW servisu - běžným servisům se to nevyplatí kupovat, protože zase tolik bavorákú nedělají. Jde o to sladit ty snímací čidla a "houpačky" ve světlech, takže neváhej a upaluj do BMW servisu :D .

Tada - nech si vyměnit snimač náklonu na nápravě :) .

Upraveno uživatelem jirka404
Odesláno (upraveno)

To je nějaká kachna s těma testrama. Normálně se seřídí světla jak u každého jiného auta, automatika si hýbe světlama jenom při změně zatížení,včetně brždění, akcelerace atd. Na STK jelito zřejmě špatně nastavilo regloskop a už to bylo.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Tak touto škatulkou se nastavuje základní nastavení rozsahu xenonových světlometů u vozidel s proměnlivým nastavením :) . Kdo nevěří, ať se pustí do štelování před regloskopem, nebo doma před bílou stěnou :D .

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Taky jde asi o to, jestli má Jeremy problém jen s nivelací nebo s adaptibilitou.

Jinak trošku OT, ale když jsme u těch xenonů, tak mě na jedničkovém bávu přestal svítit jeden xenon, zkusil jsem jen zaměnit výbojky, víc nezvládnu se svou šikovností, čímž jsem si ověřil, že bude chyba někde jinde. V servisu mi přes diagnostiku potvrdili, že je špatná jednotka a že nová je za 8500Kč a že druhovýroba není a jinde se to koupit nedá... Tak jsem sedl k netu a podle čísla dílu zjistil, že je to jednotka od Valea, která se dává i do spousty dalších aut (namátkou A4, Q7, Touareg...) a v autokelly ji mají za 2800 vč.DPH, takže velká pohoda.

Upraveno uživatelem m.n.
Odesláno (upraveno)

Chlapi proboha, to vám to mám namalovat, nebo to nechcete pochopit ????? Jestliže se začnu vrtat to nivelace světel zcela si tím rozhodím systé spolupráce mezi nivelací a snímačem. Lidově řečeno něco jiného mě říká světlo a něco jiného mě hlásí škatulka do ŘJ !!!!!!! Proto je nejdříve třeba sjednotit data ze snimače a ze světla a potom se teprve můžu hrabat se stranovým a výškovým seřízením. A proto se používá tahle škatulka (kromě jiného). Doufám, že už jste pochopili na jakém systému tyto světla pracují.

Mám takové tušení, že pro vás měli u BMW nechat ty štelovací kolečka na palubce :D .

Upraveno uživatelem jirka404
Odesláno

asi by bylo vhodný zajet na příslušnou STK a tam je seřvat čtyřtaktně s přeplňováním. Nebo aspoň jemně upozornit že právě přišli o zákazníka protože strkají svý špinavý pracky do věcí do kterých se nemají co šťourat. Tahle jejich mánie se táhne odpradávna. Kdo někdy jezdil starou škodovkou, určitě někdy zažil seřízení emisí. Do toho už šťourat nemůžou tak aspoň hrabou do světel.

Odesláno

Aha, takže na světlech je senzor, který vidí, kam světlo svítí a světlo samo šteluje podle toho kam svítí... chytré autíčko.

Odesláno

přesně tohle samý udělali na technický u tatíkovo 407. Do technický mu svítily xenony parádně, pak se v tom nějakej blb porachal a snažil se je seřídit, a teď nemůže v noci bez dálkovejch skoro jezdit. Tlumený mu svítěj 10m před auto a pak tma jak blázen. Štelovat se to nesnažil...asi s tím poputuje do Peugeota Posted Image Je to prostě na ránu...

Odesláno

a v autokelly ji mají za 2800 vč.DPH, takže velká pohoda.

jo ale musíš se podívat kdo to vyrábí,aby ve finále ti to neudělalo ještě větší bordel a nakonec to vzdáš a půjdeš tam kde tomu nejlíp rozumí :smile_anim:

Odesláno

O čem to mluvíš? Vyrábí to Valeo a ta stará "originální" jednotka za 8500Kč, která odešla je ta totožná, kterou jsem koupil v AutoKelly a když říkám totožná, tak naprosto totožná :-) A měnili mi to hoši v KP Designu, což jsou tady v Brně vedle Morisáka snad největší machři na BMW, takže jsem byl tam, kde tomu nejlíp rozumí.

Odesláno

O čem to mluvíš? Vyrábí to Valeo a ta stará "originální" jednotka za 8500Kč, která odešla je ta totožná, kterou jsem koupil v AutoKelly a když říkám totožná, tak naprosto totožná :-) A měnili mi to hoši v KP Designu, což jsou tady v Brně vedle Morisáka snad největší machři na BMW, takže jsem byl tam, kde tomu nejlíp rozumí.

Tam by ti fungovala jakákoliv 12V řídící jednotka :). Třeba i ta za 900 kč na Aukru. Jenom by jsi musel upravit patici na žárovku. Její napojení totiž nemá žádný vliv na elektroniku auta, kromě napojení na 12V soustavu. Řídící jednotka je totiž takový honosný název, ve skutečnosti to je trochu vylepšené trafo :) .
Odesláno

to valeo jsem přehlíd,neříkám že v autokelly je všecno na prd a už vůbec netvrdím že máš špatného servisáka,já taky nechodím do škodovky,a to jenom proto že ten můj je daleko schopnější,fakt jsem to přehlídl a domníval jsem se že by šlo o čínu,což jsou ze 70% autokelly zásobeny

Odesláno

to valeo jsem přehlíd,neříkám že v autokelly je všecno na prd a už vůbec netvrdím že máš špatného servisáka,já taky nechodím do škodovky,a to jenom proto že ten můj je daleko schopnější,fakt jsem to přehlídl a domníval jsem se že by šlo o čínu,což jsou ze 70% autokelly zásobeny

Tak to jsi na omylu. V Kelly prodávají téměř 70% dílú od prvovýrobcú. Nemůžu mluvit za jiné značky, protože kupuji většinou díly na bavoráky, ale například přední i zadní těhlice jsou sice China, ale ty se montují do aut i v Mnichově :) , jen v prodejnách Kelly jsou u nich obroušeny nálitky BMW. Takže ať kupuješ, kde kupuješ stejně je to většinou China :D .

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...