rorda Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 (upraveno) Tomu tady všichni rozumíme, ale už to tu několikrát zaznělo - hodinky a podobné luxusní komodity a prestižní výrobci to takto nemohou rozlišovat z podstaty věci ...To, o čem mluvíš - potraviny, atd. jsou ve stejném balíku s mnou zmíněnými tričky ... P. S.: Koukám, že sibirnaya mě zčásti předběhl ... Upraveno 27. května 2012 uživatelem rorda
NIGHTinGALE Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 (upraveno) Jiná péče věnovaná škodovkám např. pro německý trh ve srovnání s českým... Prosím tě a jak se to projevuje? Jako že nárazník chytnou šroubem navíc? Nebo použijí silnější vrstvu laku? To, že je Oktávka pro Německo třeba vybavena lépe, je většinou fakt, ale to nijak nesouvisí s kvalitou a péčí. Jinak k tématu vlákna - nevěřím tomu, že by u hodinek probíhala selekce a m.dky šly do Východní Evropy. Upraveno 27. května 2012 uživatelem NIGHTinGALE
Cyber Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 ale rolex proste neni coca cola, chapes? je to luxusni zbozi, ktery se neridi beznejma trznima zakonama, nechrli se toho miliony kusu rocne, i kdyz netvrdim, ze je to kusovka, a furt si myslim, ze kdyz pri vystupni kontrole zjistim, ze mam index na krivo, tak je jednodussi poslat to zpet do vyroby, sundat sklo, vymenit cifr, dat novy tesneni a nandat sklo, nez se zatezovat s tim, do ktery hromadky to zaradim, jestli vychodni nebo zapadni trhy. nehlede na to, ze tady toho zas tolik neprodaj, aby se jim vyplatilo mit hromadku pro zeme byvaleho ost bloku, mimo rusko a ukrajinu ovsem, protoze tam by si nelajzli dodavat smejdy. je to teda jen muj nazor. a k tem krabicim. ad to az tak uplne neresi, protoze zakaznik (bezny, ne chronomagor) taky neresi, jakou maji mit ty a ty rolexy pospravnu krabici, takze to taky tak castecne losuje ve skladu. aspon, co sem zazil pri nakupu v Nemecku, Rakousku a na kanarech u AD.. Rolex krabice v USA dostávají AD přímo od výrobce, který je dělá mimo jiné pro Rolex. Hodinky přicházejí od Rolexu přímo, a to v plastových přepravních pouzdrech, spolu s doklady. Kompletací se zabývá obchodník. V Evropě ( nevím zda li i jinde ) dodává Rolex hodinky, s doklady a boxem dohromady. To že ke stejným hodinkám dostenete jinou krabici v USA, není nic zvláštního. Nenexistuje žádná oficiální dokumentace jaké balení má být k jakému modelu ( seznamy boxů / modelů / roků výroby, uveřejněné na různých forech jsou zpětně rekonstruované ,nikoli Rolexem posvecené ). Stejně jako nenexistuje žádný oficiální seznam seriových čísel a roků výroby ( uváděné seznamy na netu jsou pouze rekonstrukcí z dat již prodaných, většinou sportovních modelů Rolexu ), a od skutečnosti se podle modelů mohou lišit i o několik let.
sibirnaya Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 cybere, ja chtel rict, ze kdyz sem kupoval Suby LV, tak je baba vyndala z vitriny, ja si je prohlid, a ona pak donesla kartu, tu vyplnila a do tretice sla pro krabici a do te to supla. jestli to byla krabice primo od techhle hodinek, nebo od keramickejch GMT, to netusim, podle me nejakou vylosovala proste.
Cyber Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 No teoreticky by to tak nemělo být. A to z prostého důvodu. Zelená papírová krabice by měla být v kartonovém bílém návleku s číslem modelu, a někdy i se seriovým číslem. ( V Evropě, a u malých prodejců v USA ). Ale praxe je taková, že málokdy člověk bílý karton dostane do ruky.
