Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem si v rámci studia pohrál s orlíkama na bázi té redukce loga. Pracovní názen sportorlík 66 a sportorlík 68. :)

orlik0413.jpg orlik043.jpg

ciferník si představuju parciálně kalený jako luneta, čísla a čárky minut nerez lesklá, eventuální datumka černá. Veškěré české nápisy na dýnku - tyhle hodinky ukazujou, kolik je hodin!

Ještě redukuju ty s 50kou , ale nejde to tak dobře, jako sportorlík. Prim mi asi zakáže sem dál psát. :)

• Odpovědi 1,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ahoj cigi, varianta bez datumky se mi pozdává víc, ale na můj vkus jsi to vyčistil až moc! Ta varianta, kterou jsme okukovali na setkání, bola docela OK. Ještě jsem ani nad tím tolik nedumal. Ty si budeš objednávat Orlíky?

Jinak ta fotka je mizerná, je to jen neupravený výřez.

Odesláno

georgu, chci to úpně vyčistit, nejraději i od klikiháku (větroně), aby vynikla ta nepravidelná struktura parciálního kalení. Mě ta datumka překvapivě oslovuje, takové oživení, a navíc vyvažuje vteřinovku.

Odesláno

Jestli pak není na místě uvažovat o jiných - méně masívních - ručičkách. Ale tím se zase vzdáváme toho orlíkovského vzhledu.

Nejsem si však jistý tou technologií parciálního kalení číselníku - výsledkem nebude černá barva, ale odstím tmavé šedé. Bude chybět kontrast na hodinkách, protože jsou laděné celé do šeda.

Odesláno

Ty georgu, víš, o to právě jde, aby nebyl černý - je to varianta full steel - steele, kde jsi? K té datumovce -už vím, proč mi tam pasuje - mám pocit, že se na ni ten pták dívá. :)

Ještě detailní designer guide:

Korunka z horní strany (kruhová ploška) bude taky parciálně kalená(šedá), na přání s nerez (negativním)klikyhákem (ptákem) , za příplatek (nesmyslně mastný - od 10k výš) s monogramem - aby se oddělili ti, co si je kupují kvůli hodinkám od těch, co si je kupují kvůli vlastnímu image. Snobství ke své existenci potřebuje mít svoji cenu, ne?

Dýnko neprůhledné (musím stůj co stůj zabránit modření šroubků, iridiování kalibru, potisku můstku a jiným ozdůbkám, kterých , vy kujóni, vymyslíte přehršel), nerez, vnitřní pole (tam, kde je jindy sklo) bude parciálně kalené - šedé s obřím parciálně kaleným (negativně) logem prim manufakture 1949 a vyrobeno v České republice, aby si i prim přišel na svoje. Další pole kolem dýnka bude nerez určené pro česky psané technické specifikace, eventuálně jméno, věnování¨, číslo serie a tak - vše pozitivně parciálně kalené.

Datumka - nejlepší by byla lesklá nerez s parciálné kalenými (šedými) čísly, ale asi to nebude čitelné. Tak bude muset být černá, nebo ji vypustíme a pták bude čumět do prázdna.

Řemen/tah: Nerez tah možný, s kalenou (šedou) sponou s negativním klikyhákem - ptákem a logem prim. Řemen ze žraločí kůže - je tak hezky šedá, spona nerez s parciálně kaleným pozitivním ptákem a logem prim.

Co se nesmí:

žádné individualizace, kromě předraženého monogramu na korunce a nápisu kolem dýnka.

žádné rytí, pokovování a pod. , jen parciální kalení

žádné úpravy kalibru, jen ty, co mají zlepšit technické vlastnosti - žádné takové totiž myslím nejsou.

Reklamní slogan: Kašli na imidž, poslouchej tikot.

Kolikpak to asi koštuje, prosím prime?

Odesláno

Trošku jsem se v tom zratil... Bavíte se stále o jednom modelu a přes Sport I. gen. a upravený design palubních hodin Prim jste došli až k variantě na základě Orlíků? Nebo už se tady řeší třetí hodiny?

Odesláno

Cigi: než se pustím do detailnějšího rozboru tohoto návrhu, je namístě se optat, jaké pouzdro vlastně počítáte. Je fakt, že i mne to zmátlo.

Sport Igen nebo Orlík?

Idee full stainless steel rozumím, jen má několik zádrhelů. Parciálně kalit je možné jen plochu o maximálním sešikmení 15°. To znamená, že korunka s polokulatou čepičkou korunky parciálním kalením upravit nepůjde. Pouze za předpokladu, že zakončení korunky bude mít opravdu velký rádius.

Co se týče číselníku upraveného parciálním kalením, tak tam je pes zakopán někde jinde. Tuto úpravu je možné udělat pouze na nerezovou ocel. T.j. bylo by nutné číselníky dělat ručně nebo by se vyráběl speciální nástroj na výsek číselníku z nerezového plechu. Ten nástroj na mosazné číselníky by se při ražbě zničil.

