Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kolegáčci,

Zkusím zde lehce popsat mé myšlenkohnutí, které mě vedlo pořídit si mé první a posléze i druhé Seiko Alpinist.

Nejprve jsem se již po opravdové smršti nákupů a prodejů hodinek nejen zde rozhodl najít si nějaké ( jiné,další) hodinky, které budou splňovat pár věcí, které jsem si navymýšlel:

? Budou splňovat jistouv přesnost v řádu pár sekund týdně

? Budou spíše společenské s členitýmv číselníkem

? Budou neokoukané

? Budou samozřejmě hezky vypadat

? Budou mít slušný osvit, jelikož si hodinky na noc nesundávám

? Budou mít nějakou přidanou hodnotu

? Nebudou za nesmyslnou cenu kde budu přemýšlet, jestli cena je v poměru s výkonem, tedy celkovým zpracováním i strojem

Tohle všechno a ještě něco málo navíc jsem si vlasně splnil prvními Alpinisty, které na mne vybyly díky nezájmu Vás ostatních zde na foru a jsou u mne díky fajn přístupu Tadeáše (Tady).

Musím konstatovat, že jsem po nákupu opravdu odpočítával každou minutu než mi Zrno vysekl řemen, který jsme zvolili k číselníku v zelené barvě, ale vybrali jsme o fous tmavší, tedy tmavě zelenou kůži z pštrosa.

Po prvním nasazení hned u Zrna jsem již věděl, že je to LÁSKA NA PRVNÍ I DRUHÝ POHLED a měl jsem cca dva týdny veliké dilema měnit je s jinými hodinkamitak jak jsem byl zvyklý.

Zkusím v krátkosti sesumírovat co mě na nich zaujalo mimo vlastního kalibru a dost slušné přesnosti. Jednalo se hlavně o krásnou do té doby pro mně netypickou barvu číselníku v kombinaci s koženým řemenem. Dále mě dost ( a nejen mně) dostaly dvě korunky, kdy ta jedna menší, která nenísignovaná slouží k otáčení vnitřní lunety, která v sobě skrývá kompas. Perličkou na konec je zřejmě barva indexů číselníku, kterou je zlatá a navíc, když se podíváte na jednotlivé indexy jsou velice zajímavě potočené pro lepší přehlednost . Pominout na konec nelze ani fajnovou 200 m vodotěsnost se šroubovací korunkou.

Tak, že to byly mé první Alpinisty a mezi tím proběhly nějaké OMEGA , BREITLING i BELL a Ross, abych zjistil, že se vyrábějí ještě další modely SEIKO Alpinist ,které by mi mohly případně vyplnit mezeru na vrtiči nebo v krabičce vedle. Podotýkám, že od nákupu prvních uteklo již celých 6 měsíců, takže snad všichni chápete moji touhu a nutkavou potřebu nákupu dalšího kousku.

Již jsem věděl co mohu čekat od vlastního kalibru, také od zpracování a následně jsem pouze čekal kdy se zase nějaké co mě cvrnknou do nosu vyskytnou unás na foru. Zkrátím ty tanečky a super přístup dalšího člena ( )

Vybral jsem si kousek i přes stejný název značně odlišný od předchozího modelu a to hlavně stylem, který již není společenský, tedy rozdíl je ve váze, velikosti i celkovém prvním pohledu z kterého je patrné, že se jedná o sportovní model.

Musím jen říci, že jsem se na ně těšil stejně jako na ty první Alpinisty jen s tím rozdílem, že zde na rozdíl od těch prvních proběhla bleskově pošta a mohl jsem se poradovat 2 dny po přátelské dohodě o změně majitele.

Hodinky mě, což těm z vás kdo jste je měli v ruce jistě není nic divného dostaly a to opět hned kombinací několika vychytávek.

