Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu.

Mám zájem o hodiny Rado Xeramo, které se už pár let nedělají. Takže starší, ale chci nenošené. Občas se objeví v bazarech a samozřejmě na e-bayi. Google mne dovedl sem k vám, taky k tomu inzerátu: http://forum.chronom...odejem-hodinek/

Viděla jsem tuto nabídku na více místech, dokonce myslím, že je totožná s tou, co byla nedávno na Aukru - prodávala je nějaká žena, nicméně stejný příběh "sestra je dostala od bohatého přítele z Anglie". (mmch. jako jste vy fanoušci hodinek, já jedu v kabelkách a tam je příznačná pohádka "nevhodný dárek, nevím, jestli je to originál" v podstatě potvrzením, že jde o fake).

Nepůsobí na mne důvěryhodně, a ani si je přes net kupovat neplánuju, nicméně by mne zajímalo (viz ta diskuse tady), jak poznáte, že nejsou originální? Je mi jasné, že hodinky, co už se pár let nedělají, nejde jen tak "koupit v Anglii", ale jsou i nějaké jiné znaky, na které se zaměřit? Nějaké hologramy, dokumentace, ověření původu, sériové číslo...... ?

A poradíte mi případně, kde v CZ nebo někde v blízké cizině by šly koupit? Jestli existuje nějaký důvěryhodný bazar, outlet s hodinkama? Mám laickou představu nějakého pána, co má malé hodinářství a výhodně nakupuje "vyjeté"modely a pak je výhodně nabízí...nevím. Případně i nějakého net prodejce, ale vámi prověřeného (hodinky vidět nepotřebuju, vím, jak vypadají).

A když už byste mi radili, tak vůbec i váš názor: jsou to dobré hodinky? Vybrali byste je svým ženám? Nebo třeba raději Coupole?

Uvažuju o hodinkách do 20 tisíc, nějakých drobných, společenských, na keramice netrvám (a sním o Cartier Tank nebo Omega Constellation)

Budu vděčná za všechny vaše názory.

Děkuju, přeji vám všem hezký den a přesný čas!

Lajka

• po 3 týdnech...
Odesláno

Díky za rady, vážně o těchto Omegách uvažuji. Ale pán tam píše, že je potřeba je přeleštit, mám trochu obavu, že budou už od začátku vypadat jako nošené - to by mne mrzelo, kdybych si koupila "staré" hodinky. Já vím, že hodnota těch hodinek je v technologii a značce, ale stejně... Tak nevím, když je nechám přeleštit, budou vypadat jako nové? A dělá to každý hodinář, nebo jen značkový shop? A cena?

Děkuju všem za zájem a odpovědi. :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...