maros1974 Odesláno 29. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2012 tak ja osobne som oblekovy typ najma kvoli zamestnaniu, kupil som si ich nielen do prace ale tak nejak celkovo Samozrejme na turu do Tatier s nimi nejpojdem ani do bazenu s nimi nepocitam (na to mam Suunta). u nas v praci je vela takych tych snobikov a som rad ze ja na ruke nebudem mat obligatne Hauery, Omegy alebo Breitlingy ako oni, ale, z mojho pohladu, nieco individualne. Kolega ma velmi pekne Baume and Mercier chronografy na bielom ciselniku, s indexami, tiez velmi elegantne, ale ja som chronografy nechcel. Hodinky chcem natrvalo pre seba a zanechat mojim nasledovnikom
relativ Odesláno 29. června 2012 Nahlásit Odesláno 29. června 2012 ...Hodinky chcem natrvalo pre seba a zanechat mojim nasledovnikom Túto vetu si zapíš a prečítaj si ju o rok...
maros1974 Odesláno 29. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2012 (upraveno) Túto vetu si zapíš a prečítaj si ju o rok... ak si to myslel tak, ze hodiny ma omrzia do roka tak sa mylis. nie som ten typ. prve hodky - Festiny chrono mam uz 14rokov, fashion DKNY 6r a tie suunta pod vodu 6-8 r. Pocitam s tym ze este nieco dokupim ale menit alebo predavat ich urcite nechcem. o rok si povieme :-) Upraveno 29. června 2012 uživatelem maros1974
koveras Odesláno 1. července 2012 Nahlásit Odesláno 1. července 2012 Ich predchádzajúcu verziu som mal ako svoje prvé mechanické a drahšie hodinky. Nestratili vôbec nič zo svojej elegancie. Gratulujem a nech slúžia!
maros1974 Odesláno 1. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2012 Ich predchádzajúcu verziu som mal ako svoje prvé mechanické a drahšie hodinky. Nestratili vôbec nič zo svojej elegancie. Gratulujem a nech slúžia! Dakujem. Rad by som videl tie Tvoje, mas nejaky obrazok ?
NIGHTinGALE Odesláno 1. července 2012 Nahlásit Odesláno 1. července 2012 Krásný hodinky od dobré firmy. Osobně bych volil modrý model, ale i tyhle jsou skvělý.Spousta lidí tady ML vnímá dost nízko, což nechápu - vlastní strojky, originální design, super komplikace, ...
maros1974 Odesláno 16. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2012 Viete mi niekto poradit ako zistim typ strojceka v tych mojich hodinach? Zaujima ma vydrz strojceka pri plnom natiahnuti, ci je to 20hod alebo menej.
relativ Odesláno 16. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2012 Píšu, že je tam ML09, upravená ETA 2836-2. Výdrž by mala mať 42 hod.
maros1974 Odesláno 16. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2012 Píšu, že je tam ML09, upravená ETA 2836-2. Výdrž by mala mať 42 hod. Dakujem. Docital som sa tam toto: Vibration: 28 800 alt/h, 4HzPower reserve: 38 hoursJewels: 25 Ajustment: 3 positions after full winding and after 24 hoursDecoration: Rhodium coated movement, hand- decorated circular-grain, snail, côtes de Gen?ve ...teda 38hod pri plnom natiahnuti. Je mozne tieto hodiny natiahnut aj manualne korunkou ? Zatial mi to tak vychadza ze asi nie. A chcel by som sa dozvediet co znamena ta poznamka: 3 positions after full winding and after 24 hours ...pls ? A nejaky tip ako si pri dennom noseni natiahnut hodiny na max ? Cez noc vo winderi na max rychlosti (mam Rapport London) ???