Za prvé bych vypíchl krásný vnitřní antireflex v modré barvě a nelze samozřejmě nezmínit atypicky se lesknoucí lunetu, která až skoro budí dojem keramiky. Přehlednost a čitelnost je viditelná i z fotografií a proto jen vypíchnu sekundovou ručku, která má na černo zabarvenou druhou stranu od špičky. Přesnost mě mile překvapila i u tohoto kousku a paradoxně zrychluje mi je vrtič a kdybych je nosil pouze naruce šly by dle mých výpočtu týdně + 10sec. Na hodinkách jsem schválně nechal původní kovový tah, abych je odlišil od těch prvních Alpinistů kdy jsem od začátku počítal s tím, že tento druhý kousek bude primerně určen na nošení k tričku a sportovnímu oblečení. Na závěr musím uvést co mě dostalo nejvíce i když to doufám nevyužiji a tí jsou signály pro vysílání nouzových znaku, jejichž zkratky jsou uvedeny na vnitrní lunetě( armovací kroužek)

Tak, že toto je závěrem sesumírované mé myšlenkohnutí a chci Vás jen závěrm ujistit, že jsme si vědom toho, že jsou ještě další modely SEIKO Alpinist

Děkuji Vám za přečtení mého příspěvku spolu se zhodnocením rozdílů, ke kterému Vám snad pomůže i níže vypsaná specifikace obou modelů a pár fotografií

SEIKO Automatic Alpinist SARB017

Společensky laděné se zeleným výraznějším číselníkem

? Pouzdro: SS

? Řemen: 20 mm kůže pštros by Zrno

? Sklo: Safír

? Průměr : 38 mm bez korunky a s ní hezkých 43 mm

? Výška: 12 mm

? Váha na kůži : 93 gr.

? Stroj : vlastní kalibr 6R15 23J automatika s možností ručního nátahu

? Přesnost tohoto kusu při nošení a vrtění : +20 sec týden

? Reserva chodu: 50 hodin

? Osvětlní : Lumi modro zelená ručky iindexy

? Vodotěsnost : 20 ATM

? Hodinky mají dvě korunky, tedy jednu na kompas a druhou standartní šroubovací

? Hodinky jsou vyrobeny v Japonsku !

SEIKO Automatic Alpinist SARB061

Sportovně laděné masivnější těžší s černým číselníkem na ocelovém Seiko tahu

? Pouzdro a tah : SS

? Šíře tahu 22 mm

? Sklo: Hardlex původně a nyní safír potuněný s vnitřním modrým antireflexem

? Osvětlení: Lumi zelená ručky i indexy

? Průměr: 41 mm bez korunky a s ní 46 mm

? Výška: 13.1 mm

? Váka s ocelovým Seiko tahem : 163 gr.

? Stroj: vlastní kalibr 6R 15 23J s možností ručního nátahu

? Přesnost tohoto kusu je při nošení a vrtění do : +25 sec týden

? Reserva chodu je 50 hodin

? Vodotěsnost je 20 ATM

? Hodinky mají šroubovací korunku

? Hodinky jsou vyrobeny v Japonsku !

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Pěkné počtení, díky. Po zelených jsem také prahnul. Ale nakonec jsem zatím vyhasl a čekám na opětovné vzplanutí. :rolleyes:

Odesláno

Pěkné počteníčko. Díky.

Děkuji, psal jsem to proto, že když nemáš ve vrtiči oboje vedle sebe, nemusíš si nutně uvědomit, že i přes stejný název mohou být uplně rozdílné.

Odesláno

taky mmám zkušenosti s obojím...

Ty zelené žabky jsou původně moje a s láskou na ně vzpomínám. Maji fakt takové zvláštní kouzlo nebo co, nevím jak to popsat, možná to dělá specifická barevná kombinace zlatých číslic a zeleného cifru. Jinak dají se sice nosit všude, ale zároveň to jsou jediné hodinky, kdy sem se několikrát přistihl, že je sundávam z ruky proto, že se nehodí k oblečení, které sem měl zrovna na sobě. Chce to se oblíkat jako indiana jones ... vintige & adventure style :-)

Poslední rok nosím SARB059 a to sou bráškové tvých 061 ale s kovovou lunetou...a k těm prostě nemám výhrad. Naprosto super hodinky pro každou příležitost (snad jen z vyjimkou plesu v opeře nebo uvedení do šlechtického stavu :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...