Cyber Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 No teoreticky by to tak nemělo být. A to z prostého důvodu. Zelená papírová krabice by měla být v kartonovém bílém návleku s číslem modelu, a někdy i se seriovým číslem. ( V Evropě, a u malých prodejců v USA ). Ale praxe je taková, že málokdy člověk bílý karton dostane do ruky. to je ten obal --->
azeppelin Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Rozdílnost některých produktů jako např. CocaCola není ani tak o horším a lepším, ale o přiblížení se cílovce. Ztímco v USA je běžný sýr chedar a nejprodávanější chuť chipsů ocet, tak v ČR by pro to nebyl odbyt. Stejně tak se ladí chuťově míra sladkosti, příchutě atd atd. S přihlédnutím na nákupní zvyky, potažmo objem nákupu, např. v USA je xy druhů colových nápojů, nemají v kohoutku leckde pitnou vodu a pijí to po galonech... v ČR je cola spíš na chuť. U RLX a Omega je, dle mého, jakákoli diferenciace paranoia.
prying Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Musím se upřímně přiznat, že mě je to poměrně lhostejné. Byla nastolena otázka, zda je možné, aby byly dvě různí kvality výrobku. A já se jen snažil určit, že pokud jsou, tak kde k tomu může docházet. Na dvě linky nebo dvě fabriky nevěřím, ale možnost ovlivňovat místo určení na výstupní kontrole je lacině a poměrně reálně.
Cyber Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Musím se upřímně přiznat, že mě je to poměrně lhostejné. Byla nastolena otázka, zda je možné, aby byly dvě různí kvality výrobku. A já se jen snažil určit, že pokud jsou, tak kde k tomu může docházet. Na dvě linky nebo dvě fabriky nevěřím, ale možnost ovlivňovat místo určení na výstupní kontrole je lacině a poměrně reálně. Absolutně nereálné ! Rolex vyrábí hodinky v seriích, a je nemyslitelné aby byla výstupní kontrola jiná pro Maďarsko, a jiná pro Kuvajt, už z toho důvodu, že se vyrábějí a certifikují zvlášť stroje, zvlášť pouzdra, a teprve po kompletaci se podle objednávek AD dodávají karty s označením prodejce ( tedy i trhu ).
Potkan Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Absolutně nereálné ! Rolex vyrábí hodinky v seriích, a je nemyslitelné aby byla výstupní kontrola jiná pro Maďarsko, a jiná pro Kuvajt, už z toho důvodu, že se vyrábějí a certifikují zvlášť stroje, zvlášť pouzdra, a teprve po kompletaci se podle objednávek AD dodávají karty s označením prodejce ( tedy i trhu ). Dobra poznamka. Myslim, zes to rozlousknul..
Lacis Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Česká zbrojovka a její vychcaný management je věc jiná než firmy v topu své komodity ... Jak už jsem psal, jiná situace je u trička, které spíchne málo vydělávající a spící čínský dělník za tři minuty, denně jich udělá dvě stovky, tam se to někde podepsat může a věřím, že se v tom počtu najde celkem dost výrobků, které nesplní určitá kritéria a putují do koše B a co se s tím pak děje, čert ví ... Tady se bavíme o precizní práci, komoditách, které jsou na tom založené a nikdo by přece nehazardoval svým jménem, potažmo s budoucími tržbami a zisky, pokud by se od nich kvůli tomu začali odvracet zákazníci k preciznější konkurenci ... To si renomovaná firma nemůže dovolit ... ohledně renomované firmy bych si dovolil trošku polemizovat (nemyslím to samozřejmě osobně)...Je např. firma Shell "renomovaná firma"? Myslím, že v očích většiny ano. Myslím, že to bylo minulý rok, kdy MF Dnes udělala nezávislý test ohledně kvality paliva a zjistila, že např. u Shell je palivo, které u nás prodává, méně kvalitní než které prodává v Německu (objektivně podle měření). Aby nedošlo k omylu, nemyslím tím aditivaci paliva (to se může lišit dle jednotlivých svecifikací trhu, tomu bych rozuměl). Nevím jak Vy, ale já když jedu např. do Mnichova a natankuji do auta (upravená 530xdT) naftu v Německu, nebo Rakousku, tak mi motor připadá pružnější (zrychlení jsem objektivně neměřil) a mám větší celkový dojezd (v průměru je spotřeba o cca 0,1-0,2 l/100km menší, to už jsem měřil více krát (hmotnostně stejně zatížené auto, stejně nafoukané pneu, velmi podobná průměrná rychlost, stejné trasy bez "zácpy"). Podotýkám, že jsem tankoval na Shell-ce jejich "prémiové" palivo V-Power Diesel... Tak nevím co si mám myslet
sibirnaya Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 placebo efekt. ver, a vira tva te uzdravi..
