Bazzi Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Ahoj, mám hodinky po dědovi značky Cortébert, chtěl bych se zeptat na typ a proč jsou hodinky špatně? Viz. kde je 12 hodina a kde by měl být řemínek. To jsou posunuté nebo to je schválně? T34 a 51-53 jsou tam protože je měl děda na vojně :-). Předem díky za odpověď.
Karlos Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 To protože to původně byly kapesní hodinky. Někdo na ně přiletoval úchyty na řemen a udělal si z nich náramkové. Docela častá úprava. Vyfoť nám i strojek, to je na hodinkách to nejzajímavější.
Bazzi Odesláno 17. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Tak proč to tam nepřidělali správně? Bohužel se ulomila korunka, na kolik tak vyjde oprava od hodináře? Tady ten strojek Pak tu mám ještě jedny kapesní, ale ty mají zase pro změnu zničený sklíčko a ulomenou rafičku . Rovnou jsem vyfotil i strojek.
PavelK Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Tak proč to tam nepřidělali správně? Protože by korunka překážela uchycení řemínku.
Karlos Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 (upraveno) Kdyby to přidělali "správně", tak by jim tam vadila korunka. Lezla by do řemenu a hodinky by nešly natahovat. Nebo hodně špatně. Tak se to řešilo jednoduše takhle. Když byla možnost, tak se pak ještě přetiskl ciferník a pak to bylo jak má být. Cortébert mají hezkej strojek. Jestli se nepletu, tak je to otec strojků Molnija. Rusové koupili licenci na tenhle strojek a vyrábí ho dodnes jako strojek Molnija.Doplnění: No a kolik bude stát oprava zjistíš, až navštívíš hodináře. Takhle z obrázku věštit nejde. Stokoruny. Upraveno 17. července 2012 uživatelem Karlos
Bazzi Odesláno 17. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Dobře díky :-). A asi by nešlo nic udělat s tím, aby byly hodinky správně, co? Nějak to otočit nebo tak něco? :-)
Karlos Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 (upraveno) Přijde mi, že jsi vůbec neposlouchal co jsme ti říkali - že korunka by překážela řemenu. Máš tam místo na korunku a řemen zároveň? Jestli jo, tak není problém vyvrtat uprostřed horního úchytu řemenu dírku pro natahovací křídelku a strojek otočit o 90°. EDIT: úplně nejjednodušší řešení jak mít hodinky správně, je zvednout ruku s hodinkami nad hlavu Upraveno 17. července 2012 uživatelem Karlos
Filipmar Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Přijde mi, že jsi vůbec neposlouchal co jsme ti říkali - že korunka by překážela řemenu. Máš tam místo na korunku a řemen zároveň? Jestli jo, tak není problém vyvrtat uprostřed horního úchytu řemenu dírku pro natahovací křídelku a strojek otočit o 90°. EDIT: úplně nejjednodušší řešení jak mít hodinky správně, je zvednout ruku s hodinkami nad hlavu Ono to majiteli asi nedochází proto, že tam korunku nemá. Nebo já ji na fotkách nevidím....
Bazzi Odesláno 17. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Možná to bude tím . Fajn tak díky :-). Nechám si je opravit, snad to nebude moc stát...
Karlos Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 (upraveno) Nech zároveň i vyčistit a promazat strojek, abys je mohl používat, nebo třeba jen občas natáhnout.EDIT: já se ještě vrátím k té korunce. Na boku hodinek, u dvanáctky, je dírka. Tam má být ta korunka. No a kdybys chtěl strojek v pouzdře jakkoliv otočit, to samozřejmě jde, ale korunka bude cestovat se strojkem, pořád bude nad dvanáctkou. Už je to srozumitelnější? Upraveno 17. července 2012 uživatelem Karlos
Bazzi Odesláno 17. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Já to chápu samozřejmě, vyčistit to nechám :-). Díky za rady.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se