Přejít na obsah

Hodinky na každý den!

Doporučené příspěvky

V 19. 5. 2012 v 20:05, 'Hermes' napsal:

Zkusim sem dat hodinky, ktere beru jako sve referencni:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Co vy na to?

Z těch referenčních jsem pro tuto variantu, ale jsem zaujatý - zrovna je mám na ruce. :smile_anim:

Tady je prodával mrakodrap, funglovky za 125 tis. Můžeš se ho zkusit zeptat.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/46491-jaeger-lecoultre-master-compressor-chronograph/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ak JLC chrono...tak chrono II...cena je urcite vyssia ale pockal by som lebo dvojky uz maju tu super rychlu moznost vymeny remienka ako vyssie modeli napr.Extreme chrono...a je to bomba ta rychla vymena...viem co hovorim.... :D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem stopa99
Odkaz ke komentáři

V 21. 5. 2012 v 9:24, 'Jumbo' napsal:

Stopa má s výměnou řemínku pravdu, ale chce to vidět naživo. Pouzdro Chrono II je podstatně uhlazenější, než u těch původních, hlavně při bočním pohledu. Třeba mně se nelíbí.

Aj to je pravda...ved to bol len taky napad nedalo mi to..... :D lebo ta rychlo vymena staji fakt zato!
Odkaz ke komentáři

V 20. 5. 2012 v 22:39, 'Street Glide' napsal:

podepisuji !!!

No jo, rolexaci:-D musi prece existovat alternativa ne?:)

V 21. 5. 2012 v 6:30, 'stopa99' napsal:

Takze k tvojim referencnym....

Obrazok 1...JLC Diver TITAN

Obrazok 2...JLC Diver pozor na vysku(plati aj u c1)

Obrazok 2...JLC Chrono uplne vysoke a Titan

dalsie obrazky mozu byt....ale mne z toto tiez vychadza Rolex Sub.ako sa pise vyssie.

Toz tak.. :D

u techto hodinek neberu titan jako nevyhodu, predpokladam, ze uz to neni mekotina a moc lehke taky nebudou. Nebo...? Vysoke? U tech chrono je to tusim 16 mm, u tech prvnich dvou tak 14? Tech 16 uz je asi fakt dost...

Taky se mi libi solidni rezerva a ze nejsou okoukany. A zas ten rolex:-D

V 21. 5. 2012 v 9:03, 'Andrew' napsal:

Ty 3 poslední fotky jsou v podstatě ty moje, akorát s jinými komplikacemi :smile_anim:

Jj, rozhlizim se kolem:) Maj i stejny pouzdro?

Odkaz ke komentáři

V 21. 5. 2012 v 9:15, 'stopa99' napsal:

Ak JLC chrono...tak chrono II...cena je urcite vyssia ale pockal by som lebo dvojky uz maju tu super rychlu moznost vymeny remienka ako vyssie modeli napr.Extreme chrono...a je to bomba ta rychla vymena...viem co hovorim.... :D

Hmmm... Ty sou bozi, ale cenove uz jaksi mimo. Mas takovy orloje a doporucujes mi rolexy?! :-D

Odkaz ke komentáři

V 21. 5. 2012 v 9:06, 'Jumbo' napsal:

Z těch referenčních jsem pro tuto variantu, ale jsem zaujatý - zrovna je mám na ruce. :smile_anim:

Tady je prodával mrakodrap, funglovky za 125 tis. Můžeš se ho zkusit zeptat.

http://forum.chronom...or-chronograph/

Proc jsi sel zrovna do techto? Zavidim, uvidime jak dlouho:)

Odkaz ke komentáři

Kdysi jsem je zkoušel v Praze, vzal si katalog a pořád na ně hleděl. Pak jsem je zkoušel zase po roce a pak je tady nabízel Cyber, tak jsem je vzal. Není přesný důvod, proč jsem si z JLC vybral zrovna tyto, prostě jsem je v obchodě náhodně zkusil a bylo to.

Odkaz ke komentáři

V 21. 5. 2012 v 20:24, 'Hermes' napsal:

Jj, rozhlizim se kolem:) Maj i stejny pouzdro?

Teď se ukáže, jak tomu houby rozumím ( :D ), ale podle mne ano, nebo alespoň velmi podobné. MC Chrono i GMT jsem v ruce měl, ale nikdy ne vedle Memovoxů, pouzdro by ale skutečně mohlo být "stejné", pouze mají jiné dýnko (kvůli budíku) a jiné umístění korunek. Ale prosím někoho znalejšího, aby mě opravil.

