Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

právě jsem na fóru získal krásný vintage řemen "Pilot Drban" alá Stein z dílny mistra Zrna a nemaje pilotek, vyzkoušel jsem ho na traserech - myslím, že jim sluší....

post-19918-047866000 1352801696.jpg

post-19918-007718600 1352801699.jpg

post-19918-015617000 1352801702.jpg

• Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 8. 10. 2012 v 14:05, misoo napsal:

....jedine negativum vidim v bielom datume, inac supr...

Mám dojem, že tohle je jedno z dalších chronomag klišé objevující se zásadně u relativně levnějších hodinek. Jestli se pletu v tomhle případě tak sory. Jinak bezva hodinky, vypadá to, že snesou lecos.

Odesláno
  V 13. 11. 2012 v 13:44, kdojinej napsal:

Mám dojem, že tohle je jedno z dalších chronomag klišé objevující se zásadně u relativně levnějších hodinek. Jestli se pletu v tomhle případě tak sory. Jinak bezva hodinky, vypadá to, že snesou lecos.

co přesně myslíš tím klišé...? mně taky trošku vadí bílé pozadí v okénku pro datum, když je celý cifr černý, ale to je věc názoru, nemá to vliv na funkci... a neobjevuje se jen u levnějších hodinek

;-)

anebo jsem to nepochopil správně

Odesláno
  V 13. 11. 2012 v 10:16, Quido Morava napsal:

právě jsem na fóru získal krásný vintage řemen "Pilot Drban" alá Stein z dílny mistra Zrna a nemaje pilotek, vyzkoušel jsem ho na traserech - myslím, že jim sluší....

Tenhle remen ne. Ten jim moc neslusi.

Odesláno
  V 14. 11. 2012 v 8:46, Quido Morava napsal:

co přesně myslíš tím klišé...? mně taky trošku vadí bílé pozadí v okénku pro datum, když je celý cifr černý, ale to je věc názoru, nemá to vliv na funkci... a neobjevuje se jen u levnějších hodinek

;-)

anebo jsem to nepochopil správně

U dražších hodinek typu omega, iwc apod. je podle mě výskyt věty "super, až na to bílé datumové okénko" v hodnocení zdejších členů nesrovnatelně nižší než u "levnějších" hodinek "méně prestižnější" značky. Popisuju jen muj dojem, ktery vychazi z presvedceni, ze "drahé" hodinky jsou tu hodnoceny jako "hezčí" i když se členům, kteří to o nich napíší ve skutečnosti nelíbí. "Levnější" hodinky jsou hodnoceny kritičtěji, protože nemají dostatečný machr index na to, aby mohli být vzaty na milost i "nedostatky" typu bílé datumové okénko.

Odesláno
  V 22. 11. 2012 v 8:53, kdojinej napsal:

U dražších hodinek typu omega, iwc apod. je podle mě výskyt věty "super, až na to bílé datumové okénko" v hodnocení zdejších členů nesrovnatelně nižší než u "levnějších" hodinek "méně prestižnější" značky. Popisuju jen muj dojem, ktery vychazi z presvedceni, ze "drahé" hodinky jsou tu hodnoceny jako "hezčí" i když se členům, kteří to o nich napíší ve skutečnosti nelíbí. "Levnější" hodinky jsou hodnoceny kritičtěji, protože nemají dostatečný machr index na to, aby mohli být vzaty na milost i "nedostatky" typu bílé datumové okénko.

aha - už rozumím...

možná je to opravdu tak, jak uvádíš, to ať si každý srovná u sebe, do jaké míry dokáže být upřímný k sobě i ostatním (tady je k tomu docela pěkný článek, i když neříkám, že se vším v něm souhlasím, je aspoň zábavný a vyjadřujé mnohé pravdy)

;)

... já osobně to neřeším, pořizuji si hodinky, na jaké mám a snažím se vybírat ropzumnou kvalitu.. nepořizuju si hodinky, na které nemám, které se mi nelíbí anebo se mi zdají špatné, anebo naaopak proto, že všichni nad nimi slintají ... vše je věc velmi individuální a i názor se může vyvíjet a měnit...