gougy Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 placebo efekt. ver, a vira tva te uzdravi.. Přesně tak bych to viděl (i umyté auto jede "líp") a v kombinaci s podvědomou "mám tam tu západní naftu, ta líp jede" změnou stylu jízdy, to potvrdí i palubní počítač.
sibirnaya Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 (upraveno) jinak muj zapadni vuz se chova jako vaha lichotnice, ukazuje mi spotrebu na palubnim pocitaci 9,5l/100kmh, a v realu je to 10 lec mozna je to tak, ze vo tom fabrika vedela, ale protoze byl urcen na cesky trh, tak tomu dali zelenou. zpropadeni konspiratori.. Upraveno 28. května 2012 uživatelem sibirnaya
mmcmxcix Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 (upraveno) Uvedu priklad z vlastni praxe. Muze a taky nemusi mit paralelu s timhle vlaknem. Pred nekolika lety jsme kupovali ThinkPady za cenu okolo $5 000 za kus. Jelikozto jsme s kolegami na ty laptopy cumeli denne 12 hodin, tak jsme si po case vsimli mirne rozdilnych vlastnosti displeje (ruzna "zrnitost" displeje, kontrast barev pri extremnich pozorovacich uhlech a pod.) kus od kusu. Tyto rozdily nebylo mozne pozorovat jenom tak od oka ale jenom pod serioznim porovnanim a predem danou metodikou. Oficialne nam zdelili ze displeje jsou na chlup stejne. Neoficialne jsme se dozvedeli, ze jelikoz displeje vyrabi firmy treti strany, tak se muze stat, ze cinanovi X trva nasadit filtr na displej 200 minut a cinanovi Y trva nasadit ten samy filtr 240 minut. Vyrobni proces je stejny pro vsechny fabriky ale holt tabulky nejsou na vsechno. Moje pointa je, ze kdyz se nekde objevi "deviacni" kus hodinek, tak urcite to neni dano rozdilnou vystupni kontrolou, ale je to holt "ne az tak dokonalej" kus ktery ale splnuje dane normy. Tim, ze rolex hodinky jsou luxusne zbozi, tak firma si nemuze dovolit zasilat hodinky zpet do fabriky, muze je jenom vyhodit do kose nebo poslat na trh. Mluvim o rozdilech ktere nejsou patrne volnym okem, tedy zadne upadle nebo krive indexy a podobne. Jo a taky vety typu "takhle svycari nerozmysleji" jsou pitomost, biznis vyroby se ridi pravidlami biznisu a ne svedomim generalniho managera. Upraveno 28. května 2012 uživatelem mmcmxcix
Lacis Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Přesně tak bych to viděl (i umyté auto jede "líp") a v kombinaci s podvědomou "mám tam tu západní naftu, ta líp jede" změnou stylu jízdy, to potvrdí i palubní počítač. nechci se hádat:sad01_anim:, říkám svoji subjektivní zkušenost ...bohužel na mytí auta jsem opravdu nemyslel, umytá karoserie by měla pravděpodobně menší odpor vzduchu. A navíc jsem nezohlednil ani rychlost a směr větru, což má již zásadnější vliv na spotřebu. Každopádně jsem se snažil jet co nejvíce na tempomat (samozřejmě pokud to šlo), abych eliminoval svůj styl jízdy, který může udělat rozdíl zcela zásadní, ne pouze 1-2 deci. Jinak "západní naftu" nepreferuji, pouze jsem řekl svoji subjektivní zkušenost, nic víc, nic míň. Každopádně se mi ale nelíbí jednání výrobců, kteří jednají stylem "pro česko to stačí, ale do německa dáme lepší" ... Škoda, že jste o tom testu nečetli, tam bylo konkrétní měření, rozhodně přesnější, než to moje (myslím, že měla nafta z Německa dokonce vyšší cetanové číslo, přesně si již nepamatuji o kolik, musel bych ten článek najít někde na netu).