Potkan Odesláno 16. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2012 ....A chcel by som sa dozvediet co znamena ta poznamka: 3 positions after full winding and after 24 hours ...pls ? A nejaky tip ako si pri dennom noseni natiahnut hodiny na max ? Cez noc vo winderi na max rychlosti (mam Rapport London) ???To znamena, ze je serizovali ve trech pozicich po plnem natazeni a po 24 hodinach.Pri dennim noseni se ti do plna normalne natahnou. Do winderu davej spinkat hodinky ktery nenosis.
maros1974 Odesláno 16. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2012 To znamena, ze je serizovali ve trech pozicich po plnem natazeni a po 24 hodinach.Pri dennim noseni se ti do plna normalne natahnou. Do winderu davej spinkat hodinky ktery nenosis. Dakujem za odpoved. Zatial vsak mam skusenost taku ze 24hodin polozene na policke 'nepreziju' - zastavia sa a treba ich nastavit a natiahnut. Hodinky davam na ruku okolo 10:00hod rano, davam ich dole okolo 19:00hod vecer, cas na ruke 9hod. Cez vikend ich nenosim, zvycajne v piatok vecer idu na winder so zakladnym natahovanim (najslabsim). Typ zamestnania: kancelarska krysa (...stale na kave s partnermi alebo tukam to ntbk). Mozno im pocas aktivneho casu na ruke nedam moc nabit a nenatiahnu sa uplne (teda nedociahnu na max. 38hod rezervu) ... ? Neviete niekto ci sa natahuju pri pohybe zapastia na obe strany (lavu/pravu, resp. clockwise/counterclockwise) alebo len na jednu stranu (zvycajne myslim ze to byva clockwise) ? Dakujem.
sashator Odesláno 16. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2012 Dakujem za odpoved. Zatial vsak mam skusenost taku ze 24hodin polozene na policke 'nepreziju' - zastavia sa a treba ich nastavit a natiahnut. Hodinky davam na ruku okolo 10:00hod rano, davam ich dole okolo 19:00hod vecer, cas na ruke 9hod. Cez vikend ich nenosim, zvycajne v piatok vecer idu na winder so zakladnym natahovanim (najslabsim). Typ zamestnania: kancelarska krysa (...stale na kave s partnermi alebo tukam to ntbk). Mozno im pocas aktivneho casu na ruke nedam moc nabit a nenatiahnu sa uplne (teda nedociahnu na max. 38hod rezervu) ... ? Neviete niekto ci sa natahuju pri pohybe zapastia na obe strany (lavu/pravu, resp. clockwise/counterclockwise) alebo len na jednu stranu (zvycajne myslim ze to byva clockwise) ? Dakujem.Tak všechny ETY se natahují v obou směrech, Valjoux pak pouze v jednom. Zkrátka si myslím, že jelikož je nosíš pouze 9hod a to ještě v zaměstnání kde asi moc rukama nemáváš, tak se prostě nikdy dostatečně nenatáhnou. Být tebou, tak je házím na winder i na noc a určitě se ti dotáhnou. Ještě tabulka co se týče toho smětu nátahu.
haky73 Odesláno 17. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2012 (upraveno) ML jsem měl v hledáčku i já a silně jsem o nich uvažoval akorát já chtěl MP s chronografem ale nakonec jsem se rozhodl pro klasiku. Možná nejsem až takovej solitér jako ty ale vsadil jsme na jistotu. Tím neříkám že ML je něco špatnýho to rozhodně néééééééé. Za mě máš palec nahoru za výběr a za vlastní styl. Upraveno 17. prosince 2012 uživatelem haky73
Potkan Odesláno 17. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2012 Dakujem za odpoved. Zatial vsak mam skusenost taku ze 24hodin polozene na policke 'nepreziju' - zastavia sa a treba ich nastavit a natiahnut. Hodinky davam na ruku okolo 10:00hod rano, davam ich dole okolo 19:00hod vecer, cas na ruke 9hod. Cez vikend ich nenosim, zvycajne v piatok vecer idu na winder so zakladnym natahovanim (najslabsim). Typ zamestnania: kancelarska krysa (...stale na kave s partnermi alebo tukam to ntbk). Mozno im pocas aktivneho casu na ruke nedam moc nabit a nenatiahnu sa uplne (teda nedociahnu na max. 38hod rezervu) ... ? Neviete niekto ci sa natahuju pri pohybe zapastia na obe strany (lavu/pravu, resp. clockwise/counterclockwise) alebo len na jednu stranu (zvycajne myslim ze to byva clockwise) ? Dakujem.Cece ja nevim, jestli je to normalni. Ja kdyz nasadim hodinky pres vikend na ruku na 6 hodin, tak to staci. Nikdy jsem nemel problem, ze by se mi automaty pri beznym noseni nedotahly nebo zastavily. A to jsem se treba na prednaskach ani nehnul nekolik hodin v kuse, bo jsem na nich vetsinou spal. Ale s 2836kou zkusenosti nemam, tak treba je nejaka slabsi...
