ctenar Odesláno 18. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Co takhle ještě model R.O.B.U.R s E6B logárem na lunetě ;-). Super nápad, přeji hodně štěstí s realizací. PS. Tu dvanáctku bych asi vypustil a nahradil jí indexem, jak již tu zaznělo toto je 20 000 mil pod mořem, Robur Dobyvatel bude příště jako letecký chronograf letecký chronogaf ???? existuje nějaký "ideový návrh" ???
dehyd Odesláno 18. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Povedený návrh - pro mě zajímavější, než Primův "Codenis". Návrhy / posouzení? - upravené indexy OK (čísla nikde nepoužívat, ani na lunetě, na ten "technokratický" design se indexy hodí lépe) - prodloužit minutovku (souhlas s kolegy) - vrátit původní lunetu - ale zvýraznit na ní též čtvrtkové indexy - možná zase odstranit tu šipku z vteřinovky A Dotazy? - jaké jsou planované použité materialy? - a to nejdůležitější: jaký v tom má být kalibr ??? (asi bude záležet hlavně na kmotrovi )
NIGHTinGALE Odesláno 18. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 To by měl být název celé série designu hodinek, jejichž pouzdro jsem představil v jiném vlákně. Pořad jsem nebyl rozhodnut jestli se tomu mám věnovat či ne. Po konzultaci s mistrem jménem Cabernet Sauvignon původem z Chile a tohoto času pobývající v Čechách jsme společně řekli ANO. Takže bych vám rád také představil pilotní model z této série pod názvem = N.A.U.T.I.L.U.S = ( zde pro nedostatek invence schovám vše ostatní). A proč vám to ukazuji? 1) chci být pochválen 2) čekám objektivní kritiku 3) hledám kmotra samozdřejmě varianta pro kutily s šrobováčkem v ruce je také plánována oprava 12-tky a indexů. ale ještě to není vono Paráda... Geniální... "Pohyblivý v pohyblivém" - lepší vyjádření pro Nautilus a kapitána Nema neexistuje. Takže si jdu pustit stejnojmenné album od skupiny Tarantula (Mobilis in Mobili). A jelikož mám pro Verneovky od mala slabost, tak koupi podobných hodinek považuji za svou povinnost.
VS Odesláno 18. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Asi zase vytáhnu z knihovny 20000 mil pod mořem
hciq Odesláno 18. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Povedený návrh - pro mě zajímavější, než Primův "Codenis". Návrhy / posouzení? - upravené indexy OK (čísla nikde nepoužívat, ani na lunetě, na ten "technokratický" design se indexy hodí lépe) - prodloužit minutovku (souhlas s kolegy) - vrátit původní lunetu - ale zvýraznit na ní též čtvrtkové indexy - možná zase odstranit tu šipku z vteřinovky A Dotazy? - jaké jsou planované použité materialy? - a to nejdůležitější: jaký v tom má být kalibr ??? (asi bude záležet hlavně na kmotrovi ) 1) mimutovku myslíte asi ocas předek je na doraz 2) to je varianta bez lunety bude i bez zavírání 3) 1/4 ok mám to v plánu 4) něco tam chci kvůli barvě (var.kolečko) 1)chirurgická ocel, možná lunetu a část zavírání nějaký kompozit. Zatím plavu trochu v technologii, musím nastudovat. chci i navrhnout i vlastí kožený pásky mimo spon. 2) hodinky chci v průměru od 38-48 mm podle typu. Díky velmi zajímave cenové politice Ety budu muset asi první stojky kupovat na ebay nebo Otto Frei nebo co já vím kde, proto jsem si také začal dopisovat s Volmax comp. o kalibru 3133 s Koliz vostok o kalibru 2426 Myslel jsem, že je dostanu svojí ruštinou a ono prd. Ale zato jsem si polepil celou klávesnici azbukou a zatím žádný výsledek. Jinak by to mělo být na přání, co tam kdo bude chtít mít. Standartně jsem myslel na Aronnax levná var. quartz Eta G10, palba 2894-2 nebo Valjoux 7750 (to je mé přání), Ned Land Unitas s vteřin. na 6. Pro "znalce" Molnija na 9 (ať na nás dejchnou starý časy jinak zbytek Eta 2824-2. Skla je trochu problém, safír velký průměr= palba, hardlex do 36 mm jak čočka tak plochý do tl 2 mm bez problémů. Takže u bigwatch bude asi jen hardlex.
