Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

musím říci.. nebýt chronomagu a vás, tak by tato rozhledna nevypadala tak jak vypadá. Ten poslední impuls vyšel právě odtud, když jsem to sem jen tak ze srandy jako reakci na jeden příspěvek pověsil. Nyní je potřeba, aby se investor nezhroutil z ceny. A ochranáři přírody, životní prostředí, zelení, brontosauři, leguáni, ještěrky slimáci a třeba i letecký provoz a vojáci neřeli NE. MY TO TADY NECHCEM..migrujou nám tady mloci, lítaj práškovací letadla a v ochranném pásmu je datový kabel do generálního štábu. A můj dědeček, když šel večer chcát na hnůj, tak se díval na to krásné panorama hor. A o to ty lidi pane architekte chcete připravit. A to je ta realita, kterou na své práci nemám rád.

P.S. a taky pokud se to bude realizovat, tak někdo, kdo by vymyslet ty hodiny :)

Odesláno
musím říci.. nebýt chronomagu a vás, tak by tato rozhledna nevypadala tak jak vypadá. Ten poslední impuls vyšel právě odtud, když jsem to sem jen tak ze srandy jako reakci na jeden příspěvek pověsil. Nyní je potřeba, aby se investor nezhroutil z ceny. A ochranáři přírody, životní prostředí, zelení, brontosauři, leguáni, ještěrky slimáci a třeba i letecký provoz a vojáci neřeli NE. MY TO TADY NECHCEM..migrujou nám tady mloci, lítaj práškovací letadla a v ochranném pásmu je datový kabel do generálního štábu. A můj dědeček, když šel večer chcát na hnůj, tak se díval na to krásné panorama hor. A o to ty lidi  pane architekte chcete připravit. A to je ta realita, kterou na své práci nemám rád.

P.S. a taky pokud se to bude realizovat, tak někdo, kdo by vymyslet ty hodiny :)

Vždyť už jsem psal že by se mi to líbilo.:lol:

Odesláno

Podle měřítka mi to vychází na výšku asi 65 m. Zelení to budou určitě chtít zamaskovat do podoby borovice :D Ale to by byla škoda. Co takhle dát nahoru takové to obrácené kyvadlo, jak je někde v Praze?

Odesláno

Když jsi ve vláknu s Kupkou avisoval že k rozhledně doděláš hodiny, napadly mě sluneční. Rozhledna by nemusela být skloněná na padesát stupňů, jenom by byl hrozně zkreslený ciferník na který vrhá stín. Nebo, z vrcholu věže vede lano v úhlu padesáti stupňů a jeho stín ukazuje čas.

Pro svislé ukazatele času by se hodily vodní hodiny. Do nádrže, spojené přes kladku na vrcholu s ukazatelem, natéká v horní úvrati definovaným přítokem voda. Až nádrž klesne dolů, vyleje se a vyjede znovu do horní úvrati. Pravda je to pouze pro letní provoz.

Odesláno
Podle měřítka mi to vychází na výšku asi 65 m. Zelení to budou určitě chtít zamaskovat do podoby borovice :D Ale to by byla škoda.

Treba jako tenhle GSM vysilac :D

Odesláno
Podle měřítka mi to vychází na výšku asi 65 m. Zelení to budou určitě chtít zamaskovat do podoby borovice :D Ale to by byla škoda.

Treba jako tenhle GSM vysilac :D

Třeba. Ale u téhle rozhledny nevidím důvod ji maskovat. Spíš by to panorama vylepšila. A nahoru čapí hnízdo, ať se uspokojí i zelenkaví. :D

Odesláno
A ochranáři přírody, životní prostředí, zelení, brontosauři, leguáni, ještěrky slimáci a třeba i letecký provoz a vojáci neřeli NE. MY TO TADY NECHCEM..migrujou nám tady mloci, lítaj práškovací letadla a v ochranném pásmu je datový kabel do generálního štábu. A můj dědeček, když šel večer chcát na hnůj, tak se díval na to krásné panorama hor. A o to ty lidi  pane architekte chcete připravit. A to je ta realita, kterou na své práci nemám rád.

Vždyť už jsem psal že by se mi to líbilo.:lol:

a do které kategorie vyjmenovaných tě mám zařadit :) :)

Odesláno
Podle měřítka mi to vychází na výšku asi 65 m. Zelení to budou určitě chtít zamaskovat do podoby borovice :D Ale to by byla škoda. Co takhle dát nahoru takové to obrácené kyvadlo, jak je někde v Praze?

