Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Díky RomanP. Už jsem u Higuchi-inc objednal černý itanový samurajky (SBDA001/Black Dial - Seiko Ti Divers 200M Automatic), jsem zvědavý, jak to celkově proběhne (platba, doprava, dodávka, clo a DPH) - dám vědět.

Věřím, že hodináře budu potřebovat jenom na zkrácení tahu:-) nebo bych to mohl zvládnout sám?

• Odpovědi 239
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ja myslim ze kazdej trochu manualne zrucnej clovek to zvladne :D

P.S. jak mi prisly musel sem je mit na ruce, predstava cekat do druhyho dne nez dojdu k hodinari byla desiva :-(

Odesláno

No, já jsem hodně levej, moje předchozí hodinky byly taky titanový Seika, ale quartz chronograf (never more:) a tah mi zkracoval hodinář při koupi v Evromu. Jsou už úplně mrtvý, takže to na nich můžu natrénovat:) ale vůbec nemám představu, jak na to.

P.S. Taky je budu chtít mít hned na ruce, už aby tu byly:)

Odesláno

Mám taky white samurai, a vím, že kdybyto bylo nutné, do ALTRA je nikdy nepošlu. Jednou mi tam vyměňovali baterii na plně funkčních SQ100 a hodinky mi došly za 14 dní poškozené zpět. Prý vadná cívečka - závada způsobená neodborným zásahem. Já přitom do nich nikdy nelezl:-(.

Co s nimi, když ani nejsou ochotni nějaký model Seiko dovézt na objednávku (jednou jsem to zkoušel).

Odesláno

Jak jsem psal, dealer na prd. Neseženou nic krom quartzu a ještě haní ověřené obchody. Z Divers mají jeden model a to ještě u nějakého zpřáteleného obchodníka. Není nad flexibilitu místních členů :-)

Odesláno
postupuj podle navodu tadyhttp://www.pmwf.com/Watches/WatchTools/BraceletSizingTools/AFBraceletSizingToolUse.htm#HOW%20TO%20resize%20the%20SEIKO%20SKX779K/SKX781K%20MONSTER%20bracelet

Díky moc, ale ten návod mě coby nepříliš jemného mechanika poněkud vyděsil:)

Uvidíme, až hodinky dorazí, kdyžtak si je do návštěvy hodináře vezmu přes neoprén :-)

A díky všem za tipy na hodináře!

Odesláno

No dva maly sroubovacky a maly klesticky a mel sem to hotovy zachvilku a zatim to i drzi :D

A zkraceny je mam o 4 clanky, a to sem se bal ze na moji malinkou ruku odeberu 1/2 tahu :D

Odesláno
pku : Tak zkus tu alfu, nikdo tady o ni nepsal špatně...naopak. Ten chlapík co jsem u něj byl je o několik paneláků dál v prostorách bývalé  "kočárkárny" a já kolem toho jezdil strašnou dobu a až když jsem se začal zajímat o hodinky, tak se mi to nějak spojilo. Člověk si takových věcí nevšímá dokud se o ně nezačne sám zajímat. Oscanuj Prosek, i tam někdo bude.

Alfu mohu doporucit, moje Samuraiky tam byly take, sice jen na ruce, ale byly. mel jsem tam nekolik hodinek a vse k naproste spokojenosti a ma tam i dost pekne remeny. Samuraiky mi vynikly na ruce az s kuzi o:)

Odesláno
RomanP: Jsem z Prahy (9) a opravdu nevím, kam bych vešel. Mám spíš přehled o tom, kde dělají dobře věci na focení. Za nějaký tip na dobrého hodináře v Praze bych byl vděčný, díky.

Martin Bláha, Na břehu 9 , Vysočany.

Odesláno
Už jsem u Higuchi-inc objednal černý itanový samurajky (SBDA001/Black Dial - Seiko Ti Divers 200M Automatic), jsem zvědavý, jak to celkově proběhne (platba, doprava, dodávka, clo a DPH) - dám vědět.

Dodávka se bohužel protáhla kvůli nějakému limitu na kreditní kartě, o kterém jsem ani nevěděl, f.ck!

Už se nemůžu dočkat ....

Odesláno

To Baker: černá se fakt k Samurajům hodí (japonský meč má často černou pochvu i rukojeť:-), jenom mi ten řemen připadá trochu těsný, ale někdo to tak má rád, já mám radši volnější ...

Odesláno
Mám jeden Hirsch Leonardo černý, mírně poškozený. Půjčím ho v pátek Kamilovi, ten ho ozkouši na Samurajích (zdá se, že má teď černé i oranžové :)), nafotí a předvede na fóru k posouzení, pokud bude teda tak hodný. Tyhle řemínky vypadají moc dobře, ale dost blbě se mění, při jednom měnění jsem do něj drbnul a trochu poškodil :(.

Zkouseli jste to ? Jak to dopadlo ? Dik

Odesláno
Už jsem u Higuchi-inc objednal černý itanový samurajky (SBDA001/Black Dial - Seiko Ti Divers 200M Automatic), jsem zvědavý, jak to celkově proběhne (platba, doprava, dodávka, clo a DPH) - dám vědět.

Dodávka se bohužel protáhla kvůli nějakému limitu na kreditní kartě, o kterém jsem ani nevěděl, f.ck!

Už se nemůžu dočkat ....

Současný stav ...

Tracking.jpg

Hodinky poměrně svižně dorazily z Japonska na celnici, jsem zvědavý, jak si tam pobudou :(

Odesláno

Už se nemůžu dočkat ....

Hodinky poměrně svižně dorazily z Japonska na celnici, jsem zvědavý, jak si tam pobudou :(

Samurai už dorazil! 2 dny a 19 hodin z Japonska na celnici, ke mně potom za další den a 22 hodin, zaplatil jsem nějaké to DPH ... celkem to vyšlo na cca 6 KCZK, slušný. Líbí se mi moc, hodinky jsou sice trochu větší a těžší, než jsem čekal, ale jsou super čitelný. Teď si s nimi budu chvilku hrát, naučím se nastavovat čas, ovládat tah a tak :-)

Odesláno

Moje první dojmy z hodinek Seiko SBDA001 - titanový samurajky s černým ciferníkem. Mimochodem, proč se jim říká Samurai? Oficiální název to asi není, našel jsem to označení jenom na fotce tady http://www.higuchi-inc.com/samurai-4.jpg ... ?

Hodinky hezký, dobře čitelný, po krátkém zvykání velikost i váha OK - měl jsem předtím menší a lehčí. Líbí se mi skoro plynulý pohyb vteřinovky. Trochu jsem měl problém s nastavením přesného času, hodinky nejde "zastavit" jako quartzky. Po prvním sledování (8 hodin přes noc) neuhnuly ani o vteřinu, stejně tak po prvních 24 hodinách, ale dnes ráno po 8 hodinách šly pozadu o cca dvě vteřiny, teď už o 3. Raději bych, kdyby se předcházely:) Trochu mě zklamal Lumibrite, hodinky svítí zatraceně málo. Kamarád má (6x dražší) lehce podobný ocelový Tag Heuer, a ty svítí pořád tak, že se u nich dá skoro číst pod peřinou:)

Nicméně za ty prachy jsou super a dobře se hodí k mému Subaru:) ... a Higuchi je borec!

Odesláno

název stejně jako monstrům, tuna-can-ům, white knight-ům... dali jejich fandové, není to žádný oficiální název, ale oblíbené modely většinou nějaké jméno dostanou :) ale název myslím sedí - právě na té fotce jdou myslím celkem vidět paralely právě třeba s těmi tradičními jap. stavbami..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...