Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem, tak nějak sem brouzdal po netu a narazil na hodinky Hyundai DMWH 701.....ne že bych hodinky potřeboval, ale jsem hračička a už i díky ceně mě tyto hodinky zaujaly. Tak jsem se ještě koukl jestli nenajdu nějaký info, resp. příspěvek od někoho kdo tyto hodinky má a našel, bohužel ne zrovna pozitivní...viz níže.

"Od svých potomků jsem obdržel k Vánocům hodinky s výškoměrem Hyundai DMWH 701 za cca 1600 Kč. Neměl jsem zatím příliš čas je podrobněji vyzkoušet, ale zdá se mi, že jsme asi dost naletěli. Stručně řečeno, že je to hračka, která neukáže ani přibližné hodnoty (výškoměr, teploměr, tlakoměr atd.) Má někdo s tímto výrobkem bližší zkušenosti? Za rady předem děkuji. Čenda"

Už ta cena mi je podezřelá, 1600,- stovek i míň za který lze na netu tyto hodinky pořídit je fakt málo a obávám se, že cena bude odpovídat kvalitě...vždyť podobně vybavené hodinky např. od Casia (v odolnějším provedení) stojí tak 5-6 tisíc. Co si o nich prosím myslíte...jsou to fakt vyhozený peníze, nemáte s nimi někdo zkušenosti?

Děkuji všem za odpovědi.

Michael

HYUDMWH701.jpg

Odesláno

Fakt to bude takovej aušus? Opravdu nikdo nemá zkušenosti? Já jinak hodinky nepotřebuji, před rokem a půl jsem si vybral Casio G-shock G300, přítelkyně mi je koupila a jsem spokojen...tohle mě spíš zajímalo vzhledem k tomu, co by to údajně mělo umět:-)

Odesláno

jeden známý si je koupil, takže jsem je trochu testoval, ale nic moc, pokud fungují tak to sice všechny hodnoty nějak ukazuje, ale nejsem si jistý jestli je normální že např. u výškoměru (barometru) je údaj dost nestabilní, cca +-10m během několika minut (nevím jestli se takhle chová i výškoměr s teplotní kompenzací ??), a krátce po koupi už je taky reklamoval, protože kromě hodin ostatní údaje "zamrzly" (neměnily se) a svítil symbol slabé baterie (i když podsvětlení fungovalo normálně), a taky některá nastavení výškoměru je nutné provádět přes tlačítko, kterým se zároveň sepne podsvětlení, což mě nepřijde moc praktické, takže podle toho co jsem viděl bych do toho nešel

Odesláno

Vyskomer pracujici na bazi tlaku takto ukazuje. Musel by byt zkombinovan s GPS aby si mel presnou vysku. Jinak podobne "znackove" hodinky s vyskomerem apod. jsem mel cca 24 hodin. :) Pak jsem je reklamoval a uz nikdy vice. Mam dobre zkusenosti se znackou Suunto. Napr. model Vector nebo X-lander.

Odesláno

Tak to mě moc nepotěšilo...no dalo se to za tu cenu asi tušit...Stejně bych je v reálu docela rád viděl...nevíte jak je to s vodotěsností těchto hodinek?Jsou to 3ATM nebo dokonce 5ATM:-)?

Odesláno

to Skeleton: to je mi jasné že výška u barometrického výškoměru je závislá na změnách atmosferického tlaku, ale tento výškoměr ukazuje např. 460m a např. za 5min poté, aniž by se změnila výška, je tam třeba 470m , za další třeba cca 3min ukazuje např. 458m atd., tak rychle se ale podle mě tlak nemění, spíše bych to viděl na teplotní závislost (více se to projevuje při přechodu z různých teplot - doma/venku), ty Suunta tohle dělají taky???

Odesláno

No asi i zalezi na umisteni toho senzoru tlaku/teploty (zespodu, naboku apod.). Ale tohle kolisani plus/minus 10m je podle me normalni, kdyz je mas na ruce a pri tom se pohybujes ve stejne nadm. vysce. Na takovych hodinkach (i Suunto) pujde vzdycky o orientacni mereni.