Pokud vezmeme v potaz, můžeme takové hodinky zkalkulovat. Jen potřebuji vědět, zda se jedná o jeden ks pro vás nebo přijmete do party i další spoluvěrce.

Jinak musím říci, že je to projekt, který už může mít slušný vnitřní potenciál zaujmout i další lidi.:)

Odesláno

prime...je to samosebou Orlík, je to takový vedlejší produkt, kdy si hraním s jinými modely zkouším varianty a postupy. Taky mě to trklo na té schůzce ve čtvrtek, když jsem viděl toho pěkného orla a měl jsem už v šuplíku orlíky s vteřinovkou ze sportIgen a hned jsem vás na to ptal. Když jsem to dal dohromady, tak mě to samotného překvapilo, jak to do sebe zapadá.

Ale myšlenku full stell myslím lze aplikovat i na sportIgen, ale tam tolik nevynikne obávám se. Ty jsou hezké právě tou barevností, ale zkusme to taky. Na codenis by to asi taky stálo za zkoušku.

technologii musíme ovšem učinit za dost - myslím, že např. udělat rovnější vršek korunky, nebo korunku s fazetkou, nebo s ostrým přechodem, aby šel vršek parciálně kalit nebude problém, to zvládneme navrhnout. Já sám pořád hájím pozici ploché korunky o velkém průměru.

Upřímně řečeno, jestli vás to zaujme, budu nejšťastnější, když se vyrobí 10.000.000 kusů. Jako architekt navrhuji většinou pro jiné a upřímně řečeno, mám pasivní bilanci úspěšnosti (to není žádná vyjímka v tom oboru) - v hodinkách jsem na tom podobně. Na designu obdivuju právě tu masovost, že se nabídne špičková věc všem a oni si ji kupují - to je komplexní design, ne exkluzivní omezené kousky pro kulturní a jiné snoby - to je umělecké řemeslo, má taky svoje místo, ale na to si netroufám. Takže, jestli se vám ta myšlenka zdá slibná a zájem můžeme tady ověřit - neomezujte se! Jsem s nadšením k dispozici. Hurá s tím do masové výroby, ať je cena co nejnižší!

primky do každé rodinky! :)

Odesláno

Ještě jsem zapomněl, myslím, že vzhledem ke kovovému ciferníku bude muset být sklíčko oboustranně opatřeno antireflexní vrstvou - se všemi pro a proti.

Odesláno

Co znamená masově? Podívejte se na série Poljot Aviator. Vyrobí tisícikusovou sérii, změní barvu chronografových ruček a mají další sérii tisíce kusů. A lidé kupují řemeslně dobře zpracované hodinky, chronografy s mechanickým vlastním strojkem v ceně kolem 8 tis. Kč.

Pokud však hodinky přesáhnou hranici 9 - 10 tis. korun, těžko se budou prodávat masově. Statistika je neúprosná, na jednu stranu pěkná průměrná mzda v ČR, ale na stranu druhou fakt, že tři čtvrtiny obyvatelstva ji nedosahují. 9 z 10 lidí si koupí quartz za 15 stovek a ještě budou nadšení, že hodinky svítí.

Upozorňuji na skutečnost, že Aviatory nevlastním - i když už jsem je skoro měl.

Odesláno

Ja bych byl s tim tvrzenim o "dobre remeslne zpracovanych" hodinkach v pripade poljotu zdrzenlivesji. V posledni dobe jsem cetl vicero horror stories o nove koupenych poljotech, kterym behem kratke doby "neco" odeslo. Takze ono to asi nebude zadna velka slava..minimalne v te kategorii do 8000 ne.

Odesláno

Šel bych dále a udělal nějaké retro repliky sportů ale s vodotěsností 100m, safírovým sklem, automatem uvnitř, nejlépe kal. 96 a zcela původním designem. Jen bych před slovo sport doplnil SUPER.

Odesláno

Už je toho tady opravdu moc. Někdy už je skutečně těžké se ve všech těch tématech orientovat, nicméně existuje vlákno, které se jmenuje "Replika a remake modelu SPORT II.generace (soudek)", a tam se na podobné téma již něco řeklo. Zkuste si to projít a říci mi k tomu své. Pokud se model do výroby dostane v letošním roce, pak až někdy napodzim.

Odesláno

Jak jsem si všiml, tak na téměř všech obrázcích PRIM SPORT I jsou hodinky s korunkou PRIM SPORT II. Proto na ukázku zasílám hodinky PRIM I

s originální korunkou a korunku PRIM SPORT II u repase s nerez pouzdrem. Dotaz - dá se dnes ještě vůbec sehnat nová originál korunka

PRIM SPORT I ?

Odesláno

Velice těžko - leda by ji někdo z mistrů hodinářů vytáhnul ze šuplete! Měl jsem v ruce nově vyráběné nerezové pouzdro na Sport 1, korunka už měla takový ten běžný tvar. Je sice nerezová (původní snad byly mosazné), ale už nemá ten původní tvar.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...