jak jsem už uvedl dříve, dlouho jsem u těchto hodinek bojoval například s tou římskou dvanáctkou, ale to bylo vše jen z fotek... původně jsem hlavně chtěl vyzkoušet tritium a nechtěl jsem už žádné kvartzky (byly by to už 4.) ..a jakmile jsem je dostal do ruky, viděl naživo a vazkoušel, můj názor na ně se výrazně změnil - prostě jsem to pochopil a nyní seznávám, že je u nich vše jak má být, jsou dizajnovány tak, aby měly nějaký svůj charakter a to splňují... a je další věcí, jestli mně, nebo někomu, vadí nesymetrický nápis, bílé datumové okénko nebo cokoli dalšího a do jaké míry, buďto je tedy nebude nosit a přenechá dál, anebo ty věci nevadí natolik, aby se snimi smířil... to myslím platí obecně

Odesláno (upraveno)

Jasné.....hodinky se ti musí především líbit. Pak dělaj radost. Mě osobně tady bílá datumka nechává ledově klidným... :) Ale chápu i to, že někoho to prostě rozčiluje. Jinak já doufám, že se mě dnes vrátí moje Traser-kvarcky z dovolenkového pobytu ... po tritiu je holt smutno.

Upraveno uživatelem kdojinej
Odesláno (upraveno)
  V 22. 11. 2012 v 9:51, kdojinej napsal:

*** Jinak já doufám, že se mě dnes vrátí moje Traser-kvarcky z dovolenkového pobytu ... po tritiu je holt smutno.

to věřím ... kde byly?

(Edit: na druhou stranu, bílé okénko je lépe čitelné, než černé)

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odesláno
  V 22. 11. 2012 v 10:30, kdojinej napsal:

Prodal jsem je....koupím je zpět... :D

ačkoli se to zpočátku nezdálo a opravdu mi šlo jen o pokus, vypadá to, že ty mé se už stanou definitivní universálky

(pochopitelně zatím a s danou rezervou pro jednoznačně nejednoznačný pojem "defiinitivní hodinky")

B)

Odesláno (upraveno)

A tak jsem zcela neúmyslně a nedobrovolně udělal tuning lunety na mých oblíbených traserech...

Nechci, aby to vyznělo jako hanění hodinek, neb jsou z mého pohledu opravdu skvělé a asi dlouho, ne-li navždy, zůstanou u mne, ale nedávno se mi stala věc, která mne ne zrovna příjemně překvapila. Na trojúhelníku na lunetě na pozici 12 se mi částečně sloupla černá barva. Indexy na lunetě jsou vyfrézované (nebo jinak "vytlačené" - to přesně nevím) asi pár destin milimetru do hloubky kovu lunety a vybarvené černou barvou. Že by barva šla jen tak dolů jsem vůbec nepředpokládal. Trošku jsem tedy do zbytku barvy v trojhůlniku indexu 12 drbul hrotem obyčejného dřevěného párátka a ehjhle, barva šla jako po másle dolů... drbnul jsem párátkem do bravy na jiném indexu a barva šla zase lehce dolů ... Co teď? No, reklamu tím výrobci neudělám, ale celou lunetu jsem nakonec takto "objel" a jedním dřevěným párátkem jsem ze všech indexů barvu sloupal. Když už, tak než mít indexy odrbané, tak aspoň takto, neznalý nepozná, že to tak nemá být, já jsem nakonec taky spokojený - hodinky zase vypadají trošku jinak a současně nevypadají jako odrbané. Nedokážu říct, jeslti je to lepší, nebo horší, než původně - je to prostě jiné. Ale ve finále i to nevadí, jak se původně zdálo. Posuďte sami...

post-19918-031646800 1353920980.jpg

edit:

post-19918-050876100 1353921931.jpg

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odesláno
  V 29. 11. 2012 v 8:53, Quido Morava napsal:

sam nevim co se mi libi vice, je to proste jine, ale vubec jim to, podle meho, neuskodilo... a hlavne se už indexy nemuzou odrbat

:rolleyes:

Prosim te, co to mas za pasek? Hrozne se mi k tem hodinkam libi, premyslim, ze bych sundal tah.

Odesláno
  V 29. 11. 2012 v 15:58, Baldic napsal:

Prosim te, co to mas za pasek? Hrozne se mi k tem hodinkam libi, premyslim, ze bych sundal tah.

už jsem to tu někde psal - je to Rioas BASS (možno bez problémů pořídit zde) - pěkně jim sedí, neb má podobnou strukturu, jako je dekor středového kruhu ciferníku...

poctivě ale musím přiznat, že mne jeho kvalita mírně zklamala, respektive je to holt syntetika, není nad poctivý kožený řemen

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...