Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kluci, tak jsem tady s další prosbou o konzultaci. Jedná se o hodinky pro tátu ke kulatému výročí. Není chronomagor a tak mechaniky neocení, ale hodně si potrpí na chrona a velice přesný čas a bezúdržbové hodinky. Je spíš oblekový typ, tak styl potápek nee, ale vodotěsnost by rád. Po zvážení svých finančních možností mi tahle Casia vychází asi nejlépe co se týká elegantního vzhledu, funkcí a poměru cena/výkon. Je mi jasné, že Citizen eco drive nebo Seiko kinetic by bylo lepší, ale to je trochu mimo.

Takže bych poprosil vyjádření k http://www.casio-watch.cz/wave-ceptor/radio-controlled/LIW%20M610D-1A.aspx versus http://www.casio-watch.cz/wave-ceptor/radio-controlled/WVQ%20M410D-1A.aspx . Je mi jasné, že ty 610 budou lepší v tom, že mají ocelové pouzdro a minerální sklo, ale zase WR 50 a asi o 1200kč vyšší cena. Ty 410 mají vyšší WR 100 a nižší cenu a vzhledově se mi i víc líbí a navíc je mají i v modré barvě a ta se mi taky dost líbí, ale zase tady asi neprojde kombinace plastu a kovu na pouzdru a plastu skla. Zase si ale říkám, že když se vlastně nejedná o hodinky v pravém slova smyslu, tak by to tak vadit nemuselo. Takže když zohledníme tyto skutečnosti a to, že mi asi spíš každý doporučí ty 610 kvůli konstrukci, zajímal by mne i subjektivní názor na vzhled, protože jak jsem zjistil, hodně lidí si tu všímá drobných niancí, jako je tvar pouzdra, tlačítek a podobné, což mne ještě pořád uniká a nevím přesně, na co se zaměřit. Moc děkuji za pomoc.

Odesláno

A co zkusit se podívat na řadu Edifice?

A Seika v chronu? Obojí se dá docela za slušnou cenu sehnat ze zahraničí,

jaký by měl být cenový limit?

Odesláno

to wotanek: Řada Edifice je v těch chronech vesměs moc barevná a většinou nejsou radiově řízené. Cenový limit je do 6000kč, ale rád bych tam to radio a to Seika v chronu nesplňují.

To vraby: Otec si potrpí spíš na tahy, řemen na hodinkách nikdy neměl a určitě ho měnit nebude, tak to bych asi neřešil. Ale moc dík, to je jedna s těch niancí, kterých bych si určitě nevšiml a proto sem píšu.

Odesláno

Jo, ty jsou opravdu pěkné, ale otec na chronu dost trvá, prostě se mu to líbí, takže bych zůstal u prvotního výběru. Jak tu už někdo psal, je škoda, že tohle forum je spíš postavené na hodinkách od 50 000 nahoru. Protože hodit sem příspěvek typu poraďte mezi Panerai a Omega, asi bych si dost početl. Neexistuje nějaké podobné seriozní forum, kde by normální člověk mohl konzultovat tady opovrhované a přehlížené hodinky v cenových relacích běžně vydělávajícího člověka? Pokud někdo ví, budu vděčný za odkaz a pořestanu to tady plevelit. Moc děkuji.

Odesláno (upraveno)

Jo, ty jsou opravdu pěkné, ale otec na chronu dost trvá, prostě se mu to líbí, takže bych zůstal u prvotního výběru. Jak tu už někdo psal, je škoda, že tohle forum je spíš postavené na hodinkách od 50 000 nahoru. Protože hodit sem příspěvek typu poraďte mezi Panerai a Omega, asi bych si dost početl. Neexistuje nějaké podobné seriozní forum, kde by normální člověk mohl konzultovat tady opovrhované a přehlížené hodinky v cenových relacích běžně vydělávajícího člověka? Pokud někdo ví, budu vděčný za odkaz a pořestanu to tady plevelit. Moc děkuji.

No já ti nevím.

Po dobu co jsem na foru,tak nemám problém bavit se o hodinkách,které nejsou v cenové relaci,jak píšeš 50 K a výš.:worried_anim:

V podstatě nejdražší hodinky ,které jsem si za celou dobu koupil stály lehce přes 7K a jsou to právě Casia.