Martin B. Odesláno 18. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Vzhledově jsou návrhy velmi vydařené. Záleželo by samozřejmě na ceně, ale určitě bych o něčem takovém uvažoval. Jen tak dál!
Olda Odesláno 18. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Asi bude nutné přejmenovat oddíl "Prim české hodinky" na "'Čeští výrobci hodinek" jak už někdo navrhoval. :-)
Luk Odesláno 18. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Asi bude nutné přejmenovat oddíl "Prim české hodinky" na "'Čeští výrobci hodinek" jak už někdo navrhoval. :-) Počkáme až na první realizaci, zatím jsou ve fázi "snění".
hciq Odesláno 18. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Počkáme až na první realizaci, zatím jsou ve fázi "snění". JJ svatá pravda
xmenm05 Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 No, jestli můžu tak u sportovně orientovaných hodinek bych safír asi moc netlačil, jednak je to drahé a taky sportovní se asi častěji potkají se zásahem a ten prý safír nerad ..., tím spíš při těch velikostech ... jinak jsem pro kalibr 3133 ...
hciq Odesláno 19. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 Móóc pěkné. Pokud by mělo jít o i hodinky potápěčské nebo aspoň potápění schopné tak bych měl takový tip. Je docela nepříjemné pod vodou hodinkami o něco zavadit (nebo spíš pořádně fláknout o skálu) a pootočit lunetu, i když má rohatku pro jednosměrné otáčení. Co takhle vymyslet nějaký zámek na její zafixování? Napadlo mě to jak jsem viděl zámek té korunky, že by se to - třeba - dalo udělat tak aby se oba zámky vzhledově doplňovaly. hodně dobrý nápad min za 1000 bodů Nějak jsem tvůj příspěvek přehlédl.
dehyd Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 ... Je docela nepříjemné pod vodou hodinkami o něco zavadit (nebo spíš pořádně fláknout o skálu) a pootočit lunetu, i když má rohatku pro jednosměrné otáčení. Co takhle vymyslet nějaký zámek na její zafixování? ... hodně dobrý nápad min za 1000 bodů Nějak jsem tvůj příspěvek přehlédl. A co takhle pro inspiraci koupit a rozebrat třeba TH Aquagraph ? Ten zámek lunety má (těch cca 80 litrů by za to určitě stálo - sponsor jistě rád dodá )
hciq Odesláno 19. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 TH= TAG Heuer ? Tak potom myslíš tyto ... netřeba zámek je vymyšlen. Je to tak primitivní, že se obávám, abych nebyl první :lol:
dehyd Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 ... netřeba zámek je vymyšlen. Je to tak primitivní, že se obávám, abych nebyl první :lol: Tak honem ruku k dílu ! Primitivní vynálezy bývají geniální
Tomasek Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 hciq: za tyhle hodinky bych klidně dal třeba i 20 000 žraloků
Luk Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 Tak vám posílám jedno řešení ( jen na obrázku) jak se vypořádala má oblíbená firma se zajištěním korunky a lunety. Lunetou a korunkou jde otáčet jen pokud je titanové pouzdro odklopeno viz obrázek, po nastavení hodnoty a zaklopení je luneta zajištěna proti posuvu a korunka přitlačena k pouzdru pro větší voděodolnost.
hciq Odesláno 19. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 díky je vidět, že o hodinkách vím zatím prd. Toto je úžasný high-tech design včetně provedení. Přivedl jsi mě, ale na nápad pro ten harpunářův model. V případě vynechání stroje budou v záloze hodiny sluneční :lol: a Zase budu do rána čumět do monitoru, tak díky
sibirnaya Odesláno 20. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2007 Luk, prosimte, nemas nejakej link primo na tyhle eterny? ty se mi mooc zamlouvaji a na strankach sem je nikde nenasel...
Luk Odesláno 20. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2007 Luk, prosimte, nemas nejakej link primo na tyhle eterny? ty se mi mooc zamlouvaji a na strankach sem je nikde nenasel... Link žádný, je to speciální model. Nejsou ani v oficiálním ceníku. Jen informace Preis auf Anfrage Připrav se na speciální cenu Neskenuju stránky a pošlu ti na mail další info. ale moc toho není. Komunikuji s Rakouskou pobočkou paní Karin Konrath. Ta má nastarosti Rakousko, Maďarsko, Českou republiku Slovensko a Slovinsko.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se