georg Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 pakr: skvělý, jen Cigi bude chtít ještě s datumkou, kilometrovníkem, ... Je fakt, že ty původní ručky k tomu sedí lépe. To se ti povedlo udělat v GIMPu nebo je to jiný SW?
steel Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 rucicky urcite puvodni ale nejsem si jist tim otocnym krouzkem, musel by byt nejak upraven, jinak si stojim za tim, ze ten cifernik a ty rucky z tech hodin do auta jsou vyborny a rozhodne pouzitelny , jen najit vhodne pouzdro, paradni je ta zluta vterinovka
pakr Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 To se ti povedlo udělat v GIMPu nebo je to jiný SW? Jo, je to dělaný v tom GIMPu. Jsem nad tím včera stravil asi 3/4 hodiny a to jsem u toho ještě jednou rukou telefonoval... Pokud chceš, můžu ti to poslat. Zapínáním jednotlivých vrstev si tam krásně můžeš zobrazit jedny ručky nebo druhé ručky.
cigi Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Ńáááááádhera! to je ono, jsem dojat - a jde to vyrobit! Prim se rozehřívá :) Ručičky jsou lepší ty obdělníkové - jsou takové rychlejší (jak říkají pankáči) víc řežou. Teď jen to dotáhnout - tachymetr na kroužek a ručky nějak barevně tematicky pojednat - to považuju za legrační. Na datumce netrvám, ale pokusil bych se ji tam vložit - pro jistotu, třeba to bude ještě lepší - musíme projít i slepé uličky. Ideální by byla jako pokračování nápisu auto-time - červená, na ose tohodle nápisu! Byl bych hotovej, kdyby si prim troufnul na to počítadlo provozních dní - nebo čehokoli - byl by to patent - a omega by bledla, oris si kousal nehty, fortis vyměšoval magi. Nesmíme se zastavit v polovině. Prime, jde do pouzdra sportIgen vložit kal.66, nebo bychom museli dát 68 a nepoužívat datumku? Zkuste to pootočení a korunku na 1.30 - ale ta výhoda je zřejmá pouze na zápěstí - vytisknu to, vystřihnu a budu testovat v provozu! steel má pravdu s tím kroužkem - rozhodně je ostřejší ten původní, kde jsou velká čísla na čtvrthodinách - musíme ten tachymetr taky napsat tak, aby čísla byla velká - nebude to k ničemu, ale tady jde o fórek - estetiku - iracionálno! Esthetik über allles! To jsem blázen - najednou se mi objevují všechny obrázky celé, ale blikají - debil, co , tenhle počítač.
Onisan Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 to pakr: pěkné, pánové pěkné.... musím uznat, že vaše snahy začínají sklízet mé uznání to cigi: jen ten tachymetr se mi jeví jako blbost. Sám jsem fanda do aut a nepamatuju se, že by ho někdo použil, resp dokázal použít
cigi Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 onione---jasně, že je to blbost - jde o čistý humor bez vtipu. takhle skica datumky - je potřeba změnit font a udělat z toho tachometr auta, ale v principu OK, co říkáte?
pakr Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Ještě jsem ten obrázek upravil barevně a lunetu pootočil... Takhle to vypadá s rovnýma ručkama. Na datumové okénko čas teď nemám, možná večer.
Onisan Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Ta datumovka mi tam nesedí (a to podotýkám, že jsem velký příznivec datumovek) ... tady ta datumovka ve srovnání s velkými čísly a ručičkama vypadá tak nějak divně...
odklizec Odesláno 9. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2006 cigi..cigi, ty si s tou datumovkou na 4:30 nedas pokoj? to onion.. A divne i bude vypadat, protoze velikost fontu proste na stavajicim datovem venci nic nevyresi. A vetsi venec znamena upravu strojku a uprava strojku znamena "big money"! Navic cigi myslim znacne precenil vzdalenost datumovky od vnejsho okraje ciferniku. Podle mne by to v realu bylo vic "utopene" mezi indexy, tedy bliz k okraji.
georg Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Souhlas s Onionem - nechat bez datumky. Jinak pro Cigiho - pootočení číselníku by neměl být velký problém a přitom korunka může zůstat na své stávající pozici. Datumem by se to však velmi zkomplikovalo a ani mi proporcionálně nesedí - ledaže by to bylo formou BIG DATE. Ale ani tak se mi to nepozdává. Další nápad - co kdyby luneta nebyla vůbec číslovaná a indexovaná, ale jen by byla zpracována tak, aby připomínala věnec setrvačníku motoru?
cigi Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Zkusil jsem proporčně vylepšit datumku a bude to fungovat, pánové. berte to jako skicu - představivost - prosím. Co by to bylo za tachometr bez počítadla ujetých km, ne? barevně upravit - bílá čísla na černém podkladu by to ještě vyrovnala, nebo červené pole a bude to. Myslím, že systém je to dost variabilní, aby se to dalo technicky upravit, ale uvidíme. Taky bych odstranil těch 17 jewels, ale nechávám to pro vás, vy konzervy. radši vymejšlejte barvy ruček!
