Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravím všechny...jsem tu nový,ale přesně se na mne vztahuje poznámka nahoře....tohle fórum je těžce návykové a žere moře času......:-)))

Hodinky jsem nikdy moc nenosil(začnu:-) )......než jsem se rozhodl přispět,přečetl jsem si diskuze tady a tak nějak jsem zjistil,že je tu velmi neoblíbená značka Q&Q(slova jako:"rovnou hodit do popelnice" atd)......přijde mi to docela škoda,téhle značky byly mé první(mnou zakoupené hodinky) a jejich vzhled není až tak špatný....a přesnost,funkčnost taky ne,alespoň z mého laického pohledu.A třeba tyto:

4212.jpg,jsou celkem fajn.

Můžete mi,prosím,trošku nastínit,proč ta neoblíbenost??

Návštěvník Kamil
Odesláno

Hodinky nevypadají zas tak špatně, design okopírovaný od Casia. Je to ovšem ta nejmasovější "čína" (i když číňani, zdá se, začínají dělat i pořádné hodinky). A taky protože jsou quartz!!! Ne že by tady byli všichni proti jinému než mechanickému pohonu, ale když quartz, musí to být něco s přidanou hodnotou. Namátkou Citizen EcoDrive, Seiko Springdrive, rádiově řízené Junghansy, speciální Suunto, případně levnější quartzové varianty některých oblíbených modelů od Tag Heuer, Omega, Breitling, atd.

Odesláno

...hezké....:-))...prolezl jsem doma šuplíky,nějaký tiktaky jsem našel(i ta stará Q-čka)....no....a teď sem chodím slintat....a pomaličku začínám uvažovat nad tím,že utratím nějaké penízky...asi jako každý,kdo sem chodí.

Ale nechápu,proč ta "averze"....???

Odesláno

Q&Q nevím jestli dělá něco lepšího, ale co tak lidem měním baterky, tak u všech nejpozději do dvou roků slezla povrchová úprava pouzdra. A moc bych za to nedal, že ani ty na obrázku nejsou nerez a časem budou oblezlý.

Dále běžné modely nemají zatěsněnou hřídel, takže do strojku proniká špína a výpary potu, což po pár letech vede ke smrti strojku.

A kromě toho je to baterkový, fůůůůůůůj.

• po měsíci...
Odesláno

Ano, QQ jsou LEVNÉ hodinky. Ale v poměru ke své ceně nabízejí slušnou funkčnost a mnohdy i zdařilý design. Nejsou to hodinky pro sběratele, fandy hodinářského umění, snoby a zbohatlíky. Ale spoustě lidí odvádějí dobou službu.

QQ je jen značka. Firma která je vyrábí se jmenuje CBM Corporation a kupodivu není čínská, ale japonská. Patří do skupiny Citizen Group. http://www.jcbm.co.jp/

Odesláno
  Kamil napsal:
když quartz, musí to být něco s přidanou hodnotou. Namátkou Citizen EcoDrive, Seiko Springdrive, rádiově řízené Junghansy, speciální Suunto,

Q&Q existují s EcoDrive, s napájením fotočlánkem i řízené radiem.

• po 2 týdnech...
Odesláno
  Gilius napsal:
já nevím...ale u téhle řady "Exclusive" by to snad mohlo něco vydržet....?!

http://www.hodinarstvi.e-kramek.cz/index.p...30bd30d2f1bc4e9

a že je to "baterkový".....co dělat?!Mně osobně to až tolik nevadí.....asi jsem úchyl(v očích většiny tady),ale QQ-čka se mi líbí.

Co budeš nosit na zápěstí je tvoje věc, o to žádná.

QQ jsou podle mě vyhozený peníze, protože za jejich cenu se dají pořídit dvoje seika v automatu, nebo třeba tady na foru lehce jetý švajc automaty, které jistě neco vydrží a neskončí zapomenuty v šuplíku.

Odesláno

to už raději ty švajcary......Seika se mi zatím líbila jediná,tahle značka mne až tak nebere.Jako já tyhle peníze za QQ nedám,to si raději připlatím....a vemu třeba Zeppelliny nebo Junkersy....ty u mne celkem vedou...jen jsem tím poukazoval na to,že i QQ už dělá celkem slušnější hodinky.

• po měsících...
Odesláno

někdy před 18 léty jsem koupil tátovi k 50ti nám QQ podobné těmto:

http://www.hodinarstvi.e-kramek.cz/index.p...30bd30d2f1bc4e9

dodnes je má, jdou a povrchová úprava taky drží. Stály mě tehdy fůru peněz, asi tak 1500,- a měl z nich radost.

Za chvíli bude mít 70 a nejraději bych mu koupil nějaký Breitlingy, ale reálně to budou nějaký pilotky osvědčené značky Made in UdSSR :smile_anim: nebo jak se to píše

• Po roku...
Odesláno

To Gilius: Můj syn má právě tyhle s displeji už asi 4 roky. Plně využívá všechny funkce a vše je v pohodě. Za tu dobu jednou byla vyměněna baterie. Jinak hodinky jsou dost namáhány leteckým provozem, resp. přetížením při výsadcích para, aerovlecích, leteckém výcviku, na kole .... a jsou v pohodě včetně povrchové úpravy.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...