Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nedá mi to se nezeptat: Je tam uvnitř tlumič nárazu incabloc?

Odesláno

Nejsem si jist, zda to jsem patří, ale za optání se člověk nic nedá.. :)

Mám doma tyto žluté Igeny, kalibr klasika 68.3 bez třetišroubku s tlumičem KIF. Co mě na nich zaráží je jiný, tučnější font na datumovém věnci - vypadá stejně, jako písmo na výše odkazovaných IGENech, porovnával jsem to s dalšími Sporty co doma mám (vše 68.3).. Je to nějaký mezistupeň ve výrobě, nebo kreativita nějakého hodináře? I když mi moc nejde do hlavy, při jakém servisním zásahu by bylo zrovna datumový věnec třeba měnit..

Foto zde:

post-3814-0-01168400-1392029508_thumb.png

• po 3 týdnech...
Odesláno

Sorry za částečný OT. Dotaz pro znalejší - dával jsem dnes k hodináři na servis strojek 68.1 Incabloc a vznikla polemika, zda je v pořádku varianta s tříramennou i dvouramennou setrvačkou. Díky za vysvětlení. 

Odesláno

Sorry za částečný OT. Dotaz pro znalejší - dával jsem dnes k hodináři na servis strojek 68.1 Incabloc a vznikla polemika, zda je v pořádku varianta s tříramennou i dvouramennou setrvačkou. Díky za vysvětlení. 

To co jsem vypozoroval - dvouramenná hladká setrvačka bylo u PRIM strojků jen velmi krátné intermezzo - dá se najít v posledních kal. 50-57 (např. 50.1, 52.1) a v prvních kal. 66 a 68 (pouze 66, 66.1 a 68). Předtím se dělaly dvouramenné s vyvažovacími kolíčky a potom už tříramenné hladké.

Sám jsem na ni u strojku 68.1 nenarazil, ale to neznamená, že se tam nemohla ještě vyjímečně vyskytnout při doběhu výroby. Když se přecházelo ve výrobě mezi typy setrvaček, byl u některých typů strojků výskyt obou druhů setrvaček (např. u posledních typů kalibru 50-57). To co popisuji je vypozorováno na stovkách kusů strojků, ne z dokumentace  :) 

Odesláno (upraveno)

Dvouramenná setrvačka je celkem vzácnost. Osobně jsem ji viděl jen ve strojku 66 a 68.

Upraveno uživatelem t.p

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...