Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdá se, že se prostě sám nedokážu rozhodnout, tak vás prosím o radu. Třeba mě někdo nasměruje. Původní plán byl koupit si elegantnější automaty na koženém řemínku. Jsem sice zaměřen spíš na potápky, protože jaksi lépe ladí k mému životnímu stylu, ale mám už své oblíbené Samuraie a říkal jsem si, že by to chtělo nějakou změnu. Přeci jen si na sebe oblek občas vezmu a navíc mám poslední dobou slabost pro kožené řemeny. A vůbec, chtělo by to konečně něco švýcarského se safírem.

Bohužel (bohužel pro hodinky) mám ale ještě jiného finančně náročného koníčka a mé možnosti jsou značně omezené. Nejdřív jsem pošilhával po těchhle: http://www.chronoshop.cz/archimede-klassik-42/archimede-klassik-42-bila-modra

Pak jsem ale objevil tyhle krásný (pro mě) potápky a zjistil jsem, že je určitě taky budu brzo chtít:

http://www.chronoshop.cz/steinhart-potapecske/steinhart-ocean-two-blue

No a to je problém, protože dvoje hodinky přes 10 000,- si prostě dovolit nemůžu. Tak jsem začal pátrat po levnějších "oblekovkách" s tím, že své swiss/safírové touhy si pak budu kompenzovat těmi Steinharty. Chvilku mě braly tyhle, i když vím, že to teda zrovna oblekovky nejsou. Nicméně se mi moc líbí a cena je super:

http://www.chronoshop.cz/laco-marine/laco-marine-miyota-leucht

Ale abych to neměl jednoduchý, mozek mi začal našeptávat, že spíš ty oblekovky by měly být na úrovni a reprezentativní (nechci říct, že Laco nejsou, ale...).

Každopádně bych se potřeboval vejít pod 10 000,-. V dané kategorii jsem našel tyhle:

http://www.chrono24.cz/hamilton/valiant-automatikuhr-h39515754--id1984988.htm

Líbí se mi, i když normálně římské číslice moc nemusím. Oproti těm Laco jsou ale možná až moc elegantní (k džínám si je moc představit neumím) a navíc o nich nic moc nevím.

No a tak se chci zeptat, zda by někdo pro mě neměl nějaké doporučení na hodinky k obleku, ale i běžnému nošení (ETA + safír ideálně) a nejlépe pod 10 000,-. Vzal bych samozřejmě i z druhé ruky, kdyby někdo něco měl. Případně, jestli má někdo zkušenost s těmi Hamiltony...

Omlouvám se za délku příspěvku, ale momentálně to nějak neumím popsat stručněji. A i tak se obávám, že z toho není zcela patrné, co vlastně chci :)

P.S. Vím, že nechci Quartz! A ještě bych rád, aby byly "vodotěsné" alespoň do 5 ATM. Jako potápěč bych měl prostě z pouze vlhku-vzdorných hodinek špatný pocit (i když se v obleku koupat nehodlám).

Odesláno (upraveno)

možná tě tahle odpověď naštve..ale za svůb budget si kup jen jedny hodinky....dnes už můžeš mít divery (teda některý) i ke smokingu do opery....

za 20.000 se ti bude vybírat už líp)))

Upraveno uživatelem parnass
Odesláno

možná tě tahle odpověď naštve..ale za svůb budget si kup jen jedny hodinky....dnes už můžeš mít divery (teda některý) i ke smokingu do opery....

za 20.000 se ti bude vybírat už líp)))

No, na tom něco je. Další téma k přemýšlení :)

Odesláno

No, na tom něco je. Další téma k přemýšlení :)

naprosto potvrzuji, jedny hodinky, ale pořádné...

já jsem ted na longines hydroconqust a glycine combat - jedny potápky a jedny společenské, to trochu přes rozpočet, ale ne zase tak moc, taky nemám na rolexky a ani mi to zase tak moc neva :-)

Odesláno

Koukám na ně, dokonce jsem se pokusil o rezervaci, ale zatim bez odpovědi...

Za tu cenu jsou to podle mě skvělý oblekovky (pokud tedy nehledáš světlý ciferník), velikost je také ideální, s těma chybu neuděláš...

Odesláno

Za tu cenu jsou to podle mě skvělý oblekovky (pokud tedy nehledáš světlý ciferník), velikost je také ideální, s těma chybu neuděláš...

Světlej by se mi líbil víc, ale ani černej nevypadá zle. Řešíme s podobě postiženým kamarádem, na kolik je pobuřující na stejném ciferníku London a Swiss made. Samozřejmě víme, že swiss je jen strojek, ale...:) A takovýhle blbosti mi ten výběr furt komplikujou...:)
  • po měsících...
Odesláno

Ktore napriklad ?

heh, teoreticky hociktore :) ked vidim, ako kombinuju kadeake sialenosti mnohi VIP, tak by som bol uplne v klude :D

Odesláno

to ze VIP casto nemaju vkus, uroven a chodia ako nepricetni sem nepletme, ja nepotrebujem na seba putat pozornost touto formou, aby si ma vsimol bulvar a bolo o com pisat. Ja nie som VIP. Ale fakt ma zaujima, ktore potapky sa hodia na vecernu akciu typu opera alebo gala vecer, k tmavemu obleku. To ze JB007 mal vo filme potapacske omegy k smokingu este neznamena ze to je vkusne a hodi sa to...

Odesláno (upraveno)

Radiomir na aligatorovi, IWCecka, Orliky, Rolex Suby, a desítky dalších.

Co je vkusne a cose hodi nelze exaktně definovat.

Upraveno uživatelem Frantik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...