Já chci měřit čas a ne kejvat nějakou tyčí, budou stačit výkyvy rozhledny

požadavek zněl 50 m což je max. výška kam může dorůst smrk. Ta zbylá tyč je pro provozovatele GSM sítí a podobně. Stále ale nemám jasno s hodinovým nechanismem. Vodní hodiny jsem taky našel, ale to není pro tento případ to pravé. Kdyby to bylo nezávyslé na zdroji energie, takové nějaké "perpetuum mobile" :D. Ale asi to skončí u u eletriky :(.

Odesláno
Hodiny, které jsi vymyslel jsou skvělé, ale mám obavy, že většina návštěvníků nepochopí, že to ukazuje čas.

:D tím líp, trocha tajemna přece neuškodí, naopak...

Odesláno

Paráda hciq - zase jsi to trefil, gratuluju (tedy ta zelená je prvoplánový ústupek broukům :) )

Hele, co zkusit princip přesýpacích hodin - ale teď čtu, že olda už to navrhuje - asi mu to taky připomíná vodojem :). Ale ta voda - vlastně by to připomínalo rostlinu - to by mohlo broukům imponovat....

Ale Oldo, když tam naleješ např. líh - bude to fungovat i v zimě (než se to rozkřikne :D)

Odesláno
Paráda hciq - zase jsi to trefil, gratuluju (tedy ta zelená je prvoplánový ústupek broukům :) )

Hele, co zkusit princip přesýpacích hodin  - ale teď čtu, že olda už to navrhuje - asi mu to taky připomíná vodojem :). Ale ta voda - vlastně by to připomínalo rostlinu - to by mohlo broukům imponovat....

Ale Oldo, když tam naleješ např. líh - bude to fungovat i v zimě (než se to rozkřikne :D)

Líh bych tam nelil, protože je jen otázka času, kdy tam někdo dodělá pípu :D

Odesláno

Hele, co zkusit princip přesýpacích hodin  - ale teď čtu, že olda už to navrhuje - asi mu to taky připomíná vodojem :). Ale ta voda - vlastně by to připomínalo rostlinu - to by mohlo broukům imponovat....

Líh bych tam nelil, protože je jen otázka času, kdy tam někdo dodělá pípu :D

Líh bych nahradil metylalkoholem, pak by to byla rozhledna bez diváků. Něco jako nenápadný poutač.

Měl bych ale trochu jiný nápad, vypustit hodiny a nahradit je něčím jiným: pojmenoval bych to asi indikátor jevů v prostředí. Na ukazatel by měl vliv atmosférický tlak, teplota, síla větru, sluneční svit apod. Jenom ještě nevím jak na seizmickou aktivitu.

Odesláno
Měl bych ale trochu jiný nápad, vypustit hodiny a nahradit je něčím jiným: pojmenoval bych to asi indikátor jevů v prostředí. Na ukazatel by měl vliv atmosférický tlak, teplota, síla větru, sluneční svit apod. Jenom ještě nevím jak na seizmickou aktivitu.

Toť myšlenka kacířská :D hodiny rozhodně nechat !!! :)

Odesláno

Toť myšlenka kacířská :D hodiny rozhodně nechat !!! :)

Já to tušil že si zahrávám s doživotním vyloučením z Chronomagu :-)

Odesláno

Osobně bych zkusil stroj na podobném principu jako automat, s tím že by dotahování zajištovala například síla větru nebo případně něco na principu turniketu. Navštevník projde a trochu hodiny dotáhne :-). Pokud by byli ukazetele taženy elektřinou, stačil by možná spínač, který by se jedním krokem sepne na určitý čas, který je potřeba k jeho pohybu k další značce.

A pokud by byl hodinový mechanismus umístěný ve skleněné tubusu ve středu rozhledny, to by byla teprve nádhera.

Ukazatele a indexy bych doporučoval fosforeskující - třeba na silvestra by to mohla super atrakce.

Odesláno

Pravdepodobne mas na mysli neco jako pilove hodiny v kezdem rameni rozhledy, ktere po dojezdu dolu zpatky vytahne elektromotor. Obavam se ze cena 3 mechanickych stroju + montaz + udrzba, bude hodne nakladna, ale neznam rozpocet. Varianta s jednim strojem a rozvodem do kazdeho ramene bude mit problem s oddelenim ukazatelu (rucek) pri navratu do jejich pocatecni polohy. Podle meho bude nejschudnejsi elektrika: do kazdeho ramene jeden motor rizenej centralni jednotkou, ktera mu bude davat impulzi pro oba smery pohybu rucek. Pohyb rucek by mohla obstarat bud ozubena tyc ( i kdyz pri te delce ?) nebo system kladek, ale to jsi asi nechtel slyset :) Jinak je to nadhera a drzim palce.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...