kdojinej Odesláno 19. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2012 Nádherné hodinky, gratuluju. Zase si musím říct, že jsem byl pako a svoje ML prodal.. nemohl bys nafotit více fotek, třeba aj jak vypadají na ruce z větší dálky? Díky
Georgeisin Odesláno 19. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2012 Ty hodinky se narodily k perfektně střiženému obleku, fajnový čistý design.
maros1974 Odesláno 11. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. června 2013 trochu ma otravuje slaba vydrz ETY 2836-2 ktora je v mojich hodinach, aj som to reklamoval v obchode kde som ich kupil, poslali to do NESTu a odtial prislo vyjadrenie ze hodiny su ok a nic im neni, konkretne citujem z ich vyjadrenia: "Rezerva chodu byla overena pri plnem natahu na 40hodin, coz odpovida technickym parametrum strojku. Pro vyuziti plne kapacity chodu je treba plne natazeny stroj. Pro automat se doporucuje casty pohyb rukou, pripadne dotazeni korunkou. V pripade delsiho odlozeni hodinek je vhodne vyuzit mover." Btw, myslel som ze sa tomu hovori 'winder' alebo watchwinder', mover by som pouzil skor na kosacku na travnik, ale ok. Niekde na webke som cital ze nie je uplne idealne dotahovat takyto automat rucne korunkou, ze dochadza k predcasnemu opotrebeniu mechanizmu. Casty pohyb rukou ma uprimne rozosmial. Do windera hodiny davam v podstate cca 2x do tyzdna, napr. v piatok vecer ked ich zlozim a viem ze cez vikend budem behat so suuntami. Vo winderi su na zakladnom natahu, cize ziadne mohutne pretahovanie pruziny, davam to na piano. Poradi mi niekto ako dosiahnut onen maximalny natah ? Natocenim korunky, alebo dat cez noc do windera ''na max", alebo mavat rukou 3hod vkuse ? ) Vyrobca pise ze kaliber (na webke ho oznacuju v aktualnej verzii tychto hodin ako ML155 ale inde aj ako ML009) ma plne 'natoceny' dat az 38 hod bez nosenia, mne sa malokedy podari aspon 20hod. Aj som si myslel ze je to zivotnym stylom (kancelaria apod) ale to je asi blbost, vacsina ludi co nosia swiss hodiny s nimi nehraju tenis a nebehaju run treningy ...teda s oblekovkami ...trochu som guglil a nasiel som tento thread, kedze som zaciatocnik chcem sa spytat co si o tomto rieseni myslite (ide o rovnaku etu pouzitu v Breitlingoch): http://www.rwgforum.net/topic/106017-repairing-a-steelfish-2836-2-with-low-power-reserve/ Vdaka vopred za Vase komentare.
maros1974 Odesláno 20. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Aktualizujem info, dnes k Pontosom pribudli aj Panerai Luminor Marina 104 Kupene ako funglovky z obchodu vo Viedni. Celkom sa vytesujem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se