Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj všem,

chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo neporadil jaký typ hodinek jsou hodinky na obrázku. Jako nápovědu můžu dát, že by měly být (odhadem) ze začátku 60. let, protože je táta dostal jako kluk a teď mu bude brzy 60. K těm jeho narozeninám se taky váže další sada mých dotazů. Hodinky aktuálně nejdou (minimálně 10 let ležely založené v šuplíku) a i vzhledově jsou celkem obouchané atd. a proto bych se rád zeptal.

1) Kolik by mohla hrubým odhadem stát vnější renovace takových hodinek (u vnitřní je mi jasné, že to mi řekne leda hodinář když je uvidí zevnitř)?

2) Mají samy o sobě nějakou cenu? Dle vlastního zkoumání asi ne (když vezmu, že je to NDR výroba a podobný typ hodinek je na eBay v lepším stavu za cca. $100).

Fakticky mi jde o to, jestli má cenu tyhle hodinky nechat zrenovovat a dát je tátovi znovu funkční jako dárek právě k šedesátinám nebo radši vzít 10-15k a koupit mu nějaké nové Švýcary typu třeba DS-1, které mám nebo i rozumné Němčoury ala Archimede nebo nějaké jiné, nové, decentní hodinky. Pro renovaci samozřejmě hraje jistá sentimentální hodnota, ale zase nechci utápět peníze v bezcenných hodinkách jen proto, že jsou v rodině těch 40 - 50 let.

Díky předem za tipy.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Upraveno uživatelem Biermann
Odesláno

S tvojou poslednou vetou vôbec nesúhlasím. Mám podobné hodinky (Vympel de luxe) a ich subjektívna hodnota je pre mňa nevyčísliteľná, nosím ich úplne bežne , ale keby som ich stratil, tak sa naozaj rozplačem. Počuť od dedka , ako sa k ním dostal, potom od otca, ako ich on rozbil, to pre mňa má hodnotu. A aj to ako ich dám raz môjmu potomkovi. Majú objektívnu hodnotu tak 50? , možno 100 keď preháňam, ale remeň dostali za 40?. Takže myslím, že renovácia sa určite finančne neoplatí, ale ak ich otec nosil a mal k nim vzťah, tak ho to určite poteší viac ako nové automaty. Zas je možné , že k ním vzťah nemal, vtedy by som do toho nešiel, ale to by si mal vedieť už ty.

Odesláno (upraveno)
Řekl bych ,že renovace tato nahoře se nedá srovnávat s renovací Biermannových hodinek.Pouzdro je kaput,cifr taky,jediné co zůstane je strojek.Poobhlídl bych se po nějakém pouzdru /na Aukru,Ebay / a pak bych o té renovaci v Německu uvažoval.

Pro mne by mělo cenu kdyby jsi jim vrátil zašlou slávu. :smile_anim:

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

Díky za rady. Jak to dokážou zrenovovat je fakt úžasný. Sice to není do Glashuette zrovna blízko, ale možná se vypravím za bráchou do Ústí a od tam už je to co by kamenem dohodil. Ještě jednou díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...