Potkan Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Tim, ze rolex hodinky jsou luxusne zbozi, tak firma si nemuze dovolit zasilat hodinky zpet do fabriky, muze je jenom vyhodit do kose nebo poslat na trh. Jo a taky vety typu "takhle svycari nerozmysleji" jsou pitomost, biznis vyroby se ridi pravidlami biznisu a ne svedomim generalniho managera. Ty biznismene. To si jako myslis, ze ty hodinky pro Rolex seka nejakej cinan? Vubec jsem tu tvou vetu nepochopil, co by jako mela firma zasilat zpet do fabriky? A proc by je mela jako vyhazovat do kose?
Lacis Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2012 tak mi to nedalo a našel jsem ten článek o různé kvalitě prém. nafty Shell na Googlu, tam jsou výsledky patrné a objektivnější než ty moje: citace: Nemilé překvapení z Německa Zkušení motoristé se často svěřují s pocitem, že po natankování třeba v sousedním Německu jejich dieselové auto ztichlo a zvýšil se i výkon motoru. Zajeli jsme proto do Drážďan a Shell natankovali znovu V-Power Diesel. Zajímala nás také nafta Aral Ultimate Diesel, protože dle proklamací firmy slibuje cetanové číslo vyšší než 60 jednotek, a to jako první palivo na světě. V laboratoři Ústavu paliv a maziv pak potvrdili nejen to, že Aral Ultimate Diesel je skutečně vysoce kvalitní nafta, ale především to, že firma Shell nabízí v Německu pod stejným názvem V-Power Diesel naftu naprosto odlišné kvality než u svých českých čerpacích stanic. Zatímco parametry německého vzorku odpovídaly nadstandardu, palivo natankované v Česku se v ničem nelišilo od obyčejné nafty. V Německu Shell nešidí Zatímco motorista tankující v Česku Shell V-Power Diesel se stává obětí propracovaného marketingu a na chodu svého motoru nepozná žádný rozdíl, jeho německý kolega takto šizen není. Německý V-Power díky mazivosti a protikorozním vlastnostem ochrání vstřikování stejně dobře jako české nafty. Na rozdíl od stejnojmenného produktu prodávaného v Čechách má však vliv i na hlučnost a výkon motoru, protože mu laboratoře Ústavu paliva maziv naměřily cetanové číslo 58,9. Takto vysokou hodnotu by již měl pocítit i méně citlivý řidič. Zdroj: http://auto.idnes.cz/automoto.aspx?c=A080915_145641_automoto_fdv
Návštěvník ?po Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 docela dobrý dysgrafický téma wo PHM
Potkan Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 tak mi to nedalo a našel jsem ten článek o různé kvalitě prém. nafty Shell na Googlu, tam jsou výsledky patrné a objektivnější než ty moje Ten test automaticky neznamena, ze pokazde natankujes v risi lepsi naftu, nez v cesku. Znamena to ale, ze je u nas bordel a sidi se lidi. To neni nic novyho. Dokud to bude Shellu prochazet, tak bude sidit. Cili ve tvem pripade to mohlo byt placebo, nebo jsi zrovna kapl na pripad, kdy jsi srovnaval ruznou kvalitu stejne pojmenovaneho paliva ve chvili, kdy zrovna Shell sidil. Muze se stat. Ale paralelu k hodinkam bych v tom urcite nehledal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se