Přejít na obsah

Casia, kterých se nezbavím

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tomáš Drahoňovský
Odesláno

I když už jsem chronomagem postižený, jsou jedny hodinky, které mám už skoro 10 let a neplánuju je dát z ruky, Jsou to Casia z řady Edifice, už bohužel ani nevím, jaký konkrétní typ. Fotky každopádně napoví více.

I když už jsem řadu hodinek viděl, řadu hodinek držel v ruce, stejně mi právě tato Casia přijdou jako úplně nejuniverzálnější hodinky ze všech. Jsou masivní, dobře zpracované, a budí rozhodně dražší dojem, než ve skutečnosti stály. Jdou nosit k obleku, košili, triku, kraťasům, a nikdy to nevypadá nepatřičně. Je pravda, že jsem je proto léta nosil každý den (ještě před Chronomagem), a podle toho taky teď vypadají.

Po přihlášení se na Chronomag, jsem na chvilku myslel, že jsem asi pořád zastydlý, když se mi Casia stále líbí. Narazil jsem ale na lidi, kteří to mají úplně stejně: svá Casia, hlavně řady Edifice, si chtějí nechat, protože je zkrátka ne a ne omrzet.

Máte doma také podobné hodinky, podobná Casia, podobné Edifice? Pokud ano, možná bychom společně mohli definovat nový druh postižení, anebo přijít na to, co to japončíci do těch hodinek dávají, když to dokáže lidi takhle zblbnout:)

To jsou ty moje:

post-14721-053850800 1334304626.jpg

post-14721-090396600 1334304638.jpg

post-14721-023072000 1334304646.jpg

Odesláno

Sice to nejsou Edifice, ale jedny takový Casia mám. Zhruba za měsíc je budu mít 15 let. Dostal jsem je k třicátinám a jsou stejnej ročník jako má starší dcera :) Ty bych nikdy neprodal. Mám k nim prostě citový vztah. Jedná se o model AD-300.

Vodotěsnost víc než dostatečná,stopky, budík,druhý čas, a super podsvícení celého ciferníku. Dvě baterky, jedna pro hodinky, druhá pro iluminator. Měním jen baterie, těsnění a hlavně řemínky. Ty originální moc nevydrží :( Sklíčko je poměrně dost zapuštěné, takže i po těch letech je o.k. Nosím je hlavně v létě. Jsou to moje hlavní hodinky do vody :snorkle:

post-7078-011330600 1334305837.jpgpost-7078-039731500 1334305849.jpgpost-7078-019382000 1334305864.jpg

Odesláno

Mám je 8 let a střídám je s novým modele Edifice. Tyto jsou model EFA-110. Po nehodě mají jiný neoriginální tah. Jinak je nešetřím - zacházení hrubé, výdrž však neskutečná...Jednou za rok je celé rozeberu, vyčistím čudlíky, gumičky máznu silikonovou vazelínou a zase složím. Změnil bych na nich pouze sklo, které je vypouklé a podle toho také po těch letech vypadá...a pak luminiscenci indexů - prostě chybí. Svítí jen ručičky, což je sice vyváženo parádním oranžovým podsvícením, ale s indexy by ani nebylo třeba. Mám je rád a z ruky je dávám pouze při výměně za nové... :)

post-13820-092252400 1334483428.jpg

Návštěvník Tomáš Drahoňovský
Odesláno

To jsem ani nečekal, se tu hned objeví ana-digi. Já je totiž moc nemusím a tak jsem očekával, že tu budou klasicky ručičkáče. Ale je fakt asi pravda to pořekadlo o holkách a vdolcích:) Samozřejmě ty vdolky klidně vztáhnu na sebe:)

Odesláno

Já mám Casio Edifice EF-535SP uz snad tři, čtyři roky a naprostá spokojenost. Solidní váha a moc pěkný kovový tah.

Akorát nevím (a pátral jsem), jestli je třeba vyšší řada ED. vyrobená například v samotném Japonsku, nebo je to všechno montována v Asii.

Odesláno

Mám taky ty AD-300 jako Pavel_K. Taky už asi 12 let, nošený donedávna skoro denně. Za tu dobu třetí pásek a asi pátý baterky. Jedna porucha.

Sklíčko je bez jedinýho škrábanečku a to je nijak nešetřím, každej rok dovolená, hory, lyže, koupání, horský kolo... a taky byly měsíc ve vazbě na Pakráci, když si půjčil kámoš a zašili ho :-) Zajímavý je, že naopak nápisy Iluminator, chronograph a light byly černé nebo červené, ale barva je dávno pryč jako na těhle Pavlových.

Výborný světýlko, dá se podle něj v noci chodit (aspoň třeba v hotelu na záchod) nebo hledat potmě ve stanu věci.

Jinak luneta je otáčecí, ale už mi zarezla :-)

Každopádně super praktický hodinky a i po těch letech pořád vzhledově moc hezký, jak co do opotřebění, tak morálního zastarání.

Odesláno

Já se nezbavím svých Casií co mám na kolo a sport všeobecně.

Dostal jsem je totiž od manželky darem a ty se přece neprodávají , :sad01_anim: to bych je musel asi někde rozmlátit. ...

post-13000-017983500 1335180631.jpg

• po měsících...
Odesláno

Já už 6 let vlastním hodinky Casio WVQ-550. A jsem s nimi naprosto spokojený.Na sport je ideální gumový pásek. A rádiové řízení i po 6 letech funguje bez problému. I když si chci koupit nové, tak tyto budou stejně na ruce nejčastěji.

Posted Image

• po 4 týdnech...
Odesláno

Jak už jsem psal v jiném vlákně: "Já jsem naprosto spokojenej s těmito G-shock 3310. casio-io-g-3310-1-318578.jpg

Už je mám snad 7 let. Vydržely toho hodně a jeví jen mírné známky užití. Baterie byla měněna za celou dobu 2x a jejich +odchylku upravuji tak jednou za měsíc. Ještě toho mají hodně před sebou - moje malá dcerka si s nima ráda hraje :-)

• po měsících...
Odesláno

Za mne jsou to tyto:

Mám je cca 4 roky, procestovaly se mnou půl světa, ve vodě bez problémů. Jediné, co mi kalí radost je to, že se předbíhají cca o 7 sec/týden a dle vyjádření FASTu se údajně nedají seřídit, prý strojek není vybaven seřizovacím trimrem...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...