Odesláno

A nevíte jak přesný je teploměr (samozřejmě, když není na ruce:-)) a zda jsou hodinky vodotěsný nebo alespoň voděodolný? Děkuju za informace

Odesláno

Ty velké odchylky asi budou tím, že tam není tepelná kompenzace. Měl jsem cyklocomputer AT100 s výškoměrem a ten ukazoval docela přesně. Dokonce o té kompenzaci psali v návodu. Samozřejmě bylo třeba před vyjížďkou zkalibrovat výšku, protože to závisí na počasí (tlaku vzduchu). Pokud bylo stálé počasí, po návratu ukazoval stejně. Když bylo před bouřkou, stalo se, že po návratu ukazoval i o několik stovek m víc :)

• po měsících...
Odesláno

Mam je asi 2 dny, takze mozna delam ukvapeny zaver. Ale zda se mi, ze vlhkomer nefunguje jak by mel. Podle meteo tlak jakz takz souhlasi, teplota plusminus 1 stupen taky (neocekavam od toho zazraky), ale vlhkost mi jaksi nesedi. At jsou hodinky v suchym prostredi nebo dokonce zavreny ve vlhku (umele vyvolanym), kolisa vlhost mezi 53 a 55%, vic ani min ne (a to jsou pekne oroseny ;-) ... doufam ze napis "water resistant" co maj na sobe plati). Tak nevim. Na vyskomerne zalezitosti s nima nepocitam, na to je gps, ale tlak a vlhkost se muzou hodit, ale takhle nic moc. Co ostatni, mate je nekdo?

Odesláno

Technologie těch "přístrojů" v hodinkách nedosahuje velké prěsnosti. Popisované problémy mají i třeba Tissotky za 20 tisíc.

Nesváděl bych to na cenu. 1600 je cena dobrá na to, aby člověk pochopil, že od toho nelze očekávat zázraky, ale jako hračka je to pěkná. Do hor bych si je klidně vzal.

Teď tě čeká ještě výběr "skutečných" hodinek :)

• po 3 týdnech...
Odesláno

ja mam vyskomer ve swatchkach za pet tisic, teda koupil sem je kvuli tomu, ze umi skipass code, vyskomer je na ozdobu... a v brne ukazuji normalne, ale v alpach uz sem se dostal az 11km nad more...resp cedule hlasi 1800, hodinky 6000 a podobne. i po kalibraci. takze asi taky. nevim, jak to reklamovat, protoze v olympii v brne to bude ukazovat to co ma, a tahat s sebou prodavacku na ledovec, abych ji to ukazal... to by musela bejt pohledna nezadana blondyna, a pak taky nejakou reklamaci resit nebudu smile.gif takze sem rezignoval a riskuju vystupy do 10km bez kyslikovyho pirstroje a zatim ziju no... asi tolik k vyskomerum...

• po měsíci...
Odesláno

Ahoj vsichni. Hodinky jsem si pred par dny koupil a musim rict, ze jsem spokojeny.....za ty penize je to podle me dobra koupe. FAktem ale je, ze jsem je musel jednou vymenit - nejdrive mi dali nejaky vadny kus - merice teploty, vlkosti, tlaku a vysky fungovaly vzdy jen prvnich 5 minut po vlozeni baterie. Nyni mam ale nove a ty uz slapou jak maji. Teplomer a vyskomer fungujou dobre, vyska trochu hapruje, ale to se da pri barometrickem mereni predpokladat.....pokud je ale stabilni pocasi, tak meri docela presne - v horach jsem to zatim nezkousel, ale mezi mesty plus minus cca 100 metru byly vysledky dobre.

Jo a nevite nekdo jak je to s vodotesnosti? Ve sprse jsem s nima uz byl a bylo to bez problemu, ale nevim co by se delo treba pod vodou na bazene, apod....

Odesláno

A mohou vůbec být vodotěsné? K měření tlaku, vlhkosti a jánevímčehoještě musí mít přístroj nějaké senzory, které jsou ve styku s atmosférou. Kdoví, co s nimi udělá ponoření do vody. Raději bych prostudoval névod nebo se zeptal výrobce/dovozce.

BTW: "vodotěsnost" se u hodinek udává jinak, než by zdravý rozum napovídal smile.gif

• po měsících...
Odesláno
A mohou vůbec být vodotěsné? K měření tlaku, vlhkosti a jánevímčehoještě musí mít přístroj nějaké senzory, které jsou ve styku s atmosférou. Kdoví, co s nimi udělá ponoření do vody. Raději bych prostudoval névod nebo se zeptal výrobce/dovozce.

BTW: "vodotěsnost" se u hodinek udává jinak, než by zdravý rozum napovídal :)

Dnes sem se podíval na střeva a vodotěsné určitě nejsou - voda má přístup přímo k tlakovému čidlu. Jak už jsem psal - vlhkost neměří (můj kus) vůbec věrohodně - kolísá +- pár % ať jsou v jakémkoliv prostředí. Docela přemýšlím o reklamaci, ale nevím, jestli je to průkazná "závada".

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...