ToF Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2012 Zdravim, Pozvolna se chystám přidat mezi ty, co v podstatě náhodou zavítaly na tohle diskuzní fórum a záhadně se nakazily Teď si procházím procesem výběru ve fázi, že mám pár kandidátů už v podstatě vybraných. Jedním z kandidátů jsou i Zenith El Primero - http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/3/9/58 Hodinky sem viděl naživo u Dušáka a líbily se mi. Nicméně co mě trochu hlodá je pár zmíněk na tomhle fóru o problémech se servisem Zenithek a i jejich případnou prodejností dál. Jak to teda je? Je servis pro Zenith vážně horší/dražší než třeba u Breitling, IWC nebo Rolex? Taky ta případná pře-prodejnost mě trochu zajímá. Chápu že Rolex je něco jako oběživo a těžko na tom budou Zenithky podobně, ale taky bych nechtěl čekat měsíce na jejich prodej, kdyby mi třeba nevyhovovali. Každopádně předem díky za info. Tomáš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2012 Pokud chceš kupovat hodinky a vybíráš s předpokladem, že je prodáš dál, nezbývá v dostupné kategorii nic jiného než "ten Rolex".Jinak Zenith s ElPrimero strojkem je prostě klasa a v ceně Subů máš daleko působivější (a imho i kvalitnější) strojovnu na zápěstí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ToF Odesláno 5. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2012 Tak já sem nechtěl říct, že se jich hned hodlám zbavovat, ale co kdyby. Ono totiž ikdyž to bude znít asi dost divně, tak moje poslední hodinky byly hodně obyč. Festiny - akorát že teda asi před 12ti lety a od tý doby sem žádný nenosil. Takže vlastně by to pro mě byly první mechaniky vůbec. Ten výběr je fakt dost dilema... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ToF Odesláno 5. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2012 Mimochodem, další 2 kandidáti co zvažuju jsou IWC Spitfire (starší model, ref. IW371702) a Breitling Transocean Chronograph. Breitlingy sem naživo viděl a pro mě dost překvapivě se mi líbily, přestože jinak Breitling moc nemusim. IWC Spitfire sem bohužel osobně viděl jen v černý variantě, která podle mě neni tak zdařilá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2012 Tak já sem nechtěl říct, že se jich hned hodlám zbavovat, ale co kdyby. Ono totiž ikdyž to bude znít asi dost divně, tak moje poslední hodinky byly hodně obyč. Festiny - akorát že teda asi před 12ti lety a od tý doby sem žádný nenosil. Takže vlastně by to pro mě byly první mechaniky vůbec. Ten výběr je fakt dost dilema... Autorizovany servis bude pomerny k cene hodinek, nerekl bych ze vyssi ci nizsi nez u rolexu, iwc ci omegy. Rolexky jsou hnusny, kupovat si je jen proto, ze se daji dobre prodat, je nesmysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2012 El Primero má specifické požadavky na lubrikaci (napařování sulfidu molybdenu) - to neumí zdaleka každý hodinář, takže (možná s výjimkou Wempe apod.) je člověk s El Primerem v servisu uvázaný k tomu autorizovanému, nejbližší je ve Vídni. Strojky Elite servisují neoficiálně i u Dušáků (Zenith jim dodá náhradní díly), v obvyklé Dušákovské kvalitě, možná trochu dráž než ve Vídni. Co se týče cenové hladiny, souhlasím s Utrejchem výše. Jinak přehledné srovnání několika ceníků najdete zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40036-ceny-servisu-svycarskych-hodinek/ Co se týče likvidity a ceny na sekundárním trhu, udělejte si názor sám. Jednak to není PP ani Rolex, druhak Zenith trpí nevyrovnanou cenovou politikou, podle změn vrcholového vedení (Nataf vs. Dufour), také v důsledku esteticky radikálních přístupů za Natafa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ToF Odesláno 5. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2012 Že bude cena servisu relativně vysoká s tim počítám. Ale zase bych nerad platil extra pálku jenom kvůli tomu, že by je museli posílat do Svýcarska kvůli obyč údržbě. Hlavně by se mi teda spíš nechtělo moc čekat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2012 Že bude cena servisu relativně vysoká s tim počítám. Ale zase bych nerad platil extra pálku jenom kvůli tomu, že by je museli posílat do Svýcarska kvůli obyč údržbě. Hlavně by se mi teda spíš nechtělo moc čekat... Já žádné extra super výdaje při poslání do Švajcu necítil (ale to nebyl Zenith), jinak to čekání k vášni hodinkového magora patří, mimojiné je to jasný důvod ke koupi dalších "provizorních" třeba G-shocků, nebo Monster na tu přechodnou dobu (dobře se to vysvětluje doma ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lac1 Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2012 Autorizovany servis bude pomerny k cene hodinek, nerekl bych ze vyssi ci nizsi nez u rolexu, iwc ci omegy. Rolexky jsou hnusny, kupovat si je jen proto, ze se daji dobre prodat, je nesmysl. suhlas, orientacne ceny servisu u zenithu (+-20%), omega. rolex, iwc skus najst, pripadne napis na customer service. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2012 (upraveno) Že bude cena servisu relativně vysoká s tim počítám. Ale zase bych nerad platil extra pálku jenom kvůli tomu, že by je museli posílat do Svýcarska kvůli obyč údržbě. Hlavně by se mi teda spíš nechtělo moc čekat... To se pravdepodobne stane ;-) Holt si budes muset koupit hodinky dvoje ... Co se týče likvidity a ceny na sekundárním trhu, udělejte si názor sám. Jednak to není PP ani Rolex, druhak Zenith trpí nevyrovnanou cenovou politikou, podle změn vrcholového vedení (Nataf vs. Dufour), také v důsledku esteticky radikálních přístupů za Natafa. To je pravda. Upraveno 5. dubna 2012 uživatelem utrejch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ToF Odesláno 6. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2012 Tož moc ste mi to neulehčily Koukal sem na cenu servisu u Zenithu a u kalibru El Primero 400 je dokonce levnější než u Breitling kalibr 01, u kompletního servisu je tam rozdíl pár tisíc. Zenith se zdá že má delší doporučený intervaly na pravidelný servis, což je taky fajn. Ale s tou dostupností servisu teda skutečně nic moc, prostě pro nás jen Vídeň. Na druhou stranu u IWC je to to samý, podle jejich stránek u nás taky neni autorizovaný servisní centrum. Z mých kandidátů jak sem před tim zmiňoval, tak je na tom se servisem nejlíp Breitling, nepočítaje o něco vyšší (ale pořád OK) cenu. Takže řekněme když budu pitomec a rozbiju třeba sklíčko u Breitlingů, zavolám do Carollinum a pokud ho budou mít tak tam zajdu a místní hodinář mi ho vymění možná i na počkání, ale když se mi to samý stane u Zenithek, tak je budu muset bezpečně zabalit, poslat jako pojištěnou poštu do Vídně a pak čekat až je zase kdo ví kdy pošlou zpátky? Je to vážně tak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ToF Odesláno 6. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2012 Jo a chtěl sem kontaktoval přímo Zenith a přímo se jich zeptat, jestli nemají v plánu servisní centrum někde u nás, ale nenašel sem tam přímý kontakt. Tak kdyby ste ho někdo měl, dejte prosim vědět. Jeden nikdy neví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 6. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2012 Ještě jednou napíšu, že strach ze servisu jinde než za rohem je zbytečný. 1. to období zamilovanosti za pár let přejde a nebude Ti to vadit (na servis je asi nepošleš týden po koupi)2. každý, kdo tohle řeší, se neobejde bez dalších hodinek... tak už to vzdej a jdi do toho, co se Ti nejvíc líbí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ToF Odesláno 6. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2012 No co se "líbivosti" týče, tak oni sou ty Breitlingy se Zenithkama u mě docela 1:1. No a ty IWCčka jsou taky pořád ve hře Jo, je to těžký. Ty Breitlingy mě samotnýho každopádně dost zaskočily, jsou takový neBreitlingovatý a s těma Zenithkama vypadaj skoro jako bráškové. Někdo tady na foru dokonce udělal takovou mírnou Photoshop úpravu, protože si někdo stěžoval že vypadaj víc jako Zenithky než jako Breitlingy. No, a teď kdo se v tom má vyznat že ano... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin.L Odesláno 6. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2012 No co se "líbivosti" týče, tak oni sou ty Breitlingy se Zenithkama u mě docela 1:1. No a ty IWCčka jsou taky pořád ve hře Jo, je to těžký. Ty Breitlingy mě samotnýho každopádně dost zaskočily, jsou takový neBreitlingovatý a s těma Zenithkama vypadaj skoro jako bráškové. Někdo tady na foru dokonce udělal takovou mírnou Photoshop úpravu, protože si někdo stěžoval že vypadaj víc jako Zenithky než jako Breitlingy. No, a teď kdo se v tom má vyznat že ano... Určite keď sa Ti pačia Zeninth, kup si Zenith. El primero je super stroj. Určite su zaujimavejšie ako Breitling..Zenith je proste Zenith. IWC tiež nie je zla voľba, musia sa proste zapačiť tebe a "sadnuť" Ti. A to som tiež uvažoval medzi Breitling a Zenith..no som rad, že som sa rozhodol pre Zenith. Zenith často ponuka Mrakodrap, skus pozrieť aj tu v ponuke..napr. Defy.. Veľa štastia pri vybere. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ToF Odesláno 7. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2012 (upraveno) Zatim díky všem za info. Každopádně tenhle prodlouženej víkend bych to rád rozlousknul a ideálně v Úterý už něco objednal, ať taky nevypadám jenom jako prudil že ano Ty IWCčka jsou o něco levnější, asi teda o 30 tisíc Kč co sem našel, to taky může hrát roli při výběru, ale zase jsou přeci jen asi o level níž než ty Breitingy a Zenithky, protože je tam jenom upravená ETA. Ale nevim jak moc by my to mělo na druhou stranu vadit. No neni to prostě snadný rozhodování. A kdyby měl někdo další kandidáty do výběru k těm co sem už řikal, tedy: Poznámka: URL jen kvůli obrázkům, kupovat budu jinde 1) IWC Pilot Spitfire, Ref. IW371702 - (http://www.watchfind...o/IW371702/4256) 2) Breitling Transocean Chronograph, Ref. AB015212/BA99 (http://www.goldwatch...h.asp?Item=4919 - akorát verze s obyč kůží a ne kroko) 3) Zenith El Primero 36.000 VpH, Ref. 03.2040.400/21.C496 (http://www.zenith-wa...ion/flow/3/9/58) IWCčka můžu mít cca za 85000,- Kč, Zenithky asi za 115000,- Kč a Breitlingy asi jen o 2000,- Kč dráž. Jinak původně sem chtěl něco kolem 60 tisíc, ale nějak sem postupně navyšoval, bo sem si nemoh vybrat. Jo a co se Zenithek týče, vlastně bych radši tyhle - http://www.zenith-wa...on/flow/3/9/144 - jenže je to limitka a asi už ani nelze sehnat, má je jeden z prodavačů u Dušáka ale jinak ani na prodejně je nemaj a na Internetu sem nový nenašel, jen jedny "mint condition" v USA. No teda vlastně bych chtěl nejradši Striking 10th, ale to je už za krapet jinou částku. A navíc sou možná až moc barevný, ikdyž kdo ví. Na Zenithkách se mi líbí asi hlavně to, že jsou přeci jen trochu "hravý" a při tom pořád rozumný. Teď mám teda na mysli ty El Primero 36.000 Vph, u pár modelů je to už vážně divočina. Upraveno 7. dubna 2012 uživatelem ToF Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2012 Servis je to poslední co při kupovani hodinek řeším. U Zenith je pravda, že cenová politika je pro mě záhada a nedá se to s Rolex porovnávat. Například list price je u některých modelů hodinek dvojnásobný oproti bežné prodejní ceně novych hodinek v inzerátech, tedy koupit Zenith u Dušáka jsou vyhozené peníze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ToF Odesláno 7. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2012 Tak u Dušáka ty Zenithky kupovat nebudu, maji je tam za 153 tisíc Kč, třeba watchdeal.de za cca 115 tisíc. Ty Breilingy jsou na tom ještě "hůř". U Dušáka za 171 tisíc Kč, lex-watches.com za cca 117 tisíc. Dokonce jsou u Dušáka nad doporučenou cenou podle stránek Breitling. Spitfire dušák za 117 tisíc a jenom černá verze (ta se mi nelíbí), dokážu je z Německa sehnat za cca 84 tisíc od kvalitního prodejce, případně o pár tisíc dráž zase od lex-watches.com. Chápu že AD má nějaký to "premium", ale třeba u těch Breitlingů je to už přespříliš. Takže to neni jen Zenith. Rolex je prostě vyjímka. V Carollinum Rolex Submariner s datem za 160 tisíc, na Internetu pod 140 tisíc skoro nejde, a třeba by byla i menší sleva. Ale Rolex mě moc nebere. Ikdyž kdo ví v budoucnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2012 Těžká volba.Zénith je srdcovka. Člověk je zkrátka nemůže nemít rád, i přes všecky ty kotrmelce, co firma za posledních 10 let dělala.Technicky bych Breitling s novým kalibrem 01 řadil nad EP: je to zkrátka o 40 let novější kalibr, vertikální spojka je pro stabilitu chodu asi podstatnější než vyšší frekvence u EP.A IWC je pro mne zase symbol solidnosti a spolehlivosti.Těžká volba... Na resale value se vykašli .-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ToF Odesláno 7. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2012 No jak řikám, moc mi to tady teda nikdo neulehčujete Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se