Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Výrobcovia mobilov, tabletov atd si ziarlivo strážia každý technologicky i dizajnovy detail a všetko si hneď nechávajú patentovat. Ako to je v hodinkovom svete? Keby hodinky vyrábal Microsoft, Apple, IBM a pod podľa mna by uz dávno boli patentovane bodkovane indexy, rozloženie subcifernikov na chrono, srobovacia korunka a určite aj preklapacia spona nehovoriac o turbe. Sú aj v hodinkovom svete takéto patenty? Moze sa to zvrhnut ako v it svete?

Doprcic aj s autokorekciou tema je HODINKY A PATENTY

Upraveno uživatelem ivan_989
Odesláno

Vďaka, zaujímavé. Napr

Tourbillion watch and tourbillion movement thereof  

Inventor(s): HAOJIE GU +

Applicant(s): SHENZHEN XINGANG GEM WATCHES CO LTD + (SHENZHEN XINGANG GEM WATCHES CO., LTD)

Classification:

- international: G04B17/28; G04B19/02; G04B19/04; G04B27/00; G04C17/00; G04C9/08

Nevedel som že to vynašli v Ázii

Odesláno

Ved hej, myslel som ze sa niekto znaly co to štúdium má za sebou chyti na moj šplech a stručne a výstižne objasni ako sa veci maju naozaj. Budem za blba ale niečo sa dozviem. Teraz som len za blba. :crying_anim02:

Odesláno

Je to dost obsiahle a okrem toho, jeden pan si dal uz tu namahu a zalozil wikipediu (s jimbom som sa raz stretol osobne a je to fajn clovek). Nemozes cakat kopu uzitocnych informacii vymenou za splech. Tak svet predsa nefunguje..

Snad bude na uvod stacit informacia, ze tourbillon nevymysleli v azii :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...