kloubik Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Při brouzdání po netu a vybírání "outdoor" mechanických hodinek mě napadla otázka na místní Seiko odborníky. Řada Alpinist by byla velice vysoko na mém žebříčku, ale kromě 2 modelů které mě zrovna neoslovují se už nic nevyrábí... Proč takový útlum? Dovedl bych si tuto řadu představit jako velice úspěšnou v portofliu firmy. V minulosti jsme měli více modelů, barevných variant, high end quartz verzi s GMT funkcí atd... Moc to nechápu. Historie této řady je docela dlouhá, hodinky velice kvalitní, proč se Seiko ochuzuje o zákazníky nabídkou pouze zlato zelené SARB017, která prostě nemůže sednout každému a přerostlé SARB059 se swords hands, které podle mě taky nejsou nejpovedenější? Přece tohle nejsou ručně vyráběné GS, kde by mohla chybět výrobní kapacita.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
efreeti Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Chtel bych verit, ze je to proto, ze Seiko chysta novou radu Alpinist, pravdepodobne pohanenou nejakym vyrobne levnejsim pohonem...tzn Solarem.Ale je to samozrejme jen moje spekulace.
Chumpus Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Víc modelů bylo, ale v podstatě je to pořád to samý dokolečka, takže nevím zda by pro tebe dřívější modely byly tak odlišné. A jestli ti jde o krémové, tak ty se občas dají sehnat. Otázka proč Seiko nedělá tohle nebo tohle je zbytečná. Jsou to mistři v ukončování produkce skvělých hodinek... sarb059/061 většina lidí nepovažuje za plnohodnotné Alpinisty a pokud Seiko plánuje přetvořit Alpinist řadu na hybridy s skx pouzdrem, tak si asi nezvyknu. Měl jsem je, chválil jsem si je, ale nejsou to Alpinisty. To už bych spíš vydýchal ten Solar.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se