Onisan Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 to cigi: stále ta datumovka vypadá nedobře... k těm velkým indexům které zaplácnou velkou část plochy číselníku se podle mně standardní velikost datumovky nehodí.... nemluvě o vtipu bez vtipu, neboli tachymetru... to už tam vemysli něco "lepšího" .. třeba teploměr Osobně seale domnívám, že s těmito vzájemnými proporcemi diametr x plocha číselníku x velikost indexů se vše další projeví jen a jen dojmem pouťové přeplácanosti.... něco ve stylu "pojeďte, poslední volná místa, poslední jízda na našich kačeři" :D
steel Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 2cigi : http://www.pixelp.com/gruen/1929.html inspirace :-) pro ridice !
cigi Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Mám nápad na tachymetr - byla by tam čísla povolených rychlostí - 50 na 12 tzn. 72 vteřinách (tam, kde mají moonwatche použitelnou 300), 90 na 40 vteřinách a 130 na 27,5 vteřině a dále trojúhelník na 12 a čárky na 3,6,9. Čtyři výhody nebudou kolidovat count-down funkce a tachymetr nikdo to nikdy sám od sebe nepochopí, ani za boha živýho bude málo čísel a mohou být veliká pravidlo šťastného návratu především! georg - uklouzáváš k prázdnému formalismu - prahneme po nových funkcích, ne ozdobách !!!!!
Onisan Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 to steel.: to je pěkné... a navíc dobré...
cigi Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 no jo steele, výborná věc hodinky z boku zápěstí - prime to je na vás - pouzdra jsou vaše doména. georg - datumka nemá na nic vliv, jen si hrajeme s potiskem datového věnce, ale odklízeč má recht - jeho polohu jen odhaduju - záleží na konkrétní velikosti ciferníku. Ale vejde se vždycky - lze ji totiž zmenšit, aby se vešla přesně tam, kam ji chceme - trocha práce a spolu s tím nápisem auto-time sedne jak zadek na mísu! Tu už pánové neodpářete, ledaže byste přišli s lepším nápadem - počítadlo např. Je jasné, že poloha korunky může zůstat, kde je, točíme jen ciferníkem, ale chtěl jsem, aby navenek zdůraznila to pootočení a tolik netrčela a taky tolik nepřekážella při ohnutí ruky - když to nepůjde - tady je prostor pro kompromis z mé strany. Ad barvy ruček - napadá mě jenom plná a přerušovaná čára, zatím asi slepá ulička, co?
cigi Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Taky je nutno zakomponovat nové prim logo - a to bude chtít odpovídající protiváhu ! Pouťovým dojmem bych se vůbec nezabýval - tohle není linea - tohle je z doby, kdy všemu dominovaly nápisy - je to postmoderní citace, jestli se zorientujete. Auto-timy byly bez data - auto-time l.e. bude s datem - opačný případ k linea.
zdenda Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 no jo steele, výborná věc hodinky z boku zápěstí - prime to je na vás - pouzdra jsou vaše doména. georg - datumka nemá na nic vliv, jen si hrajeme s potiskem datového věnce, ale odklízeč má recht - jeho polohu jen odhaduju - záleží na konkrétní velikosti ciferníku. Ale vejde se vždycky - lze ji totiž zmenšit, aby se vešla přesně tam, kam ji chceme - trocha práce a spolu s tím nápisem auto-time sedne jak zadek na mísu! Tu už pánové neodpářete, ledaže byste přišli s lepším nápadem - počítadlo např. Je jasné, že poloha korunky může zůstat, kde je, točíme jen ciferníkem, ale chtěl jsem, aby navenek zdůraznila to pootočení a tolik netrčela a taky tolik nepřekážella při ohnutí ruky - když to nepůjde - tady je prostor pro kompromis z mé strany. Ad barvy ruček - napadá mě jenom plná a přerušovaná čára, zatím asi slepá ulička, co? Ještě bych zkusil tu plnou, ale musím odjet =) =) =) Je mi tady s váma fajn :D:D
pakr Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 A takhle by to mohlo být s novým logem, ale stále bez datumovky... Pokud si chce někdo také hrát, ať se mi ozve na mail, pošlu mu soubor do GIMPu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se