siwi Odesláno 18. května 2012 Nahlásit Odesláno 18. května 2012 (upraveno) ...a dalším vodítkem jsou také nápadně nízké ceny. V konečném důsledku bys mohl nízkou cenu dost draze zaplatit. Kvalitní věc holt něco stojí. Člověk prostě nemůže chtít bavoráka za cenu trabanta. Upraveno 18. května 2012 uživatelem siwi
rastike Odesláno 29. května 2012 Nahlásit Odesláno 29. května 2012 Chlapi trochu vas poopravim,tieto hodinky som si kupil a normalne ich mam nastavene na londyn,ktory berie tiez signal z nemecka a idu velmi presne.aj som si pockal kedy sa nastavuju a v pohode,beru signal severna amerika a europa.
mortis Odesláno 29. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2012 Když je máš nastavené na Londýn, musí ti přece ukazovat o hodinu míň, mají tam jiný čas než u nás. Kde jsi je koupil?
rastike Odesláno 29. května 2012 Nahlásit Odesláno 29. května 2012 kupoval som ich v usa ,uz tam predajca hovoril ze prijimaju signal severna amerika a europa,ked som na slovensku nastavim londyn,len rucicka neukazuje stred policka londyn ale je uplne na kraji prijima signal z nemecka,aj letny cas je on,aj intezita signalu je v pohode,ale viem ze citizen robi aj hodinky ktore prijimaju signal celosvetovo http://www.inhodinky.sk/index.php/e-shop/300-citizen/11416-citizen-chronograph-radio-controlled-by0000-56e
mortis Odesláno 29. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2012 Vím že přijímají signál z Německa, jenže můžeš nastavit 4 americké pásma a Londýn. Pokud dáš Londýn měl by si mít o hodinu míň, a pokud nastavíš ATM můžeš čas nastavit ručně a tu hodinu přidat, jenže pak se píše v návodu že při nastavení ATM nefunguje rádiové seřizování, že by tam bylo nějaké "mezinastavení" jak píšeš ty to nevím. Máš to opravdu ten typ hodinek? A opravdu se seřizujou nebo jdou tak přesně že se ani nemusí korigovat a ty si myslíš že se seřizujou . Jinak daleko víc je toho napsáno v novém vlákně které jsem založil ve všeobecných, rádiové seřizování hodinek.......
rastike Odesláno 1. června 2012 Nahlásit Odesláno 1. června 2012 tu je par fotiek Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mortis Odesláno 2. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. června 2012 Jo super ja už je mám zaplacené, jen čekám až přijdou
klaucz Odesláno 2. června 2012 Nahlásit Odesláno 2. června 2012 Google a trpělivost při hledání Podle mě by měly. JY0075-54E mají modul U600 (v přehledu návodů jako U60*), což je modul pro EU, USA a Japonsko. Navíc je český oficiální dovozce zná, jen nejsou dostupné, a tak u něj nejdou objednat. To nejsou stránky ofic. českého dovozce Citizenu. To měl jen někdo docela velkou odvahu udělat napodobeninu stránek amerického Citizenu a nazvat je hodinky-citizen.cz. Jde o individuální dovoz ze zahraničí.
Petr_P Odesláno 2. června 2012 Nahlásit Odesláno 2. června 2012 To nejsou stránky ofic. českého dovozce Citizenu. To měl jen někdo docela velkou odvahu udělat napodobeninu stránek amerického Citizenu a nazvat je hodinky-citizen.cz. Jde o individuální dovoz ze zahraničí. Díky! Kdo se v tom internetovém chaosu má vyznat, že? Oficiální české stránky Citizen (oficiálního dovozce Goldtime a.s.) jsou zde.
mortis Odesláno 15. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2012 (upraveno) Takže už je mám doma lidi. Zatím první postřehy. Rozeběhly se hned po otevření víčka, byly nastavené na NY, hodiny ukazovaly přesně - rozdíl 2 sec od radiového signálu ( mám doma budík řízený rádiem). Datum v pohodě, nabití ukazuje full ! Pak jsem zkoušel alarm a stopky podle interaktivního menu a dopadlo to špatně . Všechny ručičky skončily mimo a čas byl uplně jinde.......Ten inter. návod je na nic, zároveň totiž běží anglický zvuk kde to všechno vysvětluje a když neumíš anglicky tak ti ty obrázky nepomůžou. Takže tištěný návod a překladač Google, pár hodin a bylo to . Tímto chci poděkovat dotyčnému který tady návod na E650 vystavil ( i jiné návody), jen nevím kdo to byl....Prostě jsem musel resetovat všechny ručičky do nulového nastavení. Pak jsem dal Londýn a čekal na signál. Za pár minut bylo hotovo, signál mám na medium, zapnutý letní čas, a ukazujou samozřejmě o hodinu míň. Letní čas můžu zapínat a vypínat jak chci, záleží jestli ho půjde zapnout i v zimě nebo mě automatika nepustí, to se dozvím až na podzim. Ještě musím vyzkoušet to ATM. Zatím čus Ta dobrá duše s návodem byl Petr P, takže díky Upraveno 15. června 2012 uživatelem mortis
Petr_P Odesláno 15. června 2012 Nahlásit Odesláno 15. června 2012 Protože jsem se o rádiových signálech na tvůj popud rozbásnil v tomto vlákně, tak se pro klid mé duše raději ještě zeptám znovu. Na hodinkách máš jako časové pásmo nastaven LON (Londýn) a letní čas (DST) je ON. V tomto nastavení ti hodinky ukážou čas o hodinu menší než je nyní v ČR (SELČ, UTC+2). Tedy ukazují letní čas v Londýně (UTC+1). Když nyní v období letního času vypneš funkci DST (do polohy OFF), tak se okamžitě a ani po synchronizaci s vysílačem zobrazený čas nezmění? Tedy stále ukazují letní čas v Londýně (UTC+1)?