Nikdy jsem se zde s kolegy nebavil na téma hodinek za 50 litrů a popravdě jsem takové neměl ani na ruce.

O hodinkách v nízkých cenových hladinách je toho tady napsaná tááááákováhle hromada.Musíš chtít a hledat.

A když nedostaneš hned odpověď,tak si za tím musíš jít.

Upraveno uživatelem hejdik
Odesláno

Ale abys neřekl,že jenom tak kecám a nic neporadím,tak ti dám jeden typ.

Je ti sice trochu přes limit a není to ani rádiem řízené,ale jsou to moc hezké elegantní hodinky s chronem.

Když jsem si teď vybíral hodinky tak jsem na ně narazil,měl jsem je na ruce a hodně jsem o nich přemýšlel.

Solární Seika.

Tady máš ještě odkaz na živé fotky,myslím,že bys s nimi udělal radost.

Odesláno

To hejdik: nemyslel jsem to nijak špatně, je to holt chronomag forum a tak budou vždy prioritní opravdové hodinky. Jen jsem chtěl říct, že když se podíváš zpět na ostatní příspěvky, tak většinou se velká diskuze a poradna rozjede právě u těchto renomovaných značek, ale samozřejmě to nemusí být pravidlem. Nevadí mi to konkrétně u tohoto příspěvku, tady nespěchám a mohu to řešit postupně. Problém mám u jiného příspěvku, kde potřebuji nutně objednat hodinky manželce a nejsem schopen se dozvědět, jestli jsou v pohodě a nebo ne. Nejde mi ani tak o ten konkrétní typ jako spíš o obecné srovnání automatů Citizen a Seiko, protože Seiko znám, tak jsem je použil jako příměr. Ptám se na to proto, že vím, že Citizen se nese spíš na vlně eco-drive. Nechci žádné odborné rady, jen info typu "Je to srovnatelné a nemusíš se bát" nebo "Rozhodně nebrat, Seiko je o třídu výš a proto dělá Citizen eco-drive" apod. Bohužel jsem dal už dva dotazy a stále nic. Předpokládám, že když je tu kategorie Citizen, tak bych se mohl základní věci dozvědět. Proto jsem psal, že kdybych se zajímal o takové srovnání u hodinek vyšších kategorií, byla by ta diskuze daleko rozsáhlejší. Nic víc ani nic míň, ale rozhodně se nechci nikoho dotknout.

Za odkaz děkuji, ale Seika otec už má, sice starší a rád by zkusil něco jiného a ta kombinace chrona, solaru a radia je v této cenové kategorii hodně zajímavá. Ale je fakt, že ty bych zase bral já.

To zibarek: Také děkuji za motivaci, ale asi bych zůstal u mnou vybraných typů a to z několiky důvodů. Otec trvá na chronech a chce radiem řízené a můj rozpočet je omezený, těch 6000kč je max. strop, možná plus nějaká stovka navíc. Takže když uvážím, že otec není chronomagor a neocení spoustu věcí jako safír atd., ale chce tam mít konkrétní věci na kterých trvá a vezmu v potaz vyjádření pár členů tady na foru, že když už quartz v chronu, tak jedině s něčím navíc, co mechaniky nenabídnou, vychází mi ta Casia jako nejlepší volba.

Odesláno

Petře, to máš asi pravdu, proto jsem hodil dva konkrétní typy hodinek a postavil otázku které z nich. Já vím ,že je tady zvykem poradit to nejlepší a tak se jen snažím vysvětlit, jakou mám představu. Já samozřejmě uvítám další návrhy, ale prioritně mne zajímají ta Casia. Ale jen jeden příspěvek se vyjadřuje k tomu, že na těch 410 bude možná problém s výměnou řemenu. Proto se tady snažím reagovat na případné návrhy jak nejlépe to jde, aby bylo jasné, o co mám přesně zájem.

Odesláno

Já bych to tak nebral, renomované značky..Taky mám Casia, a jsem s nimi nadmíru spokojený.

Myslím si jen, že je osobní otázkou každého, kolik je opravdu ochoten investovat. Mně udělají radost hodinky za tři tisíce stejně velkou, jako kdybych dostal Rolády. (No, kdybych je dostal, tak Rolády trošku víc :angel: )

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...