Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý večer všem. Rád bych požádal o radu. Vybírám hodinky s automatickým strojkem a nebráním se samozřejmě ani manuálnímu nátahu. Velmi se mi líbí styl hodinek Sturmanskie a nebo Zeppelin

Hodinky by měly mít v průměru 42-45mm. Vzhledem k tomu, že nemám moc peměz, chtěl jsem se zeptat, jestli je reálné podobné nové kvalitní hodinky ( tyhle samé asi těžko ) sehnat řádově do 5000 Kč. Vím, že Zeppeliny se dělají s quartz strojkem za cenu kolem 7000 Kč, ale je to quartz a stejně pořád nad můj limit. Můj dotaz nebo spíš požadavek na takové hodinky za tuto cenu je myslím z říše sci-fi, ale kdo ví,.... Třeba existují někde podobné kvalitní hodinky za takovou cenu a nebo zrovinka nějaký obchodník zlevnil Sturmanskie na 200 Euro :crying_anim: Děkuji za případné odkazy na jiné hodinky ( aspoň si rozšířím obzory.. )

Odesláno

prusvih je v tom, ze zrejme trvas na chronografu. pokud je tomu tak, pak se s mechanikou u 5tis moc nechytas. pokud slevis ze svych naroku, a budes pozadovat jen tri rucky, tak si myslim, ze uz se bude dat neco vymyslet.

Odesláno (upraveno)

Ahoj, tak pokud by si slevil ze svého požadavku na automat, tak co třeba tyhle Junkers ?

Na quartz jsem se samozřejmě koukal - tam by se dalo vybrat ( nejvíc asi právě Junkers a Zeppelin ). Ovšem,... jak bude uvedeno níže...

prusvih je v tom, ze zrejme trvas na chronografu

Ano, to bude asi ten největší zádrhel... Rád bych právě chronograf ve spojitosti s manuálním nebo automatickým nátahem, kvalitními hodinkami s dobrým strojkem a to vše za cenu nepřekračující 5 tisíc Kč... :suicide_anim:

Samozřejmě, že pokud nic takového neexistuje ( předpokládám, že asi ne ) tak poté budu muset přehodnotit svůj požadavek a 1) ponechat chronograf a jít například do tohoto quartzu Zeppeliny až se tu třeba zase objeví k prodeji téměř nové a nebo 2) slevit z chronografu a jít do retro hodinek s manuálním nebo automatickým nátahem, jako např.???? ..... zde ještě nevím, neboť tak dalece jsem nerozmýšlel.

Upraveno uživatelem ahojda
Návštěvník Tada
Odesláno

ale tak i chronograf za 5000 v automatu lze... Nějaké vintage Seiko ... Nebo Strely :D

Odesláno

Já v Tvojí cenové relaci a požadavcích vidím jedině Rusko ( 3133 ), nebo Čínu. Číňani celkem zmákli osvědčený starý strojek Venus 175 ( Sea-Gull ST-1901 ) - manuální chrono. Tak hledej a sám uvidíš. Třeba jedna CH značka, která v r. 1933 začala prodávat hodinky s Mickey-Mousem a nyní je bohužel v držení Číňanů dělá jeden krásný vintage model, který je hooodně podobný bambuláčům od Chronoswiss... :smile_anim:

Odesláno

Třeba jedna CH značka, která v r. 1933 začala prodávat hodinky s Mickey-Mousem a nyní je bohužel v držení Číňanů

Hodinky Ingersoll ( předpokládám, že jsou to ony ) jsem zaregistroval, ale někde se tu psalo, že to je "Čína jak vyšitá" - původ značky je z CH, ale...

Vybrat by se dalo asi i z Parnis - teď nevím, jestli se tahle značka tady smí vůbec jmenovat .... ale to je to samé - China...

Kalibr 3133 - ano, jak jsem psal, tak Sturmanskie Strela bych si představoval na ruce, ale za mojí částku, kterou mohu za hodinky utratit, si je opravdu mohu jen tak představit a nic víc... Jsou i jiné s tímto kalibrem a rozhodně lacinější, ovšem neodpovídají již mé představě. Já vím, je to těžké - za málo pěnez, málo muziky...

Odesláno (upraveno)

Nejake levne chronografy ma i alpha ( alpha-watch ) nebo parnis (manbushijie ). Moc seriozni hodinky to nejsou, ale za 2000 korun ponoukaji funkcni sea-gull chronograf.

Upraveno uživatelem mmcmxcix

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...