havran Odesláno 19. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 Tohle je krásný (i cena), ale přeci jenom sponu bych chtěl mít OMEGA .
dehyd Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 Ja bych taky nic nenamital proti remenu od alternativniho vyrobce, pokud se zachova original spona. Samotne remeny nemaji s hodinarskym remeslem moc spolecenho, existuji vsak renomovani kozedelni vyrobci. Takze vlastne muzes docilit paradoxne jeste vetsi exkluzivity kombinaci hodinek od tradicniho vyrobce s remenem od nejakeho prestizniho kozedelce.
Viktor Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 Ja bych taky nic nenamital proti remenu od alternativniho vyrobce, pokud se zachova original spona. Samotne remeny nemaji s hodinarskym remenslem moc spolecenho, existuji vsak renomovani kozedelni vyrobci. Takze vlastne muzes docilit paradoxne jeste vetsi exkluzivity kombinaci hodinek od tradicniho vyrobce s remenem od nejakeho prestizniho kozedelce. Ale pozor, řemínky si tradiční výrobci nedělají sami, ale nakupují je, zpravidla od prestižních kožedělců, kteří jim tam zespodu vyrazí logo . Takže bys na tom mohl být v podstatě stejně, akorát v případě řemínku s logem tradičního výrobce hodinek zaplatíš něco navíc za to logo.
dehyd Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 To já vím, že si řemínky hodináři nevyrábějí - já právě myslel mít třeba nějaký exkluzivní řemen s "puncem" renomovaného kožedělného výrobce. ... když to pro hodináře vyrábí na zakázku někdo jinej, kdo tam pak vyrazí jeho logo, tak je to vlastně něco jako třeba "Tesco" mlíko... :D:D
havran Odesláno 19. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 Tak to je přesně to ,na co jsem narážel v prvním příspěvku. Jestli exkluzivní kožedělec není z Asie a tohle nejsou přebytky pro "TESCO" :).
sibirnaya Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 omlouvam se, ze narusuji diskuzi, psal jsem novy prispevek, ale tady jsou skutecni znalci Omega, tak by me zajima, na kolik ca muze prijit original kovovy tah na seamaster aqua terra nebo railmaster? Diky za odpoved
dehyd Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 Velmi cca tak 15k (kamennej obchod, na webu asi levněji)... ....a drobná poznámka k názvu vlákna (z hodinářské příručky): "buď je to kožený, nebo je to tah..."
havran Odesláno 19. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 To dehyd: Dík za poučení(to je bez ironie).Dlouho jsem nad názvem váhal,ale někde na foru jsem výraz kožený tah četl. To sibirnaya: http://www.ofrei.com/page582.html#2174
Návštěvník Kamil Odesláno 19. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2007 Pro ty, kterým není úplně jasné názvosloví, bych skromně upozornil na svůj článeček : http://www.chronomag.cz/clanek/2006-04-13/...m-nam-hodi.html
Návštěvník Kamil Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 to havran: podívej se sem: http://cgi.ebay.co.uk/OMGEA-BLACK-LEATHER-...1QQcmdZViewItem
havran Odesláno 21. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 Ten je opravdu pěknej.Pasoval by k Speedmasterum. Ale bohužel jak jsem už psal "Né že bych si to dokázal na ebay koupit ":|
Návštěvník Kamil Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 Jestli ho opravdu chceš, můžeme to koupit...
havran Odesláno 21. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 To víš že ho bych ho chtěl. Koukal jsem ,že libra klesá .
Návštěvník Kamil Odesláno 21. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2007 To víš že ho bych ho chtěl. Koukal jsem ,že libra klesá . Ti ho koupím, jestli chceš a nechám rovnou poslat na tvou adresu...
Bobr Odesláno 23. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2007 Poraďte, kde koupit samostaně motýlovou sponu k řemenu Omega? Zadal jsem na e-bay vyhledat "Omega Deployment Buckle" a výsledek byl 0....
Viktor Odesláno 23. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2007 Poraďte, kde koupit samostaně motýlovou sponu k řemenu Omega? Zadal jsem na e-bay vyhledat "Omega Deployment Buckle" a výsledek byl 0.... Prodává je Otto Frei zmíněný výše ve vláknu http://www.ofrei.com/page573.html#5931 ale cena u Dušáka bude možná podobná ... Nebo zkus toho Číňana z prvního příspěvku vlákna, budeš to mít i s řemenem ale asi to nebude origoš...
Bobr Odesláno 23. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2007 Díky, dyť jsem se na ty stránky díval, akorát se vyplatí číst to pořádně - tj. celé. Je tam "Omega 16 mm deployment buckle", já to jenom očima přeletěl a pochopil to, že to je na 16 mm řemen. Zatím je to na řemeny o šíři 16 mm v místě, kde se spona na řemen napojuje! Ještě laický dotaz: je tam napsáno, že spona je určená pro "Omega deployment straps". Můžu ji použít na řemen s normální sponou (po jejím odstranění) nebo to vyžaduje speciální řemen jenom pro motýlové spony?
Viktor Odesláno 23. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2007 Bobr: já bych se toho nebál, mělo by to pasovat na běžné kožené řemínky, jen je potřeba, aby tloušťka řemínku byla přibližně stejná jako u originálu. Ale stejně by bylo dobrý si sponu napřed prohlídnout v nějaký prodejně s Omegama.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se