mortis Odesláno 15. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2012 Okamžitě se čas nezmění, na synchronizaci čekám do 3 hod a ráno uvidím. Ale asi to tak zůstane, pochopil jsem to tak že vypínám automatizaci letního času, ne samotný čas jestli mi rozumíš. Takže když vypnu automat, zůstane mi londýnský čas, a je jedno jestli to je v zimě nebo v létě. A když ho zapnu, budu mít v létě letní a v zimě zimní. Takže v zimě ho můžu zapnout nebo vypnout a čas se asi nezmění.....zůstane zimní londýn takže mi to ani v zimě nepomůže .
Petr_P Odesláno 15. června 2012 Nahlásit Odesláno 15. června 2012 Já to díku bohu chápu dobře. A chápal jsme to dobře po celou tu dlouhou dobu. Několik mých citátů z paralelního vlákna. ...Když se to nastaví na Londýn a hodinky budou v dosahu signálu německého DCF77, tak vždy ukážou o hodinu méně než je u nás. A je jedno, jestli je zrovna platný standardní nebo letní čas. AT 4010-50E skutečně nemají režim, který by zobrazil DCF77 vysílačem řízený čas SEČ (nebo SELČ) platný jak v Německu, tak u nás. ... Německý vysílač DCF77 funkci volby letního času (na rozdíl od amerického vysílače WWVB) nepodporuje. Když si v Evropě nastavíš časové pásmo LON a budeš přijímat signál z DCF77, tak tam vždy bude o hodinu méně než Německu/ČR. A můžeš si zapínat a vypínat funkci letního času jak chceš. Nejde to obejít. ...Pak by to mělo fungovat následujícím způsobem. Nastavení na Londýn (LON) znamená, že Citizen AT 4010-50E přejde do plně automatického módu práce s DST. Tedy bude mít vždy o hodinu méně. V zimě je u nás UTC+1, na hodinkých bude UTC+0. Zapnutím nebo vypnutím DST nedojde k žádné změně. V létě je u nás UTC+2, na hodinkách bude UTC+1 (DST zapnuto). ... Jsme po všech těch diskuzích docela zvědavý, jestli to Mortis nakonec koupí a vyzkouší a vyjde mu to, co jsem psal.
Martin Volek Odesláno 18. října 2013 Nahlásit Odesláno 18. října 2013 Taky jsem si pořídil tyto hodinky smířen s tím, že v Čechách nebude fungovat rediaové řízení. Při prolistování návodu jsem narazil na možnost kalibrace referenčního času - tedy se hodinky posunout do pozice 00:00:00 a pokud jsou rurčičky vychýleny, tak je možné je zkaliborvat na přesnou pozici. Zkalibroval jsem tedy hodinky tak, aby místo 00:00:00 ukazovaly referenční čas 01:00:00. Tím pádem vždy ukazují o hodinu více. Mám tedy nastavený Londýn, ale ukazují normálně český čas. Je to takový hack, ale funguje rádiové řízení i u nás .
Only Human Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 A co říkáte na tohoto prodejce? Zná ho někdo? http://citizen.prodejce.cz/Tohodle prodejce můžu jen doporučit. Je to borec, který si nechává hodinky poslat z USA, nebo GB a prodává je za podstatně nižší ceny, než oficiální dealeři pro eu. Zrovna jsem od něj jedny citizeny koupil a můžu ho tedy jen doporučit. Hodinky jsou pravé, vše funguje jak má.
Honza68 Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2013 (upraveno) Tohodle prodejce můžu jen doporučit. Je to borec, který si nechává hodinky poslat z USA, nebo GB a prodává je za podstatně nižší ceny, než oficiální dealeři pro eu. Zrovna jsem od něj jedny citizeny koupil a můžu ho tedy jen doporučit. Hodinky jsou pravé, vše funguje jak má.K tomuhle bych se připojil, taky od něho mám nový hodinky a prodej proběhnul naprosto v pohodě. Upraveno 24. listopadu 2013 uživatelem Honza68
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se