Odkaz ke komentáři

JLC Master Compressor - všechny mají stejný styl puzdra, každý model je však originál.

Chrono 1: tloušťka 13,8 mm. Ve srovnání s Etami nebo Valjoux extrémně účinný nátah (díky zlatému segmentu po obvodu rotoru?). Moderní konstrukce s vertikální spojkou (nevadí jim nafurt puštěné stopky) a nafix upevněným vláskem (regulace závažími na setrvačce). Safír bez AR - při některém světle hůř čitelné.

Mmx: tloušťka 15,5 mm. Oproti chronu univerzálnější design - přes svou tloušťku a velikost. Pupík na víčku (vyklenutí víčka) nevadí, na ruce sedí perfektně - ale to je třeba vyzkoušet. Kalibr je o generaci starší než u modernícho chrona, zato dlouhými roky odzkoušený, přesný, spolehlivý. O účinnosti nátahu platí totéž, co u chrona. Korunka, která ovládá pohyb vnitřní lunety, je bez aretace = snadno se nechtěně lunetou pootočí. Ohledně dalších plusů a minusů se obraťte na Andrewa.

Chrono 2: neměl jsem v ruce. Upravený tvar nožek, širší řemínek, rychlovýměnný systém. Na číselníku je méně bílé = určitě budou čitelnější, přece jen bílý kotouč hodinového sčítače snižuje v levé polovině číselníku kontrast vůči ručkám. Vteřinovka stopek myslím zčervenala. Podezírám, že na víčku již nebude zlatá "pečeť", která dřív bývala jedním ze symbolů této řady, tedy že víčko je sice s rytinou, ale celé v oceli. Kalibr stejný jako u Chrono 1.

Když si přečtu zadání, vychází mi jako nejlepší volba Memovox. Na tmavém aligátorovi k obleku: solidní stylové hodinky. Na světlé kůži, OEM gumě nebo na náramku: naprosto univerzální.

JLC Master Compressor Diving, které autor vlákna postoval: je třeba vidět na vlastní oči a osahat si je, všechno jsou to svým stylem "uhlazené toolwatche" (uhlazené např. ve srovnání s Doxami, s Ploproofy apod). Je to sice věc osobního stylu, pro hodně lidí ale asi nebudou univerzální, jako jsou modely z řady Master Compressor (bez "Diving").

petr

Edit: překlepy

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odkaz ke komentáři

V 21. 5. 2012 v 20:35, 'Hermes' napsal:

Hmmm... Ty sou bozi, ale cenove uz jaksi mimo. Mas takovy orloje a doporucujes mi rolexy?! :-D

V poho...ja len ze mne R. na kazdodenne nosenie vyhovuje...ale JLC schvalujem:-)

Uz sa len rozhodnut co castejsie vyuzijes ci chrono alebo budik....

Upraveno uživatelem stopa99
Odkaz ke komentáři

V 22. 5. 2012 v 9:59, 'sery.vlk' napsal:

Chrono 1: Ve srovnání s Etami nebo Valjoux extrémně účinný nátah (díky zlatému segmentu po obvodu rotoru?).

Chrono 2: Podezírám, že na víčku již nebude zlatá "pečeť", která dřív bývala jedním ze symbolů této řady. Kalibr stejný jako u Chrono 1.

Drobné upřesnění:

Chrono I nemá zlaté závaží na rotoru

http://www.jaeger-lecoultre.com/WW/en/luxury-watches/product/master-compressor-chronograph.html?ref=1758470

viz záložka technické detaily.

Chrono II opravdu nemá zlatou "pečeť" na dýnku, myslím si, že zlato "přestěhovali" na rotor, ale fotku kalibru 751F nemůžu nikde najít.

Chrono II má původní kalibr 751 modifikován na 751F

http://www.jaeger-lecoultre.com/WW/en/luxury-watches/product/master-compressor-chronograph-2.html?ref=1758421

Upraveno uživatelem Jumbo
Odkaz ke komentáři

V 22. 5. 2012 v 9:59, 'sery.vlk' napsal:

JLC Master Compressor - všechny mají stejný styl puzdra, každý model je však originál.

Chrono 1: tloušťka 13,8 mm. Ve srovnání s Etami nebo Valjoux extrémně účinný nátah (díky zlatému segmentu po obvodu rotoru?). Moderní konstrukce s vertikální spojkou (nevadí jim nafurt puštěné stopky) a nafix upevněným vláskem (regulace závažími na setrvačce). Safír bez AR - při některém světle hůř čitelné.

Mmx: tloušťka 15,5 mm. Oproti chronu univerzálnější design - přes svou tloušťku a velikost. Pupík na víčku (vyklenutí víčka) nevadí, na ruce sedí perfektně - ale to je třeba vyzkoušet. Kalibr je o generaci starší než u modernícho chrona, zato dlouhými roky odzkoušený, přesný, spolehlivý. O účinnosti nátahu platí totéž, co u chrona. Korunka, která ovládá pohyb vnitřní lunety, je bez aretace = snadno se nechtěně lunetou pootočí. Ohledně dalších plusů a minusů se obraťte na Andrewa.

Chrono 2: neměl jsem v ruce. Upravený tvar nožek, širší řemínek, rychlovýměnný systém. Na číselníku je méně bílé = určitě budou čitelnější, přece jen bílý kotouč hodinového sčítače snižuje v levé polovině číselníku kontrast vůči ručkám. Vteřinovka stopek myslím zčervenala. Podezírám, že na víčku již nebude zlatá "pečeť", která dřív bývala jedním ze symbolů této řady, tedy že víčko je sice s rytinou, ale celé v oceli. Kalibr stejný jako u Chrono 1.

Když si přečtu zadání, vychází mi jako nejlepší volba Memovox. Na tmavém aligátorovi k obleku: solidní stylové hodinky. Na světlé kůži, OEM gumě nebo na náramku: naprosto univerzální.

JLC Master Compressor Diving, které autor vlákna postoval: je třeba vidět na vlastní oči a osahat si je, všechno jsou to svým stylem "uhlazené toolwatche" (uhlazené např. ve srovnání s Doxami, s Ploproofy apod). Je to sice věc osobního stylu, pro hodně lidí ale asi nebudou univerzální, jako jsou modely z řady Master Compressor (bez "Diving").

petr

Edit: překlepy

Zajimave a prinosne pocteni, dekuju za informace. A co se tyka tech GMT a GEOGR. verze? Abych rekl pravdu tak sem takovy barbar, ze at to bude mit funkce jakekoli tak je stejne pravidelne pouzivat nebudu. Ta vyska u mmvx mne ale prekvapila... Jsem zvedav na zivo. Kazdopadne ty chrono 2 jsou jasne nejlepsi. Stopa mi dal brouka do hlavy ... ale tech penez navic .... grrrrr....

Odkaz ke komentáři

V 22. 5. 2012 v 10:15, 'stopa99' napsal:

V poho...ja len ze mne R. na kazdodenne nosenie vyhovuje...ale JLC schvalujem:-)

Uz sa len rozhodnut co castejsie vyuzijes ci chrono alebo budik....

Tech verzi je tam vic... A porad cekam, jestli nekdo nevytahne nejakyho kralika z klobouku a neprekvapi necim dalsim. Jako treba Ty s tema chrono2... Fakt me vzali, ale davat do hodinek tolik penez? No nevim asi na to jeste nemam. Uz takhle porad prihazuju....

Odkaz ke komentáři

V 22. 5. 2012 v 12:35, 'Jumbo' napsal:

Drobné upřesnění:

Chrono I nemá zlaté závaží na rotoru

http://www.jaeger-le...tml?ref=1758470

Chrono II opravdu nemá zlatou "pečeť" na dýnku, myslím si, že zlato "přestěhovali" na rotor, ale fotku kalibru 751F nemůžu nikde najít.

Chrono II má původní kalibr 751 modifikován na 751F

http://www.jaeger-le...tml?ref=1758421

Pravda, je trochu jiny... Koukam ale i ze uz neni v nabidce Memovox?

Odkaz ke komentáři

V 22. 5. 2012 v 15:42, 'Hermes' napsal:

Pravda, je trochu jiny... Koukam ale i ze uz neni v nabidce Memovox?

Memovox už není v produkci nějakou dobu, i proto jsem je nekupoval nové. Jejich exkluzivita už tak jen poroste...:smile_anim:

Upraveno uživatelem Andrew
Odkaz ke komentáři

V 22. 5. 2012 v 17:23, 'Andrew' napsal:

Memovox už není v produkci nějakou dobu, i proto jsem je nekupoval nové. Jejich exkluzivita už tak jen poroste...:smile_anim:

Master Compressor Memovox byl v katalogu naposledy myslím v r. 2006.

Před dvěma roky uvedli na trh Master Control Memovox s inovovaným kalibrem 956. I ten má pouzdro znatelně tlustší než Master